Постанова
від 12.07.2010 по справі 2-а-2246/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2246/10/1970

"12" липня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого - судді Баб' юк а П.М.

при секретарі - Михайловс ькій Н.В.,

за участю:

представника позивача - Ханас Д.Б.;

представника відповідача - не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Борщів ському районі до Відкритого акціонерного товариства «Ск ала-Подільське»про стягненн я заборгованості по сплаті с трахових внесках,

В С Т А Н О В И В:

Відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в Борщівському районі зв ернулося до суду з позовом до Відкритого акціонерного тов ариства «Скала-Подільське»п ро стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків .

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав повністю, суду п ояснив, що відповідач з дня в зяття його на облік у робочом у органі відділення Фонду на був статусу платника страхов их внесків і зобов' язаний с воєчасно та в повному обсязі їх сплачувати. Відповідачем подано звітність за 9 місяців 2006 року, відповідно до якої нед оїмка зі сплати страхових вн есків становить 988 грн. 14 коп., а т ому дана сума заборгованості підлягає стягненню в судово му порядку.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, заперечень не подав, про причину неявки с уд не повідомив, хоча належни м чином був повідомлений про дату, час та місце слухання сп рави.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, проаналіз увавши матеріали справи, суд встановив наступне:

Відкрите акціонерне товар иство «Скала-Подільське»як ю ридична особа зареєстроване Борщівською райдержадмініс трацією Тернопільської обла сті 03.07.2000 року.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 45 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування від нещасного випа дку на виробництві та профес ійного захворювання, які спр ичинили втрату працездатнос ті»від 23.09.1999року № 1105-ХІV (далі-Зак он № 1105-ХІV) роботодавець як стр ахувальник зобов' язаний св оєчасно та повністю нарахову вати і сплачувати в установл еному порядку страхові внеск и до Фонду соціального страх ування від нещасних випадків , подавати звітність робочом у органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків у ст роки, в порядку та за формою, щ о встановлені цим Фондом.

Відповідно до ст. 52 Закону № 1105-ХІV страхувальник несе відп овідальність за шкоду, запод іяну застрахованому або Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків внаслідо к невиконання своїх обов' яз ків із страхування від нещас ного випадку, відповідно до з акону.

Згідно матеріалів справи, а саме: розрахункової відомос ті за 9 місяців 2006 року, поданої товариством до робочого орг ану Фонду, заборгованість ві дповідача по страхових внеск ах становить 988 грн. 14 коп.

Відповідно до ч.1 ст. 55 Закону № 1105-ХІV спори щодо суми страхо вих внесків, а також щодо розм іру шкоди та прав на її відшко дування, накладення штрафів та з інших питань вирішуютьс я в судовому порядку.

Таким чином, Відкрите акціо нерне товариство «Скала-Поді льське», маючи заборгованіс ть по сплаті страхових внеск ів до Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України в Бо рщівському районі в розмірі 988 грн. 14 коп., своєчасно не сплат ило дану суму заборгованості , а тому, вона підлягає стягне нню в судовому порядку.

Керуючись ст.ст. 35,70,79,128,158-167 Кодек су адміністративного судочи нства України, Законом Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня від нещасного випадку на в иробництві та професійного з ахворювання, які спричинили втрату працездатності" суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Скала-П одільське" (вул. Заводська,2 см т. Скала-Подільська, Борщівсь кий район, Тернопільська обл асть, і.к. 30811697) на користь відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України в Борщівськом у районі Тернопільської обла сті (р/р 37174400900030 в УДК в Тернопільс ькій області, МФО 838012, і.к. 25887464) 988 (де в'ятсот вісімдесят вісім) гри вень 14 копійок заборгованост і по страхових внесках.

Постанова суду може бут и оскаржена до Львівського а пеляційного адміністративн ого суду через Тернопільськи й окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний с трок з дня постановлення пос танови заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги у порядок і строк, п ередбачені статтями 186 і 254 Коде ксу адміністративного судоч инства.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження або апел яційної скарги. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо воно не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

/Постанова виготовлена в п овному обсязі 12.07.2010р./

Головуючий суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

Дата ухвалення рішення12.07.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10394554
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2246/10/1970

Постанова від 12.07.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні