Ухвала
від 01.05.2022 по справі 380/225/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/225/22

провадження № П/380/227/22

У Х В А Л А

про залучення другого відповідача

02 травня 2022 рокумісто Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи питання про залучення другого відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 (далі позивач) до управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації код ЄДРПОУ 25256918, місцезнаходження: 80400, Львівська обл., м.Кам`янка-Бузька, вул.Павлова, 2 (далі відповідач), в якій позивач просить:

-визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не нарахування та виплати позивачу щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком;

-зобов`язати відповідача нарахувати та виплатити позивачу щорічну грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.

Вирішуючи питання про залучення другого відповідача, суд виходив з наступного.

Питання заміни неналежної сторони регулює стаття 48 КАС України.

Відповідно до частини третьої вказаної статті якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави (частина 4 статті 48 КАС України).

Зі змісту позовної заяви вбачається, що у якості відповідача позивач персоніфікував управління соціального захисту населення Кам`янка-Бузької районної державної адміністрації. Між тим, відповідно до листа від 02.07.2021 №01-5/1081 грошова допомога до 5 травня за 2021 рік позивачу виплачувалася управлінням соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області.

Слід додатково зазначити, що клопотання про заміну відповідача позивач не подавав. Вказану обставину суд розцінює як заперечення проти зміни суб`єктного складу учасників справи.

Отже, існують достатні підстави для залучення управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації Львівської області другим відповідачем у справі.

Керуючись статтями 48, 243, 248 КАС України, суд

у х в а л и в :

залучити управління соціального захисту населення Львівської районної державної адміністрації код ЄДРПОУ 44000827, місцезнаходження: 79008, м.Львів, вул.Винниченка, 18 другим відповідачем у справі

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею та окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

СуддяА.Г. Гулик

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104158689
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них

Судовий реєстр по справі —380/225/22

Рішення від 05.06.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 01.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні