Рішення
від 10.04.2022 по справі 917/1989/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Зигіна, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21

E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/

Код ЄДРПОУ 03500004

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2022 Справа № 917/1989/21

за позовною заявою Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, код ЄДРПОУ 20992104, 65012, м. Одеса, вул. Канатна, 83

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО-ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО", Код ЄДРПОУ 03757583, 37000, Полтавська обл., Пирятинський р-н, місто Пирятин, Вул. Європейська, будинок 96

про стягнення 5 100 000,00 грн штрафу та 5 100 000,00 грн пені

Суддя Киричук О.А.

Секретар судового засідання Мусійченко Т.С.

Представники сторін:

від позивача: не з`явився

від відповідача: не з`явився

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України звернулося до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО-ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" про стягнення штрафу у розмірі 5 100 000,00 гривень, накладеного рішенням Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 18.11.2019 №71/28-р/к та пені за прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням №71/28-р/к, у розмірі 5 100 000,00 гривень.

Ухвалою від 29.12.2021 суд прийняв позовну заяву до розгляду і відкрив провадження у справі, постановив справу розглядати в порядку загального позовного провадження, призначити підготовче засідання у справі на 18.01.22, запропонував відповідачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали суду надати суду відзив на позов.

Ухвалою від 18.01.2022 суд постановив відкласти підготовче засідання 08.02.2022.

Від відповідача до суду відзив на позов не надходив.

Інші заяви по суті справи від сторін до суду не надходили.

У підготовчому засіданні, 08.02.2022, судом здійснено дії та з`ясовані всі питання, передбачені ст.ст.177, 182 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалою від 08.02.2022 суд постановив закрити підготовче провадження у справі № 917/1989/21, призначити справу до судового розгляду по суті в засіданні суду на 24.02.2022.

Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 24.02.2022 відкладено розгляд справи на 15.03.2022.

Ухвалою від 15.03.2022 суд постановив відкласти розгляд справи на 05.04.2022.

В судовому засіданні оголошено перерву до 11.04.22.

Позивач просить суд розгляд справи здійснювати без участі повноважного представника позивача за наявними матеріалами справи.

Враховуючи ч.3 ст.222 ГПК України, відповідно до якої, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється. Відтак, фіксування судового процесу під час судового засідання не здійснюється.

Згідно з ч. 1 ст. 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 202 ГПК України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до частин третьої та сьомої статті 120 ГПК України виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Ухвали у даній справі скеровувались відповідачу судом за адресою: Полтавська обл., Пирятинський р-н, місто Пирятин, Вул. Європейська, будинок 96, тобто за його місцезнаходженням, зазначеним у Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (повідомлення про вручення відповідачу поштових відправлень від 11.01.22, від 27.01.22).

Суд зазначає, що відповідач повідомлявся завчасно та належним чином про час, дату та місце розгляду справи, проте своїми процесуальними правами відповідач не скористався, явки представника в судові засідання не забезпечив, причин неявки не повідомив, відзиву не подав. Таким чином, в розумінні ст. ст. 120, 122, 242 ГПК України, відповідач повідомлений про дату, час та місце розгляду справи належним чином.

Заяв про зміну відповідачем місцезнаходження на адресу суду не поступало.

Відповідно до правової позиції Верховного Суду викладеної у постанові від 15.05.2018 у справі № 904/6063/17, отримання поштової кореспонденції залежить від волевиявлення юридичної особи і на неї, як на суб`єкта господарської діяльності покладається обов`язок належної організації отримання поштової кореспонденції пов`язаної із здійснюваною господарською діяльністю. Сам лише факт неотримання скаржником кореспонденції, якою суд із додержанням вимог процесуального закону надсилав ухвалу для вчинення відповідних дій за належною адресою та яка повернулася до суду у зв`язку з її неотриманням адресатом, не може вважатися поважною причиною невиконання ухвали суду, оскільки наведене зумовлено не об`єктивними причинами, а суб`єктивною поведінкою сторони щодо отримання кореспонденції, яка надходила на її адресу (аналогічна позиція викладена в постановах КГС ВС від 16.05.2018 у справі № 910/15442/17, від 10.09.2018 у справі № 910/23064/17, від 24.07.2018 у справі № 906/587/17).

Як звернув увагу Верховний суд у складі колегії Касаційного господарського суду в постанові від 19.02.2020р. у справі №910/16409/15: «свідоме неотримання судової кореспонденції, яка направлялася за офіційною юридичною адресою, є порушенням норм процесуального права та може бути розцінено судом як дії, спрямовані на затягування розгляду справи та свідчити про зловживання процесуальними правами учасника справи, які направлені на перешкоджання здійснення своєчасного розгляду справи. З огляду на наведене, колегія суддів дійшла висновку, що, сторона була обізнана про розгляд справи в суді, повідомлялася про дату, час та місце судових засідань за вказаною адресою, однак не скористався правом участі у судових засіданнях, тому відсутні підстави вважати, що судом під час розгляду справи було порушено норми процесуального права щодо повідомлення останнього про час та місце судового розгляду» .

Згідно ч. 2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.13 ГПК України, судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Стаття 43 ГПК України зобов`язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами.

Враховуючи вищенаведене, судом, згідно вимог ГПК України, надавалась в повному обсязі можливість учасникам справи щодо обґрунтування їх правової позиції по суті справи та подання доказів.

Враховуючи те, що норми ст.81 ГПК України щодо обов`язку господарського суду витребувати у сторін документи і матеріали, необхідні для вирішення спору, кореспондуються з диспозитивним правом учасників справи подавати докази, а п.4 ч.3 ст.129 Конституції України визначає одним з принципів судочинства - свободу в наданні сторонами суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, господарським судом створені належні умови для надання сторонами доказів в обґрунтування своєї правової позиції у справі.

Отже, судом було забезпечено принцип змагальності сторін, рівність сторін, що полягає у наданні їм однакових можливостей для реалізації ними своїх процесуальних прав, з огляду на сплив строків для подання доказів, з метою дотримання прав позивача на своєчасне вирішення спору.

В силу приписів ст. 2 ГПК України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Одним із основних принципів (засад) господарського судочинства є, зокрема, розумність строків розгляду справи.

Крім того, суд враховує, що пунктом 1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справ упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Порушення права на розгляд справи упродовж розумного строку було неодноразово предметом розгляду Європейського суду з прав людини у справах проти України.

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінку сторін, предмет спору. Нездатність суду ефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи порушенням частини першої статті 6 згаданої Конвенції (рішення Європейського суд з прав людини від 08.11.2005 у справі Смірнова проти України).

Водночас, необґрунтоване відкладення розгляду справи призводить до затягування строків її розгляду і перебування в стані невизначеності учасників процесу, що може призвести до порушення положень ч.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка покладає на національні суди обов`язок здійснити швидкий та ефективний розгляд справ упродовж розумного строку.

Враховуючи те, що подані сторонами у цій справі докази, дозволяють суду встановити та оцінити конкретні обставини (факти), які мають суттєве значення для вирішення цього спору, а отже, розглянути та вирішити спір по суті й здійснити розподіл судових витрат у цій справі, що в свою чергу, вказує на можливість виконання завдань господарського судочинства та з урахуванням необхідності дотримання розумних строків розгляду справи, суд вважає, що в матеріалах справи доказів достатньо для з`ясування обставин справи і прийняття судового рішення у справі № 917/1989/21.

Відповідно до ст. 219 Господарського процесуального кодексу України, рішення у даній справі прийнято у нарадчій кімнаті за результатами оцінки доказів, поданих сторонами.

Після виходу суду з нарадчої кімнати, у судовому засіданні 11.04.2022 судом проголошено вступну та резолютивну частину рішення та повідомлено, що повне рішення буде складено у термін, передбачений ч. 6 ст. 233 ГПК України.

З`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, дослідивши матеріали справи, всебічно та повно дослідивши надані докази, суд встановив наступне.

Розпорядженням Антимонопольного комітету України від 28.11.2019 №23-рп "Про реорганізацію територіальних відділень Антимонопольного комітету України" (зі змінами) з 01.06.2020 припинено виконання функцій Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, визначених Положенням про територіальне відділення Антимонопольного комітету України, затвердженим розпорядженням Антимонопольного комітету України від 23.02.2001 №32-р, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.03.2001 за №291/5482.

З 02.06.2020 виконання функцій, що були віднесені до компетенції Відділення, покладені на Одеське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

03.06.2020 змінено найменування юридичної особи - Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України на Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Адміністративною колегією Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за результатами розгляду справи №71/11-19 відносно ТОВ "ВК Будагромаш" та ТОВ "Пирятинське РТП" (відповідач по справі) за ознаками порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених п. 4 ч.2 ст. 6, п.1 ст. 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних дій, які стосуються спотворення результатів торгів, прийнято рішення №71/28-р/к від 18.11.2019 року (далі - Рішення № 71/28-р/к (т. 1, а.с.23-204)).

Згідно Рішення № 71/28-р/к від 18.11.2019 визнано дії ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО-ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" порушенням, передбаченим пунктом 4 частини 2 статті 6, пунктом 1 статті 50, Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, зокрема:

- проведених Публічним акціонерним товариством "Волиньобленерго" (ідентифікаційний код юридичної особи 00131512) із закупівлі трактора колісного ХТЗ-150К-09-25 або еквівалент, ДК 016-2010: 28.30.2 - Трактори сільськогосподарські, інші Трактор колісний ХТЗ-150К-09-25 або еквівалент); ДК 021:2015 16700000-2 Трактори, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-19-001070-с (п.1 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.3 резолютивної частини);

- проведених Вільненською сільською радою Кріворізького району Дніпропетровської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04525047) із закупівлі екскаватора-навантажувача на базі трактора МТЗ-92П (або еквівалент), код ДК 021:2015 - 16700000-2 Трактори, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2018-02-23-001072-с (п. 4 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.6 резолютивної частини);

- проведених Виконавчим комітетом Гречаноподівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області (ідентифікаційний код юридичної особи 41060223) із закупівлі екскаватора-навантажувача БАМ-2014 на базі МТЗ-92П (або еквівалент) (з італійською гідравлікою, зміщеною віссю копання, фронтальним щелепним навантажувачем, телескопічною рукояттю та з додатковим змінним обладнанням: грейфер жорсткий, вила грейферні, захопник-корчувач, відвал поворотний для снігу механічний), код ДК 021:2015 43250000-0 Фронтальні ковшові навантажувачі, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UА-2017-09-25-001724-b (п.7 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.9 резолютивної частини);

- проведених Виконавчим комітетом Святовасилівської сільської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 40207068) із закупівлі екскаватора ДК 016:2010 - 28.92.2: Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки). ДК 021:2015 - 43262000-7: Землерийні машини, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-11-25-001061-b (п.10 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.12 резолютивної частини );

- проведених Комунальним унітарним підприємством "Мирком" Миронівської селищної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 33225282) із закупівлі екскаватора-навантажувача EO-2626-0l на базі трактора МТЗ "Беларусь- 82.1" (челюсний навантажувач) (або еквівалент), код ДК 021:2015 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-14-002061-с (п.13 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.15 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Міст" (ідентифікаційний код юридичної особи 30073882) із закупівлі екскаватора Борекс-2201 на базі трактору МТЗ 82.1 або еквівалент, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-04-07-001393-b (п.16 резолютивної частини).

за вказане порушення на відповідача накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.18 резолютивної частини);

- проведених Шахівською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04343197) із закупівлі трактору з екскаваційно-навантажувальним обладнанням (екскаватор-навантажувач), ДК 016:2010-28.92.3 Машини й устаткування для громадських робіт, будівництва чи подібних робіт, цільової призначеності, ДК 021:2015-43200000-5 Машини для земляних і землерийних робіт та їх частини, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-17-000004-с (п.19 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.21 резолютивної частини );

- проведених Черкаською селищною радою Слов`янського району Донецької області (ідентифікаційний код юридичної особи 04341790) із закупівлі екекаватора-навантажувача "ЕО 2626", або еквівалент, ДК 016:2010 код 28.92.3 "Машини й устаткування землерийні, інші", ДК 021:2015 код 43200000-5 "Машини для земельних і землерийних робіт та їх частини", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-13-000817-b (п.22 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.24 резолютивної частини );

- проведених Хорошівським житлово-комунальним підприємством (ідентифікаційний код юридичної особи 35485609) із закупівлі екскаватора-бульдозера БАМ-2014 Б на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними видами обладнання (або еквівалент), код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-26-000245-а (п.25 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.27 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством Андрушівської міської ради "Комсервіс" (ідентифікаційний код юридичної особи 33967566) із закупівлі екскаватора-навантажувача БАМ-2014 або еквівалент, ДК 016:2010: 28.30.23 Трактори з потужністю двигуна більше ніж 59 кВт, ДК 021:2015: 16700000-2 Трактори, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-03-03- 000421-с (п.28 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.30 резолютивної частини);

- проведених Червоненською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04346793) із закупівлі трактора МТЗ-82 з навісними комплектуючими або аналога, 28.30.2 - Трактори сільськогосподарські, інші, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-05- 001114-b (п.31 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.33 резолютивної частини);

- проведених Мукачівським міським комунальним підприємством "Ремонтно-будівельне управління" (ідентифікаційний код юридичної особи 34850918) із закупівлі Екскаватор одноковшевий Борекс-2206 на базі МТЗ-82.1 (або еквівалент) з додатковим обладнанням ДК 016:2010 код 28.92.3 "Машини й устаткування землерийні, інші", ДК 021:2015 43260000-3 "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-04-000506-с (п.34 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.36 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Водоканал" Кам`янсько-Дніпровської міської ради Кам`янсько-Дніпровського району Запорізької області (ідентифікаційний код юридичної особи 37692873) із закупівлі екскаватора "Борекс-2206", ДК 016-2010 - 28.92.2 "Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання фунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки)", ДК 021:2015 43260000-3 "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-19-000140-с (п.37 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.39 резолютивної частини);

- проведених Чернігівською селищною радою Чернігівського району Запорізької області (ідентифікаційний код юридичної особи 20509645) із закупівлі екскаватора-навантажувача щелепного зі зміщуваною віссю копання зі змінним обладнанням, ДК 021:2015 CPV 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-06-001827-а (п.40 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.42 резолютивної частини).

- проведених Комунальним ремонтно-будівельним підприємством "Зеленбуд" (ідентифікаційний код юридичної особи 05398390) із закупівлі екскаватора-навантажувача "Борекс -2206" або еквівалент, ДК 016-2010 28.92.2 Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розроблення, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), ДК 021:2015 за кодом CPV 43262100-8 Механічні екскаватори, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA- 2016-10-20-000142-а (п.43 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.45 резолютивної частини);

- проведених Спеціалізованим комунальним підприємством "Запорізька ритуальна служба" (ідентифікаційний код юридичної особи 03345780) із закупівлі екскаватора-погрузчика, 43262100-8 (код предмету закупівлі визначено на основі Державного класифікатора ДК 021:2015), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-] l-000754-b (п.46 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.48 резолютивної частини);

- проведених Преображенською сільською радою Оріхівського району Запорізької області (ідентифікаційний код юридичної особи 04353927) із закупівлі трактора "Борекс-2206" на базі МТЗ-82.1 або аналог, ДК 016:2010 код 28.92.30.70.00 "Скрепери, землерийні машини, машини для виймання ґрунту, несамохідні", ДК 021:2015 4326000-3 "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-09-01-000180-b (п.49 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00грн (п.51 резолютивної частини);

- проведених Олешанською сільською радою об`єднаної територіальної громади Тлумацького району Івано-Франківської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04356946) із закупівлі екскаватора "Борекс-2206" на базі МТЗ-82.1 (з поворотним відвалом) або еквівалент, код ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-15-000725-с (п.52 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.54 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством Богуславської міської ради "Богуславводоканал" (ідентифікаційний код юридичної особи 38922226) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 з телескопічною рукояттю (або еквівалент), код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-09-001401-b (п.55 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.57 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Горянин" Гірської сільської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 33678185) із закупівлі трактора в комплекті із додатковим обладнанням (код ДК 021:2015 - 16700000-2 Трактори), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-05-22-001521-b (п.58 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.60 резолютивної частини);

- проведених Немішаївською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04359867) iз закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-05-11-000547-с (п.61 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.63 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Управління житлово-комунального господарства "Гостомель" Гостомельської селищної ради (ідентифікаційний код юридичної особи 35413136) із закупівлі екскаватора-навантажувача "ELEX 81 А-01" або еквівалент, код ДК 021-2015 - 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-02-27-000354-с (п.64 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.66 резолютивної частини);

- проведених Немішаївською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04359867) із закупівлі екскаватора-навантажувача "ЕО 2626" або еквівалент, ДК 016:2010: код 28.92.2 - Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки). ДК 021:2015:43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-11-14-000229-b (п.67 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.69 резолютивної частини);

- проведених Гребінківською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04359152) із закупівлі екскаватора-навантажувача зі зміщеною віссю копання "ЄО-2626. 01" щелепний або еквівалент, ДК 016:2010: код 28.92.2 Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), ДК 021:2015: код 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-11-03-000025-b (п.70 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.72 резолютивної частини);

- проведених Департаментом житлово-комунального господарства Луганської обласної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи 03364062) із закупівлі спеціалізованої техніки для виконання землерийних робіт (екскаватор-навантажувач), ДК 021:2015 - 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2018-01-18-002142-а (п.73 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.75 резолютивної частини);

- проведених Чмирівською сільською радою Старобільського району Луганської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04337587) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними видами обладнання (або еквівалент), код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-08-19-000122-с (п.76 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.78 резолютивної частини);

- проведених Білокуракинською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04335447) із закупівлі екскаватора, код ДК 016:2010 28.92.2 Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), код ДК 021:2015 43200000-5 Машини для земляних і землерийних робіт та їх частини, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-11-08-000916-а (п.79 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.81 резолютивної частини);

- проведених Білокуракинською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04335447) із закупівлі екскаватора, код ДК 016:2010 28.92.2 Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), код ДК 021:2015 43200000-5 Машини для земляних і землерийних робіт та їх частини, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UА-2016-08-16-000683-с (п.82 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.84 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством Шегінівської селищної ради "Довкілля" (ідентифікаційний код юридичної особи 41845194) із закупівлі екскаватора "Борекс-2206" на базі трактора МТЗ-92П або еквівалент, код національного класифікатора України ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" - 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA- 2018-04-05-001723-а (п.85 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.87 резолютивної частини);

- проведених Рудківським виробничим управлінням житлово-комунального господарства (ідентифікаційний код юридичної особи 03348815) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-92П зі змінними видами обладнання або еквівалент, код ДК 021-2015 (CPV) 43260000-3-Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2018-02-20-001147-b (п.88 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.90 резолютивної частини);

- проведених Самбірським комунальним підприємством "Об`єднане" (ідентифікаційний код юридичної особи 37592012) із закупівлі екскаватора-навантажувача, 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-01-003091-а (п.91 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.93 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Комунальник" (ідентифікаційний код юридичної особи 03348643) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент, код національного класифікатора України ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" - 43250000-0-Фронтальні ковшові навантажувачі, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-13-001184-b (п.94 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.96 резолютивної частини);

- проведених Міським комунальним підприємством "Жидачівводоканал" (ідентифікаційний код юридичної особи 25234325) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними видами обладнання або еквівалент, код ДК 021-2015 (CPV) 43260000-3- Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-19-001930-а (п.97 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.99 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством Самбірської районної ради "Виробничо-транспортна компанія" (ідентифікаційний код юридичної особи 39461906) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-92П зі змінними видами обладнання або еквівалент, код ДК 021-2015 (CPV) 43260000-3- Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-08-08-000116-а (п.100 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.102 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Ходорівське управління комунального господарства" (ідентифікаційний код юридичної особи 34128664) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-92П (або еквівалент) з додатковим обладнанням, ДК 021:2015:43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-07-18-000540-с (п.103 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.105 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Сокільничанка" Сокільницької сільської ради Пустомитівського району Львівської області (ідентифікаційний код юридичної особи 35665078) із закупівлі трактора з екскаваційно-навантажувальним обладнанням (екскаватор-навантажувач) "БОРЕКС 2206" на базі МТЗ-82.1, або еквівалент, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-04-10-002089-b (п.106 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.108 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Амарант" (ідентифікаційний код юридичної особи 31507691) із закупівлі екскаватора "Борекс-2206/03", з бульдозерним відвалом, зміщеною віссю копання, на базі трактора МТЗ або еквівалент, код ДК 021-2015 (CPV): 43260000-3 - Mеханічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-03-07-()U0878-a (п.109 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.111 резолютивної частини);

- проведених Новострілищанською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04369452) із закупівлі екскаватора "Борекс-2206/3" з бульдозерним відвалом або еквівалент, код Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016: 2010 - 28.92.27 "Лопати механічні, екскаватори та одноківшові навантажувачі самохідні, інші; машини самохідні для гірничих робіт, інші", код ДК 021:2015 - 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-21-000931-с (п.112 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.114 резолютивної частини);

- проведених Жидачівським міським виробничим управлінням комунального господарства (ідентифікаційний код юридичної особи 13814891) із закупівлі: 28.92.2 - Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, (БАМ-2014 на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-31 -000378-с (п.115 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.117 резолютивної частини);

- проведених Прибужанівською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04376245) із закупівлі екскаватора-навантажувача на базі трактора "МТЗ-92П" (або еквівалент), код ДК 021:2015 - 16700000-2 Трактори, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-20-002450-а (п.118 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.120 резолютивної частини);

- проведених Сергіївською селищною радою Білгород-Дністровської міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 05383649) із закупівлі Екскаватор-навантажувач БАМ-2014 на базі трактора МТЗ-82.1 (або еквівалент). Показник національного класифікатора України ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2018-02-09-002005-с (п.121 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.123 резолютивної частини);

- проведених Управлінням містобудування, землевпорядкування та комунального майна Біляївської міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 40203964) із закупівлі екскаватора з щелепним ковшем, ДК 021:2015 - 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватор та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-06-002830-с (п.124 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.126 резолютивної частини);

- проведених Затишанською селищною радою Захарівського району Одеської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04379255) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними видами обладнання або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-03-002570-с (п.127 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.129 резолютивної частини);

- проведених Ширяївською селищною радою Ширяївського району Одеської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04378994) із закупівлі екскаватора-навантажувача на базі трактора МТЗ-82.1 БАМ-2014 (або еквівалент), код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка (екскаватор), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-26-000222-с (п.130 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.132 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством електричних мереж зовнішнього освітлення "ОДЕСМІСЬКСВІТЛО" (ідентифікаційний код юридичної особи 03350568) із закупівлі екскаватора-навантажувача (або еквівалент), код ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-08-01 -002241-b (п.133 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.135 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством електричних мереж зовнішнього освітлення "ОДЕСМІСЬКСВІТЛО" із закупівлі екскаватора-навантажувача на шасі МТЗ-82, 34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби за ДК 021:2015, 34144700-5 за ДК 021:2015 Транспортні засоби для технічного обслуговування, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-03-15-000838-а (п.136 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.138 резолютивної частини);

- проведених Великомихайлівською селищною радою Великомихайлівського району Одеської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04379367) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82,1 (або еквівалент), код ДК 016:2010: 28.92.3 - "Машини й устаткування землерийні, інші", код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-11 -07-001215-с (п.139 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.141 резолютивної частини);

- проведених Балтською міською радою Одеської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04056954) із закупівлі екскаватора - за кодом ДК 016: 2010-28.92.3 (Машини й устаткування землерийні), за кодом ДК 021:2015-43200000-5 (Машини для земляних та землерийних робіт та їх частини), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-21-000549-b (п.142 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.144 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "ЛОХВИЦЯ-СЕРВІС" Лохвицької міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 40236921) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними видами обладнання або еквівалент, код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2018-02-19-002192-с (п.145 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.147 резолютивної частини);

- проведених Міським комунальним підприємством "Зіньківський комунгосп" Зіньківської міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 38067130) із закупівлі екскаватора-бульдозера "БАМ-2014 Б" на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент, код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка" ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-10-001017-а (п.148 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.150 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Комунсервіс" Заводської міської ради Лохвицького району Полтавської області (ідентифікаційний код юридичної особи 37137420) із закупівлі екскаватора марки "БОРЕКС 2206" або еквівалент, код за ДК 021:2015 (CPV 2008) - 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-04-11 -002049-b (п.151 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.153 резолютивної частини);

- проведених Мирогощанською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04385304) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 зі змінними вилами обладнання або еквівалент, код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-14-000390-а (п.154 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.156 резолютивної частини);

- проведених Приватним акціонерним товариством "РІВНЕОБЛЕНЕРГО" (ідентифікаційний код юридичної особи 05424874) із закупівлі бурильно-кранової машин БКМ-2М з механічним приводом на базі ХТА-200, (Код 43132100-8 Бурильна техніка за ДК 021-2015) або еквівалент, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-05-23-002324-b (п.157 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.159 резолютивної частини);

- проведених Боромлянською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04391693) із закупівлі екскаватора "Борекс - 2201" на базі МТЗ-82.1 або еквівалент, код за ДК 021:43260000-3-Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнична техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-23-001877-а (п.160 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.162 резолютивної частини);

- проведених Хотінською селищною радою Сумського району Сумської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04390185) із закупівлі екскаватора-навантажувача "ЕО - 2626-01" на базі трактора Беларус 82.1 або еквівалент, ДК 021:2015, код 43250000-0 - Фронтальні ковшові навантажувачі, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-25-001678-b (п.163 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.165 резолютивної частини);

- проведених Дружбівською міською радою Ямпільського району Сумської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04058054) із закупівлі екскаватора марки "БОРЕКС 2201" з додатковим обладнанням або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-09-2l-002038-b (п.166 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.168 резолютивної частини);

- проведених Шалигинською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04390216) із закупівлі екскаватора-навантажувача, ДК 021:2015:43200000-5 - Машини для земляних і землерийних робіт та їх частини, ДК 016:2010: 28.92.3 - Машини й устаткування землерийні, інші, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-02-16- 001806-с (п.169 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.171 резолютивної частини);

- проведених Миколаївською селищною радою Білопільського району Сумської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04390083) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" або еквівалент, ДК 021:2015: 43000000-3 Гірничодобувне та будівельне обладнання, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-02-27-000470-а (п.172 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.174 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Комбінат комунальних підприємств" Роменської міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 03352857) із закупівлі грейферного навантажувача-екскаватора "ПЄФ 159" ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ДК 016:2010: 28.92.2 - Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання, трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-09-28-000376-с (п.175 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.177 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Господар" Золотниківської сільської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 41293493) із закупівлі екскаватора-навантажувача ДК 021:2015. 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-13-001220-с (п.178 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.180 резолютивної частини);

- проведених Лановецьким комунальним підприємством по благоустрою (ідентифікаційний код юридичної особи 31966157) із закупівлі екскаватора "БОРЕКС 2206" на базі трактора МТЗ 82.1 (Щелепний навантажувач + екскаваторне обладнання) або еквівалент, Код ДК 016:2010 - 28.92.27, Код ДК 021:2015 43262100-8, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-10-13-000870-b (п.181 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.183 резолютивної частини);

- проведених Пересічанською селищною радою Дергачівського району Харківської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04398838) із закупівлі екскаватора-навантажувача на базі трактора МТЗ-92П зі змінними видами обладнання або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-04-002536-b (п.184 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.186 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Чкаловське житлово-комунальне експлуатаційне управління - 2013" (ідентифікаційний код юридичної особи 38623342) із закупівлі екскаватора-навантажувача, ДК 021:2015: 43260000-3 - Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorrо" UA-2017-06-19- 000590-а (п.187 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.189 резолютивної частини);

- проведених Хрестівською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04401167) із закупівлі екскаватора-навантажувача, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та кошмові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-08-003398-с (п.190 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.192 резолютивної частини);

- проведених Чкаловською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 26348373) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-10-001735-b (п.193 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.195 резолютивної частини);

- проведених Великолепетиською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04401530) із закупівлі екскаватора-навантажувача "БАМ-2014" на базі трактора МТЗ-82.1 або еквівалент, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-08-22-000318-с (п.196 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.198 резолютивної частини);

- проведених Шепетівським комунальним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства (ідентифікаційний код юридичної особи 02092503) із закупівлі механічних лопат, екскаваторів та ковшових навантажувачів, гірничої техніки, код ДК 021:2015: 43260000-3 - "Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UА-2018-02-12-001767-b (п.199 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.201 резолютивної частини);

- проведених Сатанівською селищною радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04406118) із закупівлі екскаватора-навантажувача, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-03-002815-с (п.202 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.204 резолютивної частини);

- проведених Комунальним підприємством "Житлово-експлуатаційне об`єднання" Дунаєвецької міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 03356192) із закупівлі грейферного навантажувача-екскаватора, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-10-06-000760-с (п.205 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.207 резолютивної частини);

- проведених Гвардійською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04403673) із закупівлі екскаватора-навантажувача зі змінними видами обладнання, "ДК 021.2015 - 43260000 - 3. Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка (екскаватор)", ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UА-2017-08-15-000521 -b (п.208 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.210 резолютивної частини);

- проведених Розсошанською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04402899) із закупівлі ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, Борекс-2206 на базі МТЗ-82.1 або еквівалент, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-03-13-001095-b (п.211 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.213 резолютивної частини);

- проведених Чорноострівською сільською радою (ідентифікаційний код юридичної особи 04403901) із закупівлі екскаватора, ДК 021:2015: 43262000-7 - Землерийні машини, ДК 016:2010:28.92.2 - Машини інші для переміщування, планування, профілювання, розробляння, вирівнювання. трамбування, ущільнювання та виймання ґрунту, корисних копалин або руд (зокрема бульдозери, механічні лопати та дорожні котки), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2016-09.-21 -000548-b (п.214 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.216 резолютивної частини);

- проведених Кельменецьким виробничим управлінням житлово-комунального господарства (ідентифікаційний код юридичної особи 03357547) із закупівлі екскаватора, ДК 021:2015: 43260000-3 Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-04-10-000544-а (п.217 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.219 резолютивної частини);

- проведених Мирненською селищною радою Каланчацького району Херсонської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04401018) із закупівлі екскаватора-навантажувача БАМ-2014 на базі трактора МТЗ-82.1. (або еквівалент), ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-11-09-003 064-с (п.220 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.222 резолютивної частини);

- проведених Акціонерним товариством "ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО" (ідентифікаційний код юридичної особи 05396638) із закупівлі бурильної машини, ідентифікатор процедури закупівлі в системі електронних публічних закупівель "ProZorro" UA-2017-01-16-000883-b (п.223 резолютивної частини).

за вказане порушення на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" накладено штраф у розмірі 68 000,00 грн (п.225 резолютивної частини).

Загальна сума штрафу згідно Рішення №71/28-р/к від 18.11.2019 складає 5 100 000грн, яка підлягала сплаті у двомісячний строк з дня одержання рішення відповідачем.

Копія Рішення № 71/28-р/к від 18.11.2019 разом із супровідним листом Комітету від 21.11.2019 за №71-02/2080 була надіслана на адресу ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" та отримана Товариством 03.12.2019, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення № 7300305615829 (т.1, а.с.205-206).

В подальшому відповідачем було оскаржено Рішення Херсонського обласного територіального відділенням Антимонопольного комітету України № 71/28-р/к від 18.11.2019 до Господарського суду Херсонської області.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 05.02.2020 відкрито провадження у справі №923/13/20 за позовом ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" до Комітету про визнання недійсним Рішення № 71/28-р/к від 18.11.2019.

Рішенням Господарського суду Херсонської області від 18.08.2020 у справі №923/13/20 ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" в задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 12.10.2020 у справі №923/13/20 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" на рішення Господарського суду Херсонської області від 18.08.2020.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 01.12.2020 у справі №923/13/20 апеляційну скаргу ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" залишено без задоволення, а зазначене рішення Господарського суду Херсонської області - без змін.

Таким чином, Рішення № 71/28-р/к від 18.11.2019 є законним та відповідно до ч. 2 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" та ст. 22 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" є обов`язковим до виконання. Доказів протилежного суду не надано.

Відповідно до статті 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" особа, на яку накладено штраф за рішенням органу Антимонопольного комітету України, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу. Цей строк не може бути відновлено.

Таким чином, штраф необхідно було сплатити в строк до 03 лютого 2020 року.

Як вказує позивач, відповідач всупереч згаданих приписів закону штраф, накладений Рішенням № 71/28-р/к не сплатив.

За прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням 71/28-р/к, позивачем нараховано відповідачу пеню у розмірі 5 100 000,00 грн.

Позивач вказує, що станом на день подання позовної заяви Комітет не отримував від Відповідача документів, що підтверджують сплату штрафу, накладеного рішенням № 71/28-р/к та пені за прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням №71/28-р/к, тому, вважаючи свої права порушеними, позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача вказаних нарахувань.

Згідно наведеного у позові розрахунку пені за прострочення відповідачем сплати штрафу, накладеного Рішенням № 71/28-р/к , позивач обчислював пеню таким чином:

Станом на 29.11.2021 розмір пені становить:

З 03.02.2020 по 05.02.2020 - 2 дні, з 18.08.2020 по 12.10.2020 - 55 днів, з 01.12.2020 по 29.11.2021 - 363 дні, а всього кількість днів нарахування пені дорівнює - 420 дні.

Сума пені дорівнює:

5 100 000,00 х 1,5 % = 76 500 х 420 = 32 130 000 грн.

Відповідно до ч. 5 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням Комітету.

Отже, розмір пені становить 5 100 000,00 гривень.

При вирішенні справи судом досліджено докази, наявні у матеріалах справи.

Оцінка аргументів учасників справи з посиланням на норми права, якими керувався суд:

Відповідно до ч. 1 ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно з вимогами ст. 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 86 ГПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Згідно зі ст. 1 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" Антимонопольний комітет України є державним органом із спеціальним статусом, метою діяльності якого є забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності та у сфері державних закупівель.

Частиною 1 ст. 48 Закону України "Про захист економічної конкуренції" визначено, що за результатами розгляду справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції органи Антимонопольного комітету України приймають рішення, в тому числі про визнання вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції; накладення штрафу тощо.

Розпорядження, рішення та вимоги органу Антимонопольного комітету України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, вимоги уповноважених ними працівників Антимонопольного комітету України, його територіального відділення в межах їх компетенції є обов`язковими для виконання у визначені ними строки, якщо інше не передбачено законом. Невиконання розпоряджень, рішень та вимог органу Антимонопольного комітету України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, вимог уповноважених ними працівників Антимонопольного комітету України, його територіального відділення тягне за собою передбачену законом відповідальність. (ст. 22 Закону України "Про Антимонопольний комітет України").

Рішення та розпорядження органів Антимонопольного комітету України, голів його територіальних відділень є обов`язковими до виконання. Особа, на яку накладено штраф за рішенням органу Антимонопольного комітету України, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу. (ч. 2,3 ст.56 Закону України "Про захист економічної конкуренції").

Як встановлено судом, що згідно рішення від 18.11.2019року № 71/28-р/к (далі - Рішення №71/28-р/к) Херсонським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України визнано дії ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО-ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" порушенням, передбаченим пунктом 4 частини 2 статті 6, пунктом 1 статті 50, Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів (1, 4,7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28, 31, 34,37, 40, 43, 46, 49, 52, 55, 58, 61, 64, 67, 70, 73, 76, 79, 82, 85, 88, 91, 94,97, 100, 103, 106, 109, 112, 115,118, 121, 124, 127, 130, 133, 136, 139, 142, 145, 148, 151, 154, 157, 160, 163, 166, 169, 172, 175, 178, 181, 184, 187, 190, 193, 196, 199, 202, 205, 208, 211, 214, 217, 220, 223 резолютивної частини).

За порушення визначені вказаними пунктами резолютивної частини цього рішення, накладено на ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО-ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" штраф у загальному розмірі 5 100 000,00 гривень (п.3, 6, 9, 12, 15,18, 21, 24, 27, 30, 33, 36, 39, 42,45, 48,51, 54, 57, 60, 63, 66,69, 72, 75, 78, 81, 84, 87, 90, 93, 96, 99, 102, 105, 108,111, 114, 117, 120, 123, 126,129, 132, 135, 138, 141, 144, 147, 150, 153, 156, 159, 162, 165, 168, 171, 174, 177, 180, 183, 186, 189, 192, 195, 198, 201, 204, 207, 210, 213, 216, 219, 222, 225 резолютивної частини).

Відповідно до ч. 3 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", особа, на яку накладено штраф за рішенням органу Комітету, сплачує його у двомісячний строк з дня одержання рішення про накладення штрафу.

Із наданих позивачем доказів вбачається, що копія Рішення №71/28-р/к отримана відповідачем 03.12.2019, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення № 7300305615829, а отже, строк сплати штрафу, накладеного Рішенням № 71/28-р/к, закінчився 03.02.2020.

Згідно частини 8 статті 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" протягом п`яти днів з дня сплати штрафу суб`єкт господарювання зобов`язаний надіслати відповідно до Антимонопольного комітету України або його територіального відділення документи, що підтверджують сплату штрафу.

Докази оплати відповідачем штрафу в матеріалах справи відсутні.

У відповідності до абзацу 1 частини 5 статті 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" за кожний день прострочення сплати штрафу стягується пеня у розмірі півтора відсотка від суми штрафу. Розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням органу Антимонопольного комітету України.

Позивачем розрахована та заявлена до стягнення пеня за прострочення відповідачем сплати штрафу, накладеного Рішенням № 71/28-р/к, станом на 29.11.2021, за період з 03.02.2020 по 05.02.2020, з 18.08.2020 по 12.10.2020, з 01.12.2020 по 29.11.2021.

При цьому, нарахування пені за прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням №71/28-р/к, зупинялось з 05.02.2020 до 18.08.2020; з 12.10.2020 по 01.12.2020 (розгляд справи №923/13/20 Господарським судом Херсонської області; Південно-західним апеляційним господарським судом).

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач оскаржив Рішення № 71/28-р/к до Господарського суду Херсонської області.

Рішенням Господарського суду Херсонської області від 18.08.2020 у справі №923/13/20 ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" в задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 01.12.2020 у справі №923/13/20 апеляційну скаргу ТОВ "ПИРЯТИНСЬКЕ РТП" залишено без задоволення, а зазначене рішення Господарського суду Херсонської області - без змін.

Судом враховано, що у пункті 20.2 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 15 "Про деякі питання практики застосування конкурентного законодавства" роз`яснено, що абз.3-5 ч.5 ст.56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" передбачено зупинення нарахування пені на час розгляду чи перегляду господарським судом: справи про визнання недійсним рішення органу Комітету про накладення штрафу; відповідного рішення (постанови) господарського суду. Отже, тривалість такого зупинення визначається виключно періодом часу, протягом якого фактично здійснювався зазначений розгляд чи перегляд (наприклад, у суді першої інстанції - від дня порушення провадження у справі до дня прийняття рішення в ній; у судах апеляційної та касаційної інстанцій - від дня прийняття апеляційної чи касаційної скарги до дня прийняття постанови), і в цей період не включається час знаходження матеріалів справи в суді, коли згадані розгляд чи перегляд не здійснюються.

Аналогічна правова позиція викладена у постановах Верховного Суду від 20.03.2018 у справі № 904/6668/17, від 17.04.2018 у справі № 921/469/17-г/6, від 27.11.2018 у справі № 910/4081/18, від 22.01.2019 у справі № 915/304/18, від 31.10.2019 у справі № 904/3778/18, від 19.03.2019 у справі № 904/3536/18, від 04.07.2019 у справі № 910/14288/18, від 11.11.2019 у справі № 911/9/19 та від 26.09.2019 у справі № 915/1909/18.

Зазначене вище вказує на правомірність визначення позивачем періоду для нарахування пені саме за період з 03.02.2020 по 05.02.2020, з 18.08.2020 по 12.10.2020, з 01.12.2020 по 29.11.2021, а також на правомірність визначення періоду для зупинення нарахування пені за прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням №71/28-р/к з 12.10.2020 по 01.12.2020 (розгляд справи №923/13/20 Господарським судом Херсонської області; Південно-західним апеляційним господарським судом).

Відповідно до ч. 5 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", розмір пені не може перевищувати розміру штрафу, накладеного відповідним рішенням Комітету.

Оскільки відповідач у визначені законодавством строки не сплатив нарахований йому штраф, суд дійшов висновку, що позивач на підставі ч. 5 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" правомірно нарахував відповідачу пеню, яка дорівнює 5 100 000,00гривень.

Відповідно до ч.7 та 9 ст.56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у разі несплати штрафу у строки, передбачені рішенням, та пені органи Комітету стягують штраф та пеню у судовому порядку; суми стягнутих штрафів та пені зараховуються до державного бюджету.

Статтею 25 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" передбачено, що з метою захисту інтересів держави, споживачів та суб`єктів господарювання Антимонопольний комітет України, територіальні відділення Антимонопольного комітету України у зв`язку з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції органами влади, юридичними чи фізичними особами подають заяви, позови, скарги до суду, в тому числі про стягнення не сплачених у добровільному порядку штрафів та пені.

Оскільки рішення Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 18.11.2019 №71/28-р/к є таким що набрало чинності та є обов`язковим до виконання, і відповідач при цьому не надав суду доказів сплати штрафу та пені за прострочення сплати штрафу, накладеного Рішенням № 71/28-р/к в добровільному порядку, в даному випадку суд приходить до висновку про задоволення заявленого позову та стягнення з відповідача до державного бюджету України 5 100 000грн штрафу та 5 100 000,00грн пені за прострочення сплати зазначеного штрафу.

Крім того, з урахуванням вимог ст. 123, 126, 129 ГПК України, з відповідача на користь позивача також підлягає стягненню судовий збір в сумі 153 000,00грн.

Керуючись статтями 232, 233, 237, 238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО- ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" (вул. Європейська, будинок 96, місто Пирятин, Пирятинський район, Полтавська область, 37000; ідентифікаційний код юридичної особи: 03757583) до Державного бюджету (код бюджетної класифікації 21081100, символ банку 106, "Адміністративні штрафи та інші санкції"), штраф у розмірі 5 100 000,00грн та пеню у розмірі 5 100 000,00 грн.

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ПИРЯТИНСЬКЕ РЕМОНТНО- ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" (вул. Європейська, будинок 96, місто Пирятин, Пирятинський район, Полтавська область, 37000; ідентифікаційний код юридичної особи: 03757583) на користь Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (код ЄДРІІОУ 20992104, розрахунковий рахунок UA438201720343180001000008516, банк - Державна казначейська служба України, МФО 820172) - судовий збір у розмірі 153 000,00 грн.

Видати накази після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Східного апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повне рішення складено 21.04.2022

Суддя Киричук О.А.

Дата ухвалення рішення10.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104049721
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 5 100 000,00 грн штрафу та 5 100 000,00 грн пені

Судовий реєстр по справі —917/1989/21

Рішення від 10.04.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Рішення від 10.04.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 14.03.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 23.02.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 02.02.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні