Ухвала
від 02.05.2022 по справі 688/2707/21
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/2707/21

№ 1-кс/688/723/22

Ухвала

про продовження строку досудового розслідування

02 травня 2022 року м. Шепетівка

Слідчий суддя Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , подане в рамках кримінального провадження №12021244000000241 від 05 травня 2021 року, про продовження строку досудового розслідування,

встановив:

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , за погодженням з начальником Полонського відділу Шепетівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся з клопотанням про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні посилаючись на те, що в СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021244000000241 від 05 травня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що 05 травня 2021 року до Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області надійшли матеріали з Шепетівської окружної прокуратури за зверненням державного підприємства «Понінківське» та Фонду Державного майна України щодо неналежного виконання службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області своїх службових обов`язків, що призвело до протиправної передачі у комунальну власність Понінківської селищної ради земельних ділянок Державного підприємства «Понінківське».

05 травня 2021 року відомості за вказаною заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, чим розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.367 КК України.

Під час досудового розслідування було проведено ряд слідчих (розшукових) та процесуальних дій, проте отримати достатні докази злочинної діяльності та встановити особу, що вчинила даний злочин, на даний час не вдалось.

03 лютого 2022 року у провадженні призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Хмельницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

21 лютого 2022 року на адресу органу досудового розслідування надійшло клопотання судового експерта про погодження більшого розумного строку проведення експертизи понад 90 календарних днів та про надання додаткових матеріалів.

16 березня 2022 року направлено відповідь про погодження запропонованих строків проведення експертизи термін понад 90 днів та роз`яснення щодо заявленого клопотання.

На даний час висновок судової земельно-технічної експертизи до даного часу не отримано. Вказаний вид судової експертизи проводиться тривалий період часу в зв`язку зі значною завантаженістю експертів, а також в зв`язку із залученням експертів для проведення великого обсягу процесуальних дій по фіксуванню та усуненню наслідків збройної агресії Росії проти України.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей до ЄРДР спливає 05 травня 2022 року, однак для завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та прийняття законного рішення необхідно отримати висновок судової земельно-технічної експертизи та додаткові докази, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Враховуючи, що строк досудового розслідування в даному кримінальному провадженні закінчується, завершити досудове розслідування не представилось можливим, слідчий просить продовжити строк досудового розслідування по даному кримінальному провадженні до дванадцяти місяців.

Прокурор ОСОБА_4 та слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, подали заяви про розгляд клопотання у їх відсутність, підтримали клопотання, просили його задовольнити. Слідчий суддя вважає, що неявка слідчого та прокурора в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 4 ст.107КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Перевіривши надані матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 219 КПК Українипередбачено,що строкдосудового розслідуванняобчислюється змоменту внесеннявідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань додня зверненнядо судуз обвинувальнимактом,клопотанням прозастосування примусовихзаходів медичногоабо виховногохарактеру,клопотанням прозвільнення особивід кримінальноївідповідальності абодо дняухвалення рішенняпро закриттякримінального провадження. Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину.

Відповідно до ч.4ст.219 КПК Українистрок досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу.

Частиною 1статті 295-1 КПК Українивизначений порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею, зокрема, у випадках, передбаченихстаттею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Судом встановлено, що в провадженні СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області перебувають матеріали кримінального провадження №12021244000000241 від 05 травня 2021 року року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

На даний час про підозру по даному кримінальному провадженню жодній особі не повідомлено.

Строк досудового розслідування закінчується 05 травня 2022 року.

Враховуючи, що кримінальне правопорушення, передбачене ч.1ст.367КК України, є нетяжким злочином, у встановлений термін досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити, строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні закінчується, але для всебічного, повного та об`єктивного розслідування у кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно виконати ряд процесуальних та слідчих дій, які неможливо здійснити до закінчення строку досудового розслідування, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.219,294,295-1,369,372 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12021244000000241 від 05 травня 2021 року, до дванадцяти місяців, тобто до 05 травня 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудШепетівський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104142306
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —688/2707/21

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 03.09.2021

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні