Ухвала
від 12.04.2022 по справі 296/1598/22
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/1598/22

1-кс/296/681/22

У Х В А Л А

Іменем України

12 квітня 2022 рокум. Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу слідчого управління Головного управління національної поліції в Житомирській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу слідчого управління Головного управління національної поліції в Житомирській області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, у якому просить надати доступ до документів і речей, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , та які встановлюють відомості про доходи та видатки, офіційне працевлаштування, нараховані та сплачені податки, відкриті рахунки у банківських установах та подані декларації громадянами: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 за період з 01.01.2019 по теперішній час.

В обгрунтуванні клопотання зазначено, що слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області у складі слідчої групи здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021060000000320, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307, ч.3 ст.307, ч.1 ст.263 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , отримують з інших областей України каналами поштового зв`язку інгредієнти і прекурсори, та незаконно виготовляють та зберігають психотропну речовину з метою її збуту, а також здійснюють збут психотропної речовини «амфетамін» серед наркозалежних м. Житомира та Житомирської області. До незаконної діяльності зазначені особи також залучили ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , які крім іншого надають приміщення для незаконного виготовлення вищевказаної психотропної речовини.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями та відомостями здобутими ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що вище вказані особи у ході здійснення протиправної діяльності пов`язаної з незаконним обігом психотропних речовин з метою подальшого їх збуту, серед іншого використовують безготівкові розрахунки через платіжні банківські картки.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_9 , у невстановлений точно день, час та місці, проте не пізніше восени 2021 року, невстановленим шляхом та чином незаконно придбав: гладкоствольну вогнепальну зброю калібром 9 мм Р.А. - пістолет марки «ШМАЙСЕР», моделі «ПГШ 790», калібру 9 мм Р.А,К.; корпус оборонної осколочної ручної гранати Ф-1, що споряджений вибуховою речовиною бризантної дії тротилом масою 50-56 г. та який відноситься до зарядів вибухової речовини і його оболонкою; патрони калібру 7,62 мм, в кількості 59 (п`ятдесят дев`ять) штук, що є боєприпасами стрілецької вогнепальної зброї, а саме 7,62 мм гвинтівковими патронами з бронебійно-запалювальною кулею «Б-32» зразка 1954 року; патрони калібру 7,62 мм, в кількості 2 (два) штуки, що являються боєприпасами стрілецької вогнепальної зброї, а сам 7,62 мм. пістолетними патронами зразка 1930 року з кулею «П» зі свинцевим осердям.

У подальшому, ОСОБА_9 у невстановлений точно день та час, незаконно переніс гладкоствольну вогнепальну зброю до свого місця проживання, що за адресою: АДРЕСА_2 , де зберігав без передбаченого законом дозволу до часу виявлення та вилучення правоохоронними органами о 00 год. 20 хв. 01.12.2021.

Крім того, у невстановлений точно день та час, ОСОБА_9 переніс корпус оборонної осколочної ручної гранати Ф-1, що споряджений вибуховою речовиною бризантної дії тротилом масою 50-56 г. та відноситься до зарядів вибухової речовини і його оболонкою; патрони калібру 7,62 мм, в кількості 59 (п`ятдесят дев`ять) штук, що є боєприпасами стрілецької вогнепальної зброї; патрони калібру 7,62 мм, в кількості 2 (два) штуки, що являється є боєприпасами стрілецької вогнепальної зброї, до орендованого гаражного приміщення № НОМЕР_1 гаражного кооперативу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яке перебувало у його користуванні, що розташоване на земельній ділянці №1810136300:04:030:0018, за адресою: АДРЕСА_3 , де зберігав вказані бойові припаси та вибухову речовину без передбаченого законом дозволу до часу виявлення та вилучення правоохоронними органами о 00 год. 20 хв. 01.12.2021

Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень за ч.2 ст.307, ч.3 ст.307, ч.1 ст.263 КК України.

Органом досудового розслідування також встановлюються інші обставини цих кримінальних правопорушень, пов`язаних із виготовленням, зберіганням, перевезенням з метою збуту психотропних речовин, а також встановлення доходів, одержаних унаслідок незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, виявлення схем їх легалізації, встановлення номерів всіх рахунків та банківських карток, які перебувають у користуванні учасників злочинної групи, а також пов`язаних з ними у злочинній діяльності особами - ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , здійснення ними перерахування та/або зарахування грошових коштів пов`язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Крім того, під час проведення обшуку у домоволодінні за адресою: АДРЕСА_4 , яке надається ОСОБА_7 , для виготовлення психотропної речовини, було виявлено та вилучено нашарування психотропних речовин та засоби для їх виготовлення, а також банківські картки.

Під час обшуку у гаражному приміщенні № НОМЕР_2 , що розташоване за адресою:

АДРЕСА_5 , яке надається ОСОБА_8 , для виготовлення психотропної речовини було виявлено та вилучено нашарування порошкоподібних речовин, засоби для їх виготовлення, а також суху подрібнену рослинну масу зеленого кольору.

У домоволодінні ОСОБА_8 розташованого за адресою: АДРЕСА_6 , під час обшуку було виявлено та вилучено: нашарування речовини білого кольору, банківська картка, нові поліетиленові зіп-пакети.

Під час обшуку у гаражному приміщення № НОМЕР_1 в гаражному кооперативі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_3 , яке надається ОСОБА_9 , для виготовлення психотропної речовини, було виявлено та вилучено порошкоподібну речовину та засоби для виготовлення психотропних речовин, два патрони невстановленого калібру, 59 патронів калібру 7,62 мм, макет корпусу гранати Ф-1, корпус гранати Ф-1, дві банківські картки.

У ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_9 , за адресою: АДРЕСА_2 , було виявлено та вилучено предмет зовні схожий на пістолет з маркуванням на затворі «Шмайсер 9ммК ПГШ 790», 6 патронів, на кожному з яких є маркування «РАК 9мм», «СОВА 9мм».

Умисні дії ОСОБА_9 , які виразились у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, кваліфіковані за ч.1 ст. 263 КК України, якому 27.01.2022 повідомлено про підозру.

01.12.2021 повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.307 КК України вручено ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

У подальшому, умисні дії ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , які виразились у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту психотропних речовин, вчинених повторно, організованою групою, кваліфіковані за ч.3 ст.307 КК України, яким 20.01.2022 повідомлено про нову підозру.

Крім того, для з`ясування всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідно встановити доходи, одержані унаслідок незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, тобто одержаних злочинним шляхом, а також виявлення схем їх легалізації, тобто встановити відомості щодо можливого їх використання, маскування походження та переміщення.

З метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні та з метою забезпечення конфіскації майна підозрюваних як виду покарання, а також встановлення доходів, одержаних унаслідок незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, тобто одержаних злочинним шляхом, органу досудового розслідування необхідно встановити та перевірити майновий стан підозрюваних та осіб, які пов`язані із вчиненими злочинами, а також перевірити відомості про доходи та видатки, офіційне працевлаштування, нараховані та сплачені податки, відкриті рахунки у банківських установах, подані декларації громадянами: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_5 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_6 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІПН НОМЕР_7 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ІПН НОМЕР_8 , за період з 01.01.2019 по теперішній час.

В заяві слідчий просив розгляд клопотання здійснювати у його відсутність, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі, або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий, який звернувся з даним клопотанням, довів наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, що міститься в них, може бути використана, як доказ по кримінальному провадженню, іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

Керуючись ст.ст.160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021060000000320 від 05.08.2021, а саме: слідчому СУ ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС майору поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП майору поліції ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Житомирській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , та іншим слідчим слідчої групи , як спільно, так і незалежно один від одного, на тимчасовий доступ до документів і речей, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

1) Відомостей, документів та речей які встановлюють доходи та видатки за період з 01.01.2019 по теперішній час наступних осіб: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_5 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_6 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІПН НОМЕР_7 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ІПН НОМЕР_8 , з можливістю вилучення та/або зняття копії інформації таких відомостей, документів та речей.

2) Відомостей про офіційне працевлаштування, нараховані та сплачені податки громадян: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_5 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_6 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІПН НОМЕР_7 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ІПН НОМЕР_8 , за період з 01.01.2019 по теперішній час з можливістю вилучення та/або зняття копії інформації таких відомостей, документів та речей.

3) Відомостей, документів та речей про відкриті рахунки у банківських установах громадян: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_5 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_6 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІПН НОМЕР_7 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ІПН НОМЕР_8 , за період з 01.01.2019 по теперішній час з можливістю вилучення та/або зняття копії інформації таких відомостей, документів та речей.

4) Відомості, документи та речі про подані декларації громадян: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_3 ; ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_4 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_5 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІПН НОМЕР_6 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІПН НОМЕР_7 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ІПН НОМЕР_8 , за період з 01.01.2019 по теперішній час з можливістю вилучення та/або зняття копії інформації таких відомостей, документів та речей.

Згідно ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня постановлення, до 12.06.2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення12.04.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу103986860
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/1598/22

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні