Ухвала
від 02.05.2022 по справі 914/797/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03.05.2022 Справа № 914/797/22

Господарський суд Львівської області в складі судді Кітаєвої С.Б., розглянувши заяву: Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут»

про видачу судового наказу за вимогою за вимогою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Бомонд» 158668,69 грн. заборгованості за договором про постачання електричної енергії споживачу, на підставі заяви-приєднання до договору про постачання електричної енергії споживачу на умовах комерційної пропозиції № 5/3 від 01.06.2020 Базовий з тарифом ОСР (оплата по факту) (додатки №№1, 2 до договору).

27 квітня 2022 року у Господарський суд Львівської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» про видачу судового наказу щодо стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Бомонд» 158668,69 грн. заборгованості за договором про постачання електричної енергії споживачу, на підставі заяви-приєднання до договору про постачання електричної енергії споживачу на умовах комерційної пропозиції № 5/3 від 01.06.2020 Базовий з тарифом ОСР (оплата по факту) (додатки №№1, 2 до договору).

Розглянувши подану заяву та додані до неї документи, суд відмовляє у видачі судового наказу з таких підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України наказне провадження призначене для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про його наявність заявнику невідомо.

Згідно з ч. 1 ст. 147 ГПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 148 цього Кодексу.

Як визначено у ст. 148 ГПК України, судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в тому числі електронній) формі, якщо сума вимоги не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У поданій заяві заявлені вимоги, розмір яких не перевищує розміру, визначеного ст. 148 ГПК України.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 154 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника. За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

У відповідності до п. 2 ч. 2 ст. 150 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника.

В порушення приписів п. 2 ч. 2 ст. 150 ГПК України у заяві про видачу судового наказу заявником зазначено невірний ідентифікаційний код боржника.

Так, у заяві ТзОВ «Львівенергозбут» вказано боржником Товариство з обмеженою відповідністю «Бомонд» з ідентифікаційним кодом - 40810181.

Згідно до інформації із сайту https://opendatabot.ua/, оскільки у зв`язку із воєнним станом відсутні технічні можливості для доступу до ЄДР ЮО, ФОП та ГФ, внесено відомості, що ідентифікаційний код НОМЕР_1 належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Бомонд». Зазначену інформацію про боржника (Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Бомонд, ідентифікаційний код 40810181) підтверджує також наданий самим заявником витяг із сайту «Опендатабот».

За змістом п. 1 ч. 1 статті 152 ГПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заяву подано з порушеннями вимог статті 150 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене, заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» про видачу судового наказу подана з порушенням приписів вимог статті 150 ГПК України, що є підставою для відмови у видачі судового наказу.

Про відмову у видачі судового наказу суддя постановляє ухвалу не пізніше десяти днів з дня надходження до суду заяви про видачу судового наказу (ч. 2 ст. 152 ГПК України).

Положеннями ч.2 ст. 151 ГПК України визначено, що у разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Поряд з цим, положеннями ГПК України не передбачено можливість повторного використання у наказному провадженні одного і того ж платіжного документа про сплату судового збору.

За змістом ч. 1 ст. 153 ГПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 152 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою після усунення її недоліків.

Керуючись п. 2 ч. 2, п. 3 ч. 3 ст. 150, п. 1 ч. 1 ст. 152, ст.ст. 153, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» у видачі судового наказу за заявою про видачу судового наказу про стягнення грошової заборгованості.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, передбачені ст.ст. 254-257 ГПК України.

Веб-адреса сторінки суду http://lv.arbitr.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі.

Суддя Кітаєва С.Б.

Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104164555
СудочинствоГосподарське
Сутьсплату судового збору. За змістом ч. 1 ст. 153 ГПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 152 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою після усунення її недоліків. Керуючись п. 2 ч. 2, п. 3 ч. 3 ст. 150, п. 1 ч. 1 ст. 152, ст.ст. 153, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —914/797/22

Ухвала від 02.05.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні