Постанова
від 24.06.2010 по справі 2а-665/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

24.06.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 травня 2010 р. Справа № 2а-665/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Єфанової О. В < Текст > при секретарі Попович Н.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Дніпропетровсь кої міжрайонної державної по даткової інспекції до Приват ного підприємства "Цезій" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Дніпропетровська міжрай онна державна податкова інсп екція Дніпропетровської обл асті звернулась із адміністр ативним позовом до Приватног о підприємства «Цезій» з поз овними вимогами про припине ння юридичної особи Приватно го підприємства «Цезій».

Позов обґрунтовано тим, що відповідач порушує вимоги ч инного законодавства, а саме не подає документи податков ої звітності до Дніпропетров ської міжрайонної державно ї податкової інспекції Дніпр опетровської області з серпн я 2008 року, при цьому не має забо ргованості перед бюджетом.

Представник Дніпропетровс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції Дніпроп етровської області подав зая ву про розгляд справи без йог о участі та просив задовольн ити позовні вимоги у повному обсязі.

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м. Однак на адресу суду поверн увся конверт з потовою відмі ткою «за зазначеною адресою не знаходиться». Частиною 1 ст . 18 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» передбачено, що якщо від омості, які внесені до Єдиног о державного реєстру, були вн есені до нього, то такі відомо сті вважаються достовірними і можуть бути використані в с порі з третьою особою. Згідно із ст.35 Кодексу адміністратив ного судочинства України, вв ажається повістка врученою, якщо вона вручена за адресою вказаною у довідці з Єдиного державного реєстру, тому суд вважає, що він здійснив всіх з аходів для повідомлення відп овідача про судовий розгляд справи.

Таким чином, за можливе розг лянути справу без участі від повідача відповідно до полож ень ст.128 КАС України.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

З матеріалів справи виходи ть, що Приватне підприємство «Цезій» перебуває на облік у у Дніпропетровській міжра йонній державній податкові й інспекції Дніпропетровськ ої області, про що свідчить до відка.

Згідно даних Дніпропетров ської міжрайонної державної податкової інспекції Дніпро петровської області, відпові дач не подає декларації та до кументи податкової звітност і більше року, що є порушенням чинного законодавства Украї ни та порушенням законних ін тересів держави.

Відповідно до статті 9 Закон у України «Про систему опода ткування» №77/97 від 18.02.1997 року (зі з мінами і доповненнями), платн ик податків зобов' язаний по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов' язані з об численням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » №509-ХІІ від 04.12.1990 року (зі змінам и і доповненнями) органи держ авної податкової служби у ви падках, в межах компетенції т а у порядок встановлений зак онами України, мають право зв ертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) пр о скасування державної реєст рації суб' єкта підприємниц ької діяльності.

Як вбачається з довідки Дні пропетровської міжрайонної державної податкової інспе кції Дніпропетровської обла сті, заборгованості по плате жам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003 року (зі змінами і д оповненнями), підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи, що не пов'язано з банк рутством юридичної особи, зо крема є: визнання недійсним з апису про проведення державн ої реєстрації через порушенн я закону, допущені при створе нні юридичної особи, які не м ожна усунути; провадження не ю діяльності, що суперечить у становчим документам, або та кої, що заборонена законом; не відповідність мінімального розміру статутного фонду юр идичної особи вимогам закону ; неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону; на явність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутні сть юридичної особи за вказа ним її місцезнаходженням.

Відповідач не надає передб аченої податкової звітності більше одного року, що є підст авою для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 72, 86, 159 - 163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Цезій » (52005, Дніпропетровська област ь, смт. Ювілейне, вул. Радгоспн а, 42, ЄДРПОУ 30487224).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на апеляційне оскарження відповідно статті 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України та може бути оскар жена шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протя гом десяти днів з дня її прого лошення, а в разі складення по станови в повному обсязі від повідно до статті 160 Кодексу а дміністративного судочинст ва України - з дня складення в повному обсязі, та подальшо ї подачі апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження. Заява про апеля ційне оскарження та апеляцій на скарга подаються до Дніпр опетровського апеляційного адміністративного суду чере з Дніпропетровський окружни й адміністративний суд в пор ядку статті 186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни.

Повний текст постанови скл адений 17.05.2010р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Єфанова

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення24.06.2010
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу10396651
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-665/10/0470

Ухвала від 24.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні