Ухвала
від 21.02.2022 по справі 910/14598/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

22.02.2022Справа № 910/14598/21

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК.ЮА"</a>;

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК-ДС"

Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО-ХОЛЛ";

про заборону використання торговельних марок та комерційного найменування.

Суддя О.В. Мандриченко

Представники:

Від позивача: Семеній Ю.В., адвокат;

Від відповідача 1: Подоляк А.В., довіреність № б/н від 20.01.22;

Кудрицька Т.Ю., довіреність № б/н від 20.01.22;

Від відповідача 2: Дрюк Н.О., довіреність № б/н від 20.01.22;

Короза Д.С., довіреність № б/н від 20.01.22;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОК.ЮА"</a> звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК.ДС" про заборону використання торговельних марок та комерційного найменування.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.09.2021 відкрито провадження у справі № 910/14598/21, вирішено проводити розгляд за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 12.10.2021.

У судовому засіданні 22.02.2022 залучено Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТО-ХОЛЛ" в якості співвідповідача у справі.

У судовому засіданні 22.02.2022 р. від представників сторін надійшла заява про затвердження мирової угоди.

Мирова угода укладена обома сторонами та засвідчена підписами уповноважених представників сторін.

Поданий до господарського суду оригінал мирової угоди долучено судом до матеріалів справи.

Відповідно до статті 192 ГПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Оскільки мирова угода сторін не суперечить чинному законодавству України, фактичним обставинам і матеріалам справи, не порушує при цьому їх прав і інтересів, мирова угода підлягає затвердженню.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України, Господарський суд закриває провадження у справі, якщо, зокрема, сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи вищевикладене провадження у відповідній справі підлягає закриттю.

Керуючись ст. 192, п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити заяву про затвердження мирової угоди у справі № 910/14598/21, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "ДОК.ЮА", Товариством з обмеженою відповідальністю "ДОК-ДС" та Товариством з обмеженою відповідальністю "АВТО-ХОЛЛ".

2. Затвердити текст мирової угоди у справі № 910/14598/21 в наступній редакції:

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК.ЮА"</a>

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК-ДС" та Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО-ХОЛЛ"

про заборону використання торговельних марок та комерційного найменування

(1) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК.ЮА"</a>, (надалі за текстом Мирової угоди іменується "ПОЗИВАЧ"), юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Жилянська, буд. 97, літера 3, м. Київ, 01135, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 40564603, в особі представника - адвоката Семеній Юлії Миколаївни, яка діє на підставі довіреності від 20 липня 2021 р., в якій вказано повноваження на реалізацію процесуального права на укладення мирової угоди по справі, з однієї сторони, і

(2) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК-ДС", (надалі за текстом Мирової угоди іменується "ВІДПОВІДАЧ 1"), юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 38941156, в особі адвоката Подоляк Аліни Вячеславівни, яка діє на підставі довіреності від 20.01.2022 р., в якій вказано повноваження на реалізацію процесуального права на укладення мирової угоди по справі,

(3) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВТО-ХОЛЛ", (надалі за текстом Мирової угоди іменується "ВІДПОВІДАЧ 2"), юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код: 37441909, в особі адвоката Дрюк Наталії Олександрівни, яка діє на підставі довіреності від 20.01.2022 р., в якій вказано повноваження на реалізацію процесуального права на укладення мирової угоди по справі, з іншої сторони,

(при подальшому спільному згадуванні іменовані - "Сторони", ВІДПОВІДАЧ 1 та ВІДПОВІДАЧ 2 разом та кожен із них окремо - "ВІДПОВІДАЧ"),

враховуючи що:

(1) ПОЗИВАЧ здійснює свою господарську діяльність з використанням веб-ресурсу www.doc.ua - медичний онлайн-хаб, який надає доступ до замовлення медичних і пов`язаних послуг та товарів у режимі реального часу.

(2) ВІДПОВІДАЧ здійснює свою господарську діяльність з використанням веб-ресурсу www.dok.ua - каталог запчастин для іномарок, а також максимально зручний пошук як по артикулу запчастини, так і за її назвою та виробником,

керуючись статтями 46, 192, 193 Господарського процесуального кодексу України, уклали цю Мирову угоду (далі - ""Мирова угода")" у господарській справі №910/14598/21, яка розглядається Господарським судом міста Києва за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК.ЮА"</a> до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОК-ДС" та Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО-ХОЛЛ" про заборону використання торговельних марок та комерційного найменування на таких умовах:

1. ЗОБОВ`ЯЗАННЯ ТА ГАРАНТІЇ ВІДПОВІДАЧА з дня набрання чинності цією Мировою угодою:

1.1. ВІДПОВІДАЧ 1 та ВІДПОВІДАЧ 2 зобов`язуються не використовувати позначення "doc.ua" для рекламування веб-ресурсу www.dok.ua в мережі Інтернет, в тому числі, у пошуковому сервісі Google, зокрема як ключове слово.

1.2. ВІДПОВІДАЧ 1 та ВІДПОВІДАЧ 2 зобов`язуються не використовувати будь-яким способом торговельну марку за свідоцтвом України № 297483 від 05.05.2021 року, та торговельну марку за свідоцтвом України № 137107 від 11.04.2011 року для товарів та послуг, для яких зазначені торговельні марки зареєстровані. Для уникнення сумнівів, дане зобов`язання не може тлумачитися як обмеження ВІДПОВІДАЧА 1 і ВІДПОВІДАЧА 2 у реалізації належних їм прав на використання торговельних марок, комерційних найменувань, доменних імен та веб-сайтів.

1.3. ВІДПОВІДАЧ 2 зобов`язується перерахувати ПОЗИВАЧУ Судові витрати, які підлягають відшкодуванню (як їх визначено нижче у цій Мировій угоді), протягом 15 календарних днів від дати набрання чинності цією Мировою угодою на рахунок ПОЗИВАЧА, який останній додатково повідомить ВІДПОВІДАЧУ 2.

2. ЗОБОВ`ЯЗАННЯ ТА ГАРАНТІЇ ПОЗИВАЧА:

З дня набрання чинності цією Мировою угодою:

2.1. ПОЗИВАЧ зобов`язується не використовувати позначення "dok.ua" для рекламування веб-ресурсу www.doc.ua в мережі Інтернет, в тому числі, у пошуковому сервісі Google, зокрема як ключове слово.

2.2. ПОЗИВАЧ зобов`язується не використовувати будь-яким способом торговельну марку за свідоцтвом України № 205794 від 10.11.2015 року, та торговельну марку за свідоцтвом України № 284462 від 12.10.2020 року для товарів та послуг, для яких зазначені торговельні марки зареєстровані. Для уникнення сумнівів, дане зобов`язання не може тлумачитися як обмеження ПОЗИВАЧА у реалізації належних йому прав на використання торговельних марок, комерційних найменувань, доменних імен та веб-сайтів.

2.3. ПОЗИВАЧ гарантує, що у випадку належного виконання ВІДПОВІДАЧЕМ усіх умов цієї мирової угоди, не матиме права вимагати від ВІДПОВІДАЧА сплати будь-яких штрафних санкцій та відшкодування збитків у зв`язку зі спором у справі № 910/14598/21.

2.4. ПОЗИВАЧ відмовляється від стягнення судових витрат із ВІДПОВІДАЧА, а також від стягнення будь-яких інших витрат, котрі не були заявлені до суду, за виключенням суми 38662,00 (тридцять вісім тисяч шістсот шістдесят дві) гривні, яка складається із суми судового збору, витрат на отримання Експертного висновку за результатами проведеної фіксації і дослідження змісту веб-сторінок у мережі Інтернет № 391/2021-3B від 28 вересня 2021 року та Висновку експерта № 223 від 05 жовтня 2021 року за результатами проведення експертизи об`єктів інтелектуальної власності ("Судові витрати, які підлягають відшкодуванню").

3. ПРИМУСОВЕ ВИКОНАННЯ МИРОВОЇ УГОДИ

3.1. Ухвала Господарського суду міста Києва про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та підлягає примусовому виконанню органами державної виконавчої служби або приватним виконавцем в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження". У разі виконавчого провадження ПОЗИВАЧ виступає стягувачем, а ВІДПОВІДАЧ 1 та ВІДПОВІДАЧ 2 виступають боржниками у розумінні Закону України "Про виконавче провадження" та законодавства про виконавче провадження. Оскільки Мирова угода відображає взаємні поступки Сторін, тому окреме відстрочення чи розстрочення її виконання не допускається.

4. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

4.1. Дана Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження Господарським судом міста Києва і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за нею. Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки закриття провадження у господарській справі, у зв`язку з укладенням Мирової угоди. Сторони цим підтверджують, що укладання даної Мирової угоди не суперечить їх правам та інтересам так само як і третіх осіб. Жодна із Сторін не має права в односторонньому порядку розірвати мирову угоду у даній справі або змінити її умови.

4.2. В порядку взаємних поступок, Сторони домовились, що кожна Сторона самостійно несе судові витрати, понесені нею під час підготовки та в процесі розгляду судової справи №910/14598/21, якщо інше прямо не передбачене цією Мировою угодою.

4.3. Сторони підтверджують, що всі викладені умови даної Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню і інтересам і породжують появу наслідків, зазначених в тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Господарським судом міста Києва Сторонам відомі.

4.4. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін дану Мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на підписання даної Мирової угоди і не мають будь-яких застережень і/або обмежень зазначених повноважень і/або своєї правоздатності і/або дієздатності.

4.5. Сторони заявляють, що ні у процесі укладання даної Мирової угоди, ні у процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

4.6. Вся інформація, що викладена в даній Мировій угоді, приймається Сторонами у повній мірі як достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, зазначеної в даній Мировій угоді.

4.7. З метою якнайшвидшого урегулювання спору Сторони вбачають необхідність розпочати виконання Мирової угоди до моменту її затвердження судом. У зв`язку з цим Сторони погодили, що дана Мирова угода діє і має зобов`язальну силу з моменту її укладення і до повного виконання.

4.8. Ця Мирова Угода укладена в чотирьох однакових за змістом оригінальних примірниках - по одному для кожної Сторони та один - для Господарського суду міста Києва.

5. РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Позивач, Стягувач - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК.ЮА"</a>,

юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Жилянська, буд. 97, літера 3, м. Київ, 01135, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 40564603

Відповідач 1, Боржник - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК-ДС",

юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 38941156.

Відповідач 2, Боржник - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВТО-ХОЛЛ",

юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України, місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 37441909.

3. Закрити провадження у справі № 910/14598/21 відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 231 ГПК України.

4. Відповідно до ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" дана ухвала є виконавчим документом. Строк пред`явлення до виконання - до 22.02.2025.

5. Стягувач - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК.ЮА"</a> (вул. Жилянська, буд. 97, літера 3, м. Київ, 01135, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 40564603).

6. Боржник 1 - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОК-ДС" (вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 38941156).

7. Боржник 2 - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВТО-ХОЛЛ" (вул. Перемоги, буд. 9-А, м. Київ, 03170, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи: 37441909).

8. Повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена, в порядку передбаченому ст. 256 ГПК України.

Суддя О.В. Мандриченко

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103983930
СудочинствоГосподарське
Сутьзаборону використання торговельних марок та комерційного найменування.

Судовий реєстр по справі —910/14598/21

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 30.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 12.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 13.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні