Ухвала
від 03.05.2022 по справі 353/277/22
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/277/22

Провадження № 1-кс/353/37/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2022 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №12022095240000033, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.04.2022 року, щодо кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання надійшло до суду «03» травня 2022 року о 10 год. 07 хв.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданих матеріалах, -

в с т а н о в и в :

Дізнавач сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до Тлумацького районного суду Івано-Франківської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке було погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В клопотаннідізнавач секторудізнання відділенняполіції №5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенантполіції ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого, виданої на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , та рентгенограми кісток носа та грудної клітки з описом їх на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , що знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення.

У клопотанні дізнавач сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 зазначає, що 01.04.2022 року у відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області із протокол-заявою звернувся ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_2 , про те, що 01.04.2022 року близько 16 год. 30 хв. по АДРЕСА_2 , його брат гр. ОСОБА_6 , 1965 року народження, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин спричинив йому тілесні ушкодження.

По даному факту 02.04.2022 року сектором дізнання відділення поліції №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022095240000033 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Стороною кримінального провадження, на яку покладено обов`язок у збиранні та оцінюванні доказів, що стосується вказаного кримінального провадження та які містяться у речах та документах встановлено, що медична картка стаціонарного хворого, видана на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 та рентгенограми кісток носа та грудної клітки з описом їх на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , знаходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, що за адресою: АДРЕСА_1 .

У зв`язку з вищенаведеним, сектором дізнання відділення поліції № 5 (м. Тлумач) було звернено із запитом (вих. № 2109 від 15.04.2022 року) до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, з проханням видачі медичної картки стаціонарного хворого, виданої на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , та рентгенограми кісток носа та грудної клітки з описом їх на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 . Проте, адміністрація КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району ІваноФранківської області відмовила у наданні відповідних документів на вищевказану особу.

Відповідно до ст. 161-162 КПК України, медичні документи не є документами, до яких заборонено доступ, однак згідно п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України в них можуть міститися відомості, що становлять лікарську таємницю.

У кримінальному провадженні потрібно провести судово-медичну експертизу ОСОБА_5 для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, для проведення якої необхідно в розпорядження експерта надати медичну картку стаціонарного хворого, видану на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 та рентгенограми кісток носа та грудної клітки з описом їх на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , що не можливе без їх вилучення.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи історії хвороби, що знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, мають суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, можуть бути використані, як доказ та неможливість іншими способами довести обставини, які знаходяться у цих документах, тому виникла необхідність звернутись до суду для отримання тимчасового доступу з можливістю вилучення цих документів, дізнавач просив клопотання задовольнити.

Прокурор зазначив, що клопотання підтримує, оскільки інформація, яка знаходиться у вищевказаних документах необхідна для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, а також для з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження.

На розгляд клопотання про тимчасовий доступдо речейта документів дізнавач сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенант поліції ОСОБА_3 не з`явився, однак на адресу суду надіслав заяву, в якій клопотання підтримав, просив його задовольнити та справу розглянути у його відсутності.

Сторона кримінального провадження, що подала клопотання, довела, що вказані в клопотанні документи перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, інформація, яка міститься у них, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, однак такідокументи єдокументами,які містятьлікарськутаємницю, тому клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого, виданої на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , та рентгенограми кісток носа та грудної клітки з описом їх на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_2 , що знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення.

Ухвала підлягає виконанню начальником сектору дізнання відділення поліції №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_7 , тимчасово виконуючою обов`язки старшого дізнавача сектору дізнання відділення поліції №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_8 , дізнавачем сектору дізнання відділення поліції №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали 30 (тридцять) днів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Тлумацького районногосуду ОСОБА_1

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.05.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу104149599
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —353/277/22

Ухвала від 03.05.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 03.05.2022

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні