Постанова
від 16.06.2010 по справі 2а-2179/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-2179/10/1770

16 червня 2010 року 10 год. 38 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Зозулі Д. П. за участю се кретаря судового засідання С торожука І.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у спра ві:

прокурор: Сандер Людмила Ми колаївна,

позивача: представник Ар темяк Світлана Володимирівн а,

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Заступника прокурора Дубр овицького району Рівненсько ї області в інтересах держав и в особі Рівненського терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку

до Відкритого акціонерного т овариства "Україна"

про стягнення штрафних с анкцій,

ВСТАНОВИВ :

Заступник прокурора Д убровицького району Рівненс ької області звернувся до Рі вненського окружного адміні стративного суду в інтересах держави в особі Рівненськог о територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з адміністративним позовом до відкритого акціонерного тов ариства "Україна", в якому прос ить стягнути штраф в розмірі 1700 грн., оскільки штрафи, накла дені Державною комісією та н е оскаржені, стягуються у суд овому порядку.

Позов мотивовано наступн им.

Постановою про накладення санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів № 095-РІ в ід 05.11.2009 року Державною комісіє ю з цінних паперів та фондово го ринку було накладено на ві дкрите акціонерне товариств о "Україна" штраф в розмірі 1700,00 г рн. Штрафи, накладені Державн ою комісією з цінних паперів та фондового ринку, відповід но до ч. 3 статті 11 Закону Україн и "Про державне регулювання р инку цінних паперів в Україн і", стягуються у судовому поря дку.

Позивач вважає, що штраф у с умі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. підлягає стягненню та перер ахуванню до Державного бюдже ту України.

По суті справи, прокурор у судовому засіданні надав по яснення, які повністю співпа дають із позицією, яка виклад ена у позовній заяві. Позов пі дтримав.

Представник позивача, у суд овому засіданні, також надав пояснення, які повністю спів падають із позицією, яка викл адена у позовній заяві. Позов підтримав. Просив задовольн ити у повному обсязі.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не п одав, у судове засідання не з'я вився, про день, час, місце суд ового засідання судом повідо млявся. Про причини неявки су д не повідомив. Судом не визна валася обов'язковою участь в ідповідача в судовому засіда нні. За таких обставин, суд вва жає за можливе розглянути сп раву без участі відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши у відкритому су довому засіданні пояснення п рокурора, представника позив ача, дослідивши подані письм ові докази, оцінивши їх за сво їм внутрішнім переконанням, що ґрунтуються на всебічному , повному і об' єктивному роз гляді у судовому процесі всі х обставин справи в їх сукупн ості, суд дійшов висновку, що п озов підлягає до задоволення повністю.

Суд виходив з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 39, ст. 40 З акону України «Про цінні пап ери та фондовий ринок», п. 1 гла ви 1 розділу V та вимог розділу VІІІ «Положення про розкритт я інформації емітентами цінн их паперів», затвердженого р ішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року № 1591 ем ітенти, які здійснили відкри те (публічне) розміщення цінн их паперів, зобов'язані своєч асно та в повному обсязі розк ривати інформацію про фінанс ово-господарський стан і рез ультати діяльності емітента у строки, встановлені законо давством та зобов'язані розк ривати регулярну річну інфор мацію у повному обсязі.

У ході перевірки Рівненськ им територіальним управлінн ям Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку було встановлено, що відкрит им акціонерним товариством " Україна" не було розміщено рі чну інформацію емітента цінн их паперів за 2008 рік в стрічці н овин Загальнодоступної інфо рмаційної бази даних Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку.

Відповідно до ст. 11 Закону У країни "Про державне регулюв ання ринку цінних паперів в У країні", Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку має право застосовувати до юридичних осіб фінансові санкції за порушення законод авства на ринку цінних папер ів.

Постановою про порушення с прави про правопорушення на ринку цінних паперів від 12.10.2009 р оку уповноваженою особою поз ивача було порушено справу п ро правопорушення на ринку ц інних паперів у відношенні д о відкритого акціонерного то вариства «Україна»(а.с.5), яка б ула надіслана відповідачу ві дповідно до копії реєстру ви хідної кореспонденції № 48 від 12.10.2009 року (а.с.6).

Уповноваженою особою комі сії щодо відкритого акціонер ного товариства «Україна»бу ло складено акт про правопор ушення на ринку цінних папер ів за № 076-РІ від 26.10.2009 року (а.с.7).

Згідно постанови про розгл яд справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 26 .10. 2009 року розгляд справи було п ризначено на 05.11.2009 року на 09:30 год . (а.с.8) Про дату та час розгляду справи відповідач повідомля вся шляхом направлення йому вищезазначеної постанови. На правлення підтверджено копі єю реєстру вихідної кореспон денції № 52 від 26.10.2009 року (а.с.9).

Постановою про накладення санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів № 095-РІ в ід 05.11. 2009 року (а.с.10) позивачем нак ладено на відповідача штраф в розмірі 1700,00 грн. На розгляд сп рави представник відповідач а не з' явився, постанова № 095-Р І була направлена відповідач у згідно копії реєстру вихід ної кореспонденції № 55 від 09.11. 20 09 року (а.с.11).

На момент подання адмініст ративного позову, акт про пор ушення на ринку цінних папер ів та постанова про накладен ня санкції за правопорушення на ринку цінних паперів відп овідачем в судовому порядку не оскаржувалися, штраф не сп лачено.

Відповідно до ч. 3 статті 11 За кону України "Про державне ре гулювання ринку цінних папер ів в Україні", штрафи, накладен і Державною комісією з цінни х паперів та фондового ринку , стягуються у судовому поряд ку.

При таких обставина х адміністративний позов під лягає до задоволення повніст ю.

В силу ч.4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійснені позивачем, з від повідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Україна " (вул.Завокзальна, 14, м.Дубровиц я, Рівненська область, 34100, код Є ДРПОУ - 13976642) на користь Рівненсь кого територіального управл іння Державної комісії з цін них паперів та фондового рин ку (вул.Кавказька, 9, м.Рівне, 33013, к од ЄДРПОУ - 22586271) штрафні санкції за правопорушення на ринку ц інних паперів в розмірі 1700 (одн а тисяча сімсот) грн.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Зозуля Д. П.

Постанова складена в по вному обсязі 16.03.10р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10413671
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2179/10/1770

Ухвала від 17.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 18.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 17.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні