Постанова
від 06.07.2010 по справі 2а-4405/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

06.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2010 р. Справа № 2а-4405/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Єфанової О. В < Текст >

при секретарі Попович Н.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у місті Дн іпропетровську адміністрат ивну справу за адміністратив ним позовом Державної податк ової інспекції у Красногвард ійському районі м. Дніпропет ровська до Товариство з обме женою відповідальністю "Лісн е" про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція в Красногвардійському районі м.Дніпропетровськ зв ернулась із адміністративни м позовом до Товариства з обм еженою відповідальністю «Лі сне»з позовними вимогами про припинення юридичної особи.

Позов обґрунтовано тим, що відповідач порушує вимоги ч инного законодавства, а саме не подає документи податков ої звітності до державної по даткової інспекції в Красног вардійському районі м.Дніпро петровськ (далі - ДПІ в Красног вардійському районі м.Дніпро петровськ) з вересня 2008 року, пр и цьому не має заборгованост і перед бюджетом.

Представник ДПІ в Красног вардійському районі м.Дніпро петровськ подав заяву про ро згляд справи без його участі та просив задовольнити позо вні вимоги у повному обсязі.

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м. Однак на адресу суду поверн увся конверт з відміткою «по вказаній адресі адресат не п роживає». Частиною 1 ст. 18 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців»пер едбачено, що якщо відомості, я кі внесені до Єдиного держав ного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вваж аються достовірними і можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Крім того, згідн о цього ж Закону на юридичну т а фізичну особу - підприємця п окладено обов'язок вносити з міни до Єдиного державного р еєстру підприємців установ т а організацій України у разі зміни місця проживання, місц езнаходження фізичної особи - підприємця або юридичної ос оби відповідно. Згідно із ч.8 с т. 35 Кодексу адміністративног о судочинства України вважає ться, повістку вручено юриди чній особі, якщо вона доставл ена за адресою вказаною у дов ідці з Єдиного державного ре єстру підприємств і організа цій України, тому суд вважає, щ о він здійснив всіх заходів д ля повідомлення відповідача про судовий розгляд справи.

Таким чином, суд вважає за м ожливе розглянути справу без участі відповідача відповід но до положень ст.128 КАС Україн и.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

З матеріалів справи виход ить, що Товариства з обмежено ю відповідальністю «Лісне»п еребуває на обліку у ДПІ в Кра сногвардійському районі м.Дн іпропетровськ.

Згідно даних ДПІ в Красног вардійському районі м.Дніпро петровськ, відповідач не под ає декларації та документи п одаткової звітності з вересн я 2008 року, що є порушенням чинно го законодавства України та порушенням законних інтерес ів держави.

Як вбачається із довідки ДП І в Красногвардійському райо ні м.Дніпропетровськ, заборг ованості по платежам до бюдж ету відповідач не має.

Відповідно до статті 9 Зак ону України «Про систему опо даткування»№77/97 від 18.02.1997 року (з і змінами і доповненнями), пла тник податків зобов'язаний п одавати до державних податко вих органів та інших державн их органів відповідно до зак онів декларації, бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти і відомості, пов'язані з обч исленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платеж ів).

Відповідно до пункту 17 ста тті 11 Закону України «Про держ авну податкову службу Україн и»№509-ХІІ від 04.12.1990 року (зі зміна ми і доповненнями) органи дер жавної податкової служби у в ипадках, в межах компетенції та у порядок встановлений за конами України, мають право з вертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) пр о скасування державної реєст рації суб'єкта підприємницьк ої діяльності.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних і ф ізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003 року (зі змінами і д оповненнями), підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з б анкрутством юридичної особи , зокрема є: визнання недійсни м запису про проведення держ авної реєстрації через поруш ення закону, допущені при ств оренні юридичної особи, які н е можна усунути; провадження нею діяльності, що суперечит ь установчим документам, або такої, що заборонена законом ; невідповідність мінімально го розміру статутного фонду юридичної особи вимогам зако ну; неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону; наявність в Єдиному державн ому реєстрі запису про відсу тність юридичної особи за вк азаним її місцезнаходженням .

Відповідач не надає передб аченої податкової звітності з вересня 2008 року тобто більше одного року, що є підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи.

На підставі викладе ного, керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 159-163 Кодексу адміністратив ного судочинства України, су д, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Лісне» (49000, вул. Ро боча, б.99 , код ЄДРПОУ 32014475).

У день набрання постановою законної сили направити її к опію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 31.05.2010 р.

Суддя < (підпис) >

З оригіналом згідно.

Постанова не набрала закон ної сили

Суддя О.В. Єфанова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

О.В.Єфанова

Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу10396657
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4405/10/0470

Ухвала від 16.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 06.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні