Постанова
від 02.07.2010 по справі 2-а-2101/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2101/10/1970

"02" липня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд в с кладі головуючого - судді Баб ' юка П.М., при секретарі - Ми хайловській Н.В.

за участю:

представника прокуратури - Свачій М.І.;

представника позивача - Сампари Г.М.;

представник відповідача - не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Тернополі справу за адмі ністративним позовом прокур ора Гусятинського району в і нтересах держави в особі Тер нопільського територіально го управління Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку до відкритого акц іонерного товариства "Хорост ківський комбінат хлібопрод уктів" про стягнення штрафни х санкцій, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Гусятинського ра йону звернувся до суду в інте ресах держави в особі Терноп ільського територіального у правління Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку з адміністративним п озовом до відкритого акціон ерного товариства "Хоростків ський комбінат хлібопродукт ів" про стягнення штрафних са нкцій в сумі 340 грн. за порушенн я вимог законодавства на рин ку цінних паперів.

В судовому засіданні проку рор і представник позивача п озов підтримали та просили й ого задовольнити, стягнути з відкритого акціонерного тов ариства «Хоростківський ком бінат хлібопродуктів» забор гованість по штрафних санкці ях на загальну суму 340 грн., а са ме: за нерозміщення інформац ії у загальнодоступній інфор маційній базі даних Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку - фінансов у санкцію у розмірі десяти не оподаткованих мінімумів дох одів громадян, що складає 170 (ст о сімдесят) грн., та за неподан ня інформації до Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку - фінансову с анкцію у розмірі десяти неоп одаткованих мінімумів доход ів громадян, що складає 170 (сто с імдесят) грн. яку останні добр овільно не погашають.

Відповідач повторно в суд н е з' явився, хоча про день, час і місце розгляду справи був п овідомлений належним чином: ухвалою суду від 11.06.10р. та судов ою повісткою, яка отримана ві дповідачем, що підтверджуєть ся підписом службової особи на повідомленні про вручення поштового відправлення. Ухв ала і повістки направлені ві дповідачу за адресою вказано ю в Єдиному державному реєст рі підприємств та організаці й України.

Відповідно до ч.8 ст. 35 КАС Укр аїни, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного д ержавного реєстру, або за адр есою, яка зазначена її предст авником, і це підтверджуєть ся підписом відповідної служ бової особи.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача на лежним чином про час і місце р озгляду судової справи з йог о участю та реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів, тому можлив о розглянути справу без учас ті відповідача, представник а відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши подані докази , судом встановлено:

Законом України «Про держа вне регулювання ринку цінних паперів в Україні»передбач ено, що Державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку має право: надсилати еміте нтам, особам, які здійснюють п рофесійну діяльність на ринк у цінних паперів, фондовим бі ржам та саморегулівним орган ізаціям обов' язкові для вик онання розпорядження про усу нення порушень законодавств а про цінні папери та вимагат и надання необхідних докумен тів відповідно до чинного за конодавства.

Основні завдання Державно ї комісії України з цінних па перів та фондового ринку і її територіальних органів відп овідно до вказаного Закону п олягають у формуванні та заб езпеченні реалізації єдиної державної політики щодо роз витку та функціонування ринк у цінних паперів та їх похідн их в Україні, здійсненні держ авного регулювання та контро лю за випуском і обігом цінни х паперів, додержання законо давства у цій сфері, захисті п рав інвесторів, сприянні роз витку цінних паперів, застос уванні санкцій за порушення законодавства у межах своїх повноважень.

Перевіркою провадження ді яльності на ринку цінних пап ерів відповідача встановлен о порушення ВАТ «Хоростківсь кий комбінат хлібопродуктів » вимог п.3 глави 3 та п.1 глави 3 р озділу 4 Положення про розкри ття інформації емітентами ці нних паперів затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006р. № 1591, зареєстрованого в Міністерс тві юстиції України 05.02.2007 №97/13364 (д алі-Положення), що підтверджу ється складеними актами прав опорушення на ринку цінних п аперів №46-ТЕ від 09.06.2009р. та №47-ТЕ ві д 10.06.2009р.

Відповідно до вимог пункту 3 глави 3 розділу 4 Положення, ак ціонерні товариства, що мают ь державну частку в обсязі 25 в ідсотків і більше акцій у ста тутному капіталі станом на п ерше число звітного кварталу зобов' язані розкрити регул яторну квартальну інформаці ю у строк не пізніше 25 числа мі сяця, наступного за звітним к варталом.

Згідно до вимог пункту 1 гла ви 3 розділу 4 Положення, розкр иття квартальної інформації на фондовому ринку здійснює ться шляхом її розміщення в з агальнодоступній базі даних Комісії та подання до Комісі ї

Згідно інформації з електр онного журналу реєстрації по дій Державною установою «Аге нтство з розвитку інфраструк тури фондового ринку України », яка є уповноваженою особою на розміщення інформації в з агальнодоступній базі даних Державної комісії цінних па перів та фондового ринку про ринок цінних паперів, на пись мовий запит територіального управління Комісії, станом н а 12.05.2010 року, ВАТ «Хоростківсь кий комбінат хлібопродуктів » не розміщував регулярну кв артальну інформацію за 1-ший к вартал 2009 року в загальнодост упній інформаційній базі дан их ДКЦПФР про ринок цінних па перів, чим порушив вимоги пун ктів 1, 3 глави 3 розділу 4 Положе ння, що підтверджується акто м правопорушення на ринку ці нних паперів №46-ТЕ від 09.06.2009р.

Відповідно до п.4 глави 3 розд ілу 4 Положення відповідач та кож зобов' язаний надати (на діслати) квартальну інформац ію до територіального органу Комісії за його місцезнаход женням, в даному випадку до Те рнопільського територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку.

Згідно з журналом вхідної д окументації Тернопільськог о територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку с таном на 25.04.2009р. відповідачем не подано регулярну квартальну інформацію за 1-ший квартал 2009р .до територіального управлін ня Комісії, чим порушив вимог и пунктів 1, 3 глави 3 розділу 4 По ложення, що підтверджується актом правопорушення на ринк у цінних паперів №47-ТЕ від 10.06.2009р .

Відповідно до п.6 ч.1 ст. 11 Закон у України "Про державне регул ювання ринку цінних паперів в Україні" передбачено засто сування фінансових санкцій з а нерозміщення, розміщенн я не в повному обсязі інформ ації та/або розміщення недо стовірної інформації у зага льнодоступній інформаційні й базі даних Державної коміс ії з цінних паперів та фонд ового ринку про ринок цінних паперів - у розмірі до тися чі неоподаткованих мінімумі в доходів громадян.

Відповідно до п.7 ч.1 ст. 11 Закон у України "Про державне регул ювання ринку цінних паперів в Україні" передбачено засто сування фінансових санкцій з а неподання, подання не в п овному обсязі інформації та/ або подання недостовірної ін формації до Державної коміс ії з цінних паперів та фондо вого ринку - у розмірі до тис ячі неоподаткованих мінімум ів доходів громадян.

Постановами начальника Те рнопільського територіальн ого управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку про накладення с анкцій за правопорушення на ринку цінних паперів № 46-ТЕ та № 47-ТЕ від 18.06.2009 року до ВАТ «Хо ростківський комбінат хлібо продуктів» застосовано фі нансові санкції у розмірі 10 не оподаткованих мінімумів дох одів громадян (170 грн.) за кожне правопорушення, що в сумі скл адає 340 грн.

Зазначені постанови про на кладення санкцій відповідач ем залишено без виконання.

На час слухання справи пост анови не оскаржені (скасован і) у встановленому законом по рядку. Доказів на підтвердже ння протилежного відповідач ем не подано, а судом не здобут о.

У відповідності до ст. 6 Зако ну України «Про державне рег улювання ринку цінних папері в в Україні» Державна комісі я з цінних паперів та фондово го ринку звертається до суду з позовами, у зв' язку з поруш енням законодавства України про цінні папери.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України «Про державне регул ювання ринку цінних паперів в Україні» штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, с тягуються у судовому порядку .

Виходячи з вищенаведеного , суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтов аними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам спр ави, ґрунтуються на вимогах ч инного законодавства, а отже , підлягають до задоволення в повному обсязі.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 35,128,163-167 КАС Укр аїни, ЗУ «Про державне регулю вання ринку цінних паперів в Україні», суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства «Хорост ківський комбінат хлібопрод уктів» (вул. Незалежності, 1, м. Хоростків, Гусятинський райо н, Тернопільська область, іде нтифікаційний код 00956170) в корис ть Тернопільського територі ального управління Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку 340 грн. (триста сорок грн.) штрафних с анкцій на рахунок управління Державного казначейства в Г усятинському районі в Головн ому управлінні Державного ка значейства України в Тернопі льській області № 31112106700116, МФО 838012 к од бюджетної класифікації 21081 100 «Адміністративні штрафи та інші санкції», символ звітно сті 106, код одержувача коштів 2 3588131.

Постанова суду може бут и оскаржена до Львівського а пеляційного адміністративн ого суду через Тернопільськи й окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний с трок з дня постановлення пос танови заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги у порядок і строк, п ередбачені статтями 186 і 254 Коде ксу адміністративного судоч инства.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження чи апеля ційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове р ішення, якщо воно не скасован о, набирає законної сили післ я закінчення апеляційного ро згляду справи.

В повному обсязі постанов а виготовлена 05 липня 2010 року.

Головуючий суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10394556
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2101/10/1970

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні