Постанова
від 02.10.2007 по справі 15/501пн-ад
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/501пн-ад

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

02.10.07                                                                                 Справа № 15/501пн-ад.

Суддя Пономаренко Є.Ю. за участю секретаря Подколзіної С.С., розглянувши матеріали справи за позовом

Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська, м. Луганськ

до Приватного підприємства "Агромаштех", м. Луганськ

про припинення юридичної особи

Представники сторін:

      позивача –Церетелі Л.А., ст.  держ. податк. інспектор юр відділу, довіреність № 11797/10  від 16.07.07.;

відповідача –не прибув.

          Згідно п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України,  вирішуються відповідним господарським  судом  за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Тому, відповідно до ст. ст. 2-4, 17, 21, 162 Кодексу адміністративного судочинства України та з урахуванням рекомендацій Верховного суду України, провадження у даній справі здійснювалося за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Позивачем заявлено вимогу про припинення підприємницької діяльності  відповідача у зв'язку з тим, що він протягом року не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Відповідач витребувані судом документи не представив, участь свого представника у судовому засіданні не забезпечив, хоча про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином: ухвали суду направлялися за адресою, яка є офіційним місцезнаходженням підприємства.

При цьому слід відзначити, що інформаційним листом вищого господарського суду України від 02.06.2006  N 01-8/1228,  визначено, зокрема, наступне. До повноважень  господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб  або  місця  проживання фізичних  осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому, примірники повідомлень про вручення рекомендованої   кореспонденції,   повернуті  органами  зв'язку  з позначками  "адресат  вибув",  "адресат  відсутній"  і   т.п.  можуть вважатися належними доказами виконання господарським судом обов'язку щодо повідомлення учасників судового   процесу   про  вчинення  цим  судом  певних процесуальних дій.

Розглянувши матеріали справи, додатково надані документи, суддя встановив:

Приватне підприємство "Агромаштех", м. Луганськ, вул. Ленінградська, 75, ідентифікаційний код 31673148 зареєстроване Відділом ліцензування, державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради від 05.09.2001р. за реєстраційним                             № 25370169Ю0021586.     

Матеріалами справи, зокрема, висновками з питань надання податкової звітності Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська, підтверджується, що звітність згідно з діючим законодавством не здається з 16.08.2005р.

Виходячи з викладеного, оцінивши надані документи, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених вимог з огляду на наступне.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники  податків і  зборів  (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати  до  державних  податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно з п. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003р. № 755підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності відповідно до закону.             

Таким чином, за вищевикладених обставин заява підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ст. 94 КАСУ у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа,  судові витрати, здійснені  позивачем, якщо такі були, з відповідача не стягуються.  

На підставі викладеного, керуючись ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст.ст. 160, 162, 163, 167 КАС України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Припинити юридичну особу –Приватного підприємства "Агромаштех", м. Луганськ, вул. Ленінградська, 75, ідентифікаційний код 31673148.

2. Копію даної постанови направити державному реєстратору Управління державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради після набрання постановою законної сили.

Постанова  набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

            

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                      Є.Ю.Пономаренко

Дата ухвалення рішення02.10.2007
Оприлюднено23.10.2007
Номер документу1040246
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/501пн-ад

Постанова від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Пономаренко Є.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні