Рішення
від 17.04.2022 по справі 914/3990/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.04.2022 Справа № 914/3990/21

Господарський суд Львівської області у складі головуючого судді Коссака С.М. здійснив у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження без виклику представників сторін та без проведення судового засідання розгляд справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс, м. Львів

до відповідача: Буської міської ради, м. Буськ, Львівська обл.

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

На розгляд господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс, м. Львів до відповідача Буської міської ради, м. Буськ, Львівська обл. про стягнення 16 667,10грн. заборгованості.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 28.12.2021р. позов залишено без руху, позивачу встановлено строк для виправлення виявлених недоліків.

08.02.2022 року від позивача до суду надійшла заява про виконання вимог ухвали суду за вх.№3506/22 (від 07.02.2022 року) відповідно до якої позивачем усунуто недоліки позовної заяви та додано докази надіслання даної заяви відповідачу.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 08.02.2022р. прийнято позовну заяву до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та постановлено, що розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі 11.03.2022 року, встановлено сторонам строки для подання відзиву на позов, відповіді на відзив та заперечень. Зокрема, відповідачу встановлено строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслано сторонам за їхніми юридичними адресами, зазначеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

Відповідно ст. 252 ГПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Перше судове засідання у справі проводиться не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З урахуванням вищевикладеного та приймаючи до уваги те, що з моменту відкриття провадження у справі сплив достатній строк для подання всіма учасниками справи своїх доводів, заперечень, відзивів, доказів тощо, суд вважає за можливе здійснити розгляд даної справи по суті заявлених вимог.

22.02.2022 року на адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву за вх.№4746/22 з документами згідно вказаного додатку.

Суд зауважує, що ухвали суду у даній справі були офіційно оприлюднені у Єдиному державному реєстрі судових рішень - на сайті за посиланням https://reyestr.court.gov.ua, а також знаходяться у вільному доступі в мережі Інтернет на інших відповідних веб-сайтах.

За таких обставин, приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений ч. 1 ст. 251 ГПК України та ухвалою суду про відкриття провадження у даній справі подав до суду відзиву на позов, а відтак скористався наданими йому процесуальними правами, справа може бути розглянута за наявними у ній документами з урахуванням відзиву на позовну заяву.

Зважаючи на вказане, суд вважає за можливе ухвалити рішення у справі.

Правова позиція позивача

Позовні вимоги позивача обґрунтовані тим, що 25 травня 2020 року між Топорівською сільською радою (Замовник) та ТзОВ «Західземлепроект плюс» (Виконавець) було укладено Договір № 1 на надання послуги з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у межах території с. Заболото Топорівської сільської ради Буського району Львівської області.

Позивач посилається на те, що 17 вересня 2020 року між сторонами було підписано акт № 6 здачі-приймання робіт (надання послуг) по договору № 1 від 25 травня 2020 року, згідно із яким Сторони засвідчують, що Виконавцем були виконані послуги з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Заболото на загальну суму 16 667,10 грн. Як зазначає позивач, з моменту підписання акту здачі-приймання робіт відповідачем не було здійснено жодної оплати.

Таким чином, за договором №1 на надання послуги з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у межах території с. Заболото Топорівської сільської ради Буського району Львівської області від 25 травня 2020 року не здійснено оплату вартості наданих послуг протягом 10-ти банківських днів з дня підписання акта приймання-здавання послуг, у зв`язку із чим змушений звернути до суду. На підставі наведеного, позивач просить суд стягнути з відповідача 16 667,10грн. заборгованості та судові витрати.

Позивач також зазначає про те, що на підставі ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до підпункту 4 пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», ст. 104, 105, 107 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань» та рішення Буської міської ради № 6 від 10.12.2020 року «Про початок процедури реорганізації юридичних осіб - сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади», розпочато процедуру реорганізації Топорівської сільської ради (ЄДРПОУ 04372738), місце знаходження: 80520, Львівська обл., Буський район, с.Топорів, вул. Шкільна,7, шляхом приєднання до Буської міської ради (ЄДРПОУ 26307575), місце знаходження: 80500, Львівська обл.,м. Буськ, площа 900-річчя Буська, буд. 1.

Відповідно до п. 1.1. рішення Буської міської ради № 6 від 10.12.2020 року «Про початок процедури реорганізації юридичних осіб - сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади», Буська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Топорівської сільської ради.

Правова позиція відповідача

22.02.2022 року на адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву за вх.№4746/22 з документами згідно вказаного додатку.

У поданому відзиві на позовну заяву відповідач зазначає, що укладений Топорівською сільською радою договір №1 на проведення нормативної грошової оцінки земель населеного пункту Заболото, за яким взято зобов`язання без відповідних бюджетних асигнувань є недійсними та стверджує, що за таким Договором не виникли бюджетні зобов`язання та не утворилася бюджетна заборгованість, яку зобов`язаний погасити правонаступник, у даному випадку, Буська міська рада. Також відповідач стверджує, що позивач всупереч взятим на себе зобов`язанням, надав замовнику (відповідачу у справі), належну технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель.

Фактичні обставини справи.

25 травня 2020 року між Топорівською сільською радою (Замовник) та ТзОВ «Західземлепроект плюс» (Виконавець) було укладено Договір № 1 на надання послуги з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у межах території с. Заболото Топорівської сільської ради Буського району Львівської області (надалі-Договір).

Відповідно до п.2.1 Договору, загальна вартість послуг за цим договором становить 16 667,10 грн. (Шістнадцять тисяч шістсот шістдесят сім грн. 10 коп.), без ПДВ, а відповідно до п.2.3 Договору, остаточна оплата вартості послуг щодо розроблення технічної документації проведення нормативної грошової оцінки земель здійснюється Замовником протягом 10-ти банківських днів з дня підписання акта приймання-здавання послуг.

Загальна вартість послуг визначається протоколом погодження договірної ціни (додаток 2), що складається на підставі погодженого сторонами кошторису (додаток 3), що розрахований за допомогою програмного комплексу АС-4ПИР версія 10.18.1.002.

Відповідно до п. 2.2. та 2.3. договору оплата послуг здійснюється на підставі оформлених належним чином актів приймання-здавання. Остаточна оплата вартості послуг щодо розроблення технічної документації з проведення нормативної грошової оцінки земель здійснюється замовником протягом 10-ти банківських днів з дня підписання акта приймання-здавання послуг.

Згідно п. 3.1. та п.3.2. договору після надання послуг виконавець передає замовнику акт приймання-здавання робіт у 2-х примірниках. Матеріали з грошової оцінки земель населених пунктів передаються замовнику та в відділ Держгеокадастру у Буському районі Львівської області. Замовник протягом 5-ти банківських днів з дня одержання технічного звіту зобов`язаний підписати та направити виконавцеві акт або мотивовану відмову від приймання робіт з надання послуг.

Відповідно до п. 4.1. та п.4.2. договору початок та закінчення робіт з надання послуг - Початок: травень 2020; Завершення: вересень 2020. Виконавець має право надати послуги достроково.

Згідно акту від 17.09.2020 №6 здачі-прийняття робіт (надання послуг), виконавцем були проведені такі роботи (надані послуги) згідно договору №1 від 25.05.2020 року виконані послуги з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів с. Заболото 1 послуга, загальна вартість робіт (послуг) 16 667,10 грн. (сума без ПДВ). Акт підписаний уповноваженими представниками сторін договору та засвідчений печатками юридичних осіб та долучений позивачем до матеріалів справи.

Однак, в порушення умов договору, з моменту підписання акту здачі-прийняття робіт (надання послуг) Топорівською сільською радою не було здійснено жодної оплати.

Станом на день розгляду справи, докази сплати заявленої до стягнення суми боргу, у матеріалах справи відсутні.

У зв`язку з неналежним виконанням Топорівською сільською радою своїх обов`язків щодо оплати за виконані роботи (надані послуги), позивач просить стягнути з відповідача, як правонаступника Топорівської сільської ради заборгованість за договором № 1 з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів від 25.05.2020 року у розмірі 16 667,10 грн.

Суд зазначає, що на підставі ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до підпункту 4 пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», ст. 104, 105, 107 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань» та рішення Буської міської ради № 6 від 10.12.2020 року «Про початок процедури реорганізації юридичних осіб - сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади», розпочато процедуру реорганізації Топорівської сільської ради (ЄДРПОУ 04372738), місце знаходження: 80520, Львівська обл., Буський район, с.Топорів, вул. Шкільна,7, шляхом приєднання до Буської міської ради (ЄДРПОУ 26307575), місце знаходження: 80500, Львівська обл.,м. Буськ, площа 900-річчя Буська, буд. 1.

Відповідно до п. 1.1. рішення Буської міської ради № 6 від 10.12.2020 року «Про початок процедури реорганізації юридичних осіб - сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади», Буська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Топорівської сільської ради.

Відповідно до безкоштовного запиту Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Топорівська сільська рада припинена 15.06.2021 року (підстава: рішення щодо реорганізації). Відповідно до ч. 1 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язків переходяться до правонаступників.

Норми права та висновки суду.

Згідно статті 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки.

Згідно частини 1 статті 15 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Статтею 16 Цивільного кодексу України передбачено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Згідно зі статтею 509 Цивільного кодексу України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Як передбачено статтею 174 Господарського кодексу України однією з підстав виникнення господарського зобов`язання є господарський договір та інші угоди, передбачені законом, а також угоди не передбачені законом, але які йому не суперечать.

Відповідно до частини 1 статті 626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Статтею 627 Цивільного кодексу України встановлено, що сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору, з урахуванням вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Статтею 629 Цивільного кодексу України визначено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Як встановлено судом, підставою виникнення правовідносин між сторонами є договір № 1проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів від 25.05.2020 року, який за своїми ознаками є договором про надання послуг.

За договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором (частина 1 статті 901 Цивільного кодексу України).

Факт виконання позивачем своїх зобов`язань за договором №1 проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів від 25.05.2020 підтверджується наявним в матеріалах справи актом від 17.09.2020 № 6 здачі-прийняття робіт (надання послуг), який підписаний повноважними представниками сторін та підписи засвідчені печатками юридичних осіб.

Відповідач наявності заборгованості зі сплати основного боргу в сумі 16 667,10 грн. не спростовував, не надав суду належних та допустимих доказів про наявність інших обставин ніж ті, що дослідженні в ході судового розгляду.

У відповідності із статтею 193 Господарського кодексу України зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Аналогічно відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Частиною 1 статті 612 Цивільного кодексу України встановлено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Згідно частини 1 статті 625 Цивільного кодексу України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

За приписами статей 525, 526 цього Кодексу зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства; одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Суд критично оцінює інформацію Відповідача, надану у відзиві, що укладений Топорівською сільською радою договір №1 на проведення нормативної грошової оцінки земель населеного пункту Заболото, за яким взято зобов`язання без відповідних бюджетних асигнувань є недійсними та стверджує, що за таким Договором не виникли бюджетні зобов`язання та не утворилася бюджетна заборгованість, яку зобов`язаний погасити правонаступник, у даному випадку, Буська міська рада.

Згідно п6-1 Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади).

Відповідно до п. 1.1. рішення Буської міської ради № 6 від 10.12.2020 року «Про початок процедури реорганізації юридичних осіб - сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади», Буська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Топорівської сільської ради.

Серед підстав заміни кредитора у зобов`язанні стаття 512 Цивільного кодексу України визначає правонаступництво. Таке універсальне правонаступництво передбачено у ст.104 Цивільного кодексу України. Згідно із частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення врегульований статтею 107 Цивільного кодексу України, відповідно до положень якої після закінчення строку для пред`явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами. Передавальний акт та розподільчий баланс затверджуються учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про її припинення, крім випадків, встановлених законом.

Ухвалюючи рішення про реорганізацію, уповноважений орган юридичної особи спрямовує свою волю на передачу не окремого майна, прав або обов`язків, а всієї їх сукупності. Тобто при універсальному правонаступництві до правонаступника чи правонаступників переходить усе майно особи як сукупність прав та обов`язків, які їй належать (незалежно від їх виявлення на момент правонаступництва), на підставі передавального акта. Чинне законодавство не містить загальної норми щодо моменту виникнення універсального правонаступництва юридичної особи, утвореної внаслідок злиття.

Як зазначено у постанові Великої Палати Верховного Суду у справі № 910/5953/17 від 16 червня 2020 року при аналізі питання реорганізації юридичної особи у формі злиття, при реорганізації немає значення, чи вказано в передавальному акті про правонаступництво щодо певного майна, прав чи обов`язків. Адже правонаступник лише один, що унеможливлює виникнення будь-яких спорів щодо переходу майна, прав чи обов`язків.

Враховуючи вищенаведене, беручи до уваги те, що Буська міська рада Львівської області є правонаступником прав та обов`язків Топорівської сільської ради, суд дійшов висновку про те, що вимоги позивача про стягнення заборгованості за договором № 1 з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів від 25.05.2020 року у розмірі 16 667,10грн. є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Частиною 1 статті 74 ГПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідно до ст. 77 ГПК України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до ст.86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Зазначені вище норми процесуального закону спрямовані на реалізацію статті 13 ГПК України. Згідно з положеннями цієї статті судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

За таких обставин суд дійшов висновку про те, що відповідач не спростував доводів щодо існування простроченої заборгованості, а суд не виявив на підставі наявних документів у справі інших фактичних обставин, що мають суттєве значення для правильного вирішення спору, відтак вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, а стягненню підлягає заборгованість у розмірі 16 667,10грн.

Судові витрати.

Відповідно до ст. 123 ГПК України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати:

1) на професійну правничу допомогу;

2) пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи;

3) пов`язані з витребуванням доказів, проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпеченням доказів;

4) пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Позивачем при поданні позову до суду сплачено судовий збір в сумі 2270,00 грн.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 129 ГПК України, у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Враховуючи наведене, у зв`язку з задоволенням позовних вимог, до стягнення з відповідача на користь позивача підлягає судовий збір в сумі 2270,00грн.

Керуючись статтями 10, 12, 20, 73, 76, 79, 123, 129, 232, 233, 236, 237, 238, 240 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позов задоволити.

2. Стягнути з Буської міської ради (80500, Львівська обл., м. Буськ, площа 900-річчя Буська, буд. 1, код ЄДРПОУ 26307575) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Західземлепроект Плюс»(79041, м. Львів, вул. Героїв УПА, 73, код ЄДРПОУ 41027977) 16 667,10 грн. заборгованості та 2270,00 грн. судового збору.

3. Рішення набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 241 ГПК України.

4. Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Західного апеляційного господарського суду в порядку, встановленому розділом IV ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5015, а також у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Коссак С.М.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103984122
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —914/3990/21

Ухвала від 10.11.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 03.11.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 13.10.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 30.09.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Рішення від 17.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні