Постанова
від 20.09.2007 по справі б-19/49-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-19/49-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"20" вересня 2007 р.                                                             Справа № Б-19/49-07

вх. № 2197/2-19

Суддя господарського суду Міньковський С.В.

при секретарі судового засідання Вострікова О.О.

За участю представників сторін:

ліквідатор - Струтинська С.В., дов. №1738/10/10-24-015 від 01.02.2007 року

По справі  за заявою Лозівської ОДПІ у Харківській області, м. Лозова

до Колективного підприємства "Сфера" "Союзу інвалідів України", с. Катеринівка

про визнання банкрутом  

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 05.03.2007 року було визнано відсутнього боржника - Колективне підприємство "Сфера" "Союзу інвалідів України" с. Катеринівка банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора - Лозівську ОДПІ у Харківській області, зобов"язавши його в строк до 05.09.2007 року виконати ліквідаційну процедуру.

04.09.2007 року до господарського суду Харківської області надійшов звіт ліквідатора (вх.№19056), що свідчить про закінчення ліквідаційної процедури.

В судове засідання 20.09.2007 року з"явився ліквідатор, надав звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

          Розглянувши наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, суд встановив, що після визнання Колективного підприємства "Сфера" "Союзу інвалідів України" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, ліквідатором у відповідності до ст.ст.22-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі Закон) була виконана наступна робота, а саме: у відповідності до п.3 ст.23 Закону проведена публікація у офіційних друкованих віданнях - газеті „Голос Лозівщини” № 84-85 від 20.07.2007 р. оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У відповідності до ст.25 Закону бухгалтерські документи, по яких було б можливо встановити активи, товарно-матеріальні цінності, що належали банкруту на праві власності, відсутні. Згідно запитів ліквідатора до МВ №10 ДАІ України при УМВС в Харківській області, Лозівського бюро технічної інвентаризації Харківської області, Лозівського районного відділу земельних ресурсів, Інспекції Держтехнагляду, активів у банкрута на праві власності не зареєстровано (листи -  відповіді у матеріалах справи).

Ліквідатором складений реєстр вимог кредиторів на загальну суму 21,9 тис. грн. (кредитор Лозівська ОДПІ у Харківській області). Вимоги кредитора ліквідатором не були задоволені та залишені неоплаченими, в зв'язку з недостатністю ліквідаційної маси та грошових коштів у банкрута.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме: закрив поточні рахунки банкрута в установі банку (повідомлення від 25.06.2007 р.), опубліковано оголошення в газеті "Голос Лозівщини" від 20.07.2007 р. № 84-85 про те, що кутовий штамп, кругла печатка, оригінали статутних документів та свідоцтво про державну реєстрацію керівництвом боржника ліквідатору не надавалися, сповіщено відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури по банкруту, а саме: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Лозівському районі Харківської області, Харківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Пенсійний Фонд України управління в Лозівському районі Харківської області, Фонд загальнообов"язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в особі Лозівського міського районного центру зайнятості, відділ ДВС Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області, Лозівська міжрайонна прокуратура Харківської області (листи - відповіді у матеріалах справи).

Згідно з п.6.ст.31 Закону зазначено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю  майна  вважаються  погашеними.

У відповідності до п.2.ст.32 Закону передбачено, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суду виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 21,9 тис. грн.  в зв'язку з відсутністю у банкрута будь-яких активів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 32, п.6.ст.40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс.2. Ліквідувати юридичну особу –  Колективне підприємство "Сфера" "Союзу інвалідів України", 64662, Харківська область, Лозівський район, с. Катеринівка, вул. Степова, 1, зареєстроване Лозівською районною державною адміністрацією № 408 від 22.07.1999 року, код 30390764.

3. Провадження по справі припинити.

4. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Колективного підприємства "Сфера" "Союзу інвалідів України" та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про знаття юридичної особи з обліку.

5. Ухвалу направити ліквідатору, Харківському обласному відділу з питань банкрутства, державному реєстратору, відділу ДВС Лозівського міськрайонного управління юстиції Харківської області, кредитору.

Суддя                                                                                            Міньковський С.В. 

Дата ухвалення рішення20.09.2007
Оприлюднено23.10.2007
Номер документу1041294
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-19/49-07

Постанова від 20.09.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні