Ухвала
від 19.04.2022 по справі 175/2018/21
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/2018/21

Провадження № 2/175/647/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 квітня 2022 року Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді Новік Л.М

за участю секретаря Варави О.Г.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи без самостійних вимог: Партизанська сільська рада. Служба у справах дітей Дніпровської районної державної адміністрації про визначення місця проживання про визначення місця проживання малолітньої дитини,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи без самостійних вимог: Партизанська сільська рада. Служба у справах дітей Дніпровської районної державної адміністрації про визначення місця проживання про визначення місця проживання малолітньої дитини.

На адресу суду 10.02.2022 року надійшов лист від Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, в якому просять змінити неналежну третю особу служба у справах дітей Дніпровської районної Державної адміністрації на орган опіки та піклування в особі Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, за місцем проживання ОСОБА_1 , оскільки виконавчий комітет Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області має повноваження органу опіки та піклування, при якому створено службу у справах дітей та комісію з питань захисту прав дитини.

До початку підготовчого засідання позивач надала заяву про заміну неналежної третьої особи, Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області на належну - орган опіки та піклування в особі Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Учасники процесу в судове засідання не з`явилися.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Згідно ч.1, 2, 3 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне замінити неналежну третю особу на належну орган опіки та піклування в особі Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Замінити неналежну третю особу служба у справах дітей Дніпровської районної Державної адміністрації на належну третю особу - орган опіки та піклування в особі Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи без самостійних вимог: Партизанська сільська рада, Служба у справах дітей Дніпровської районної державної адміністрації про визначення місця проживання про визначення місця проживання малолітньої дитини.

Запропонувати третій особі подати письмові заперечення проти позову, якщо такі будуть, з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Новік

Дата ухвалення рішення19.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104034638
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —175/2018/21

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Заборський В. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 19.04.2022

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні