Ухвала
від 25.04.2022 по справі 380/228/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/228/22

У Х В А Л А

про заміну сторони у справі правонаступником

26 квітня 2022 рокумісто Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А. Г.,

розглянувши у порядку письмового провадження клопотання позивача про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 (далі позивач) до управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації код ЄДРПОУ 25256918, місцезнаходження: 80400, Львівська обл., м.Кам`янка-Бузька, вул.Павлова, 2 (далі відповідач), в якій позивач просить:

-визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не нарахування та виплати позивачу щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком;

-зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити позивачу щорічну грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.

Позивач подав до суду клопотання про заміну відповідача у справі, в якому просив замінити відповідача у справі з управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації його правонаступником управлінням соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області.

При вирішенні вказаного клопотання позивач суд виходив з такого.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Суд зазначає, що процесуальне правонаступництво необхідно розуміти як заміну або вибуття в адміністративній справі сторони чи третьої особи в разі переходу правового статусу від однієї особи до іншої (правонаступника), зокрема компетенції між суб`єктами владних повноважень, у спірних матеріальних правовідносинах. Залучення правонаступника до участі в розгляді та вирішенні адміністративної справи має відбуватися шляхом постановлення ухвали як за ініціативою суду, так і зацікавлених осіб.

Згідно з відповіддю на безкоштовний запит з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 20.12.2021 внесено запис про припинення управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації код ЄДРПОУ 25256918.

Суд встановив, що правонаступником відповідача є управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області код ЄДРПОУ 44000827, місцезнаходження: 79008, Львівська область, місто Львів, вул. Винниченка, 18.

Таким чином, суд дійшов висновку, що управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області є правонаступником управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне замінити сторону відповідача управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації у справі за позовом ОСОБА_1 до управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії його правонаступником управлінням соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області.

Керуючись статтями 52, 243, 248 КАС України, суд -

ухвалив:

клопотання позивача про заміну відповідача у справі його правонаступником задовольнити.

Замінити відповідача у справі управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації код ЄДРПОУ 25256918, місцезнаходження: 80400, Львівська обл., м.Кам`янка-Бузька, вул.Павлова, 2 його правонаступником управлінням соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області код ЄДРПОУ 44000827, місцезнаходження: 79008, Львівська область, місто Львів, вул. Винниченка, 18.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали.

СуддяА.Г. Гулик

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.04.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104091835
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них

Судовий реєстр по справі —380/228/22

Рішення від 14.06.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 25.04.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні