Ухвала
від 02.05.2022 по справі 404/1943/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/1943/22

Номер провадження 1-кс/404/1111/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2022 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши матеріали клопотання слідчого СВ Кропивницького РУП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам кримінального провадження №42022122010000035 від 15.04.2022 року, з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Кропивницького РУП ГУ НП в Кіровоградській області, за погодженням з прокурором Кропивницької окружної прокуратури звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням по вказаному кримінальному провадженню, щодо надання тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які перебувають у володінні ПП ОСОБА_4 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Вилучення документів обумовлено наявністю достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та для проведення відповідних експертних досліджень, з метою одержання доказів, які самі по собі та у сукупності з іншими наявними у матеріалах кримінального провадження №42022122010000035 документами мають суттєве значення для з`ясування обставин злочину.

За правилами ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування технічними засобами кримінального провадження в судовому засідання не здійснювалось у зв`язку з заявою слідчого про розгляд клопотання без його участі.

Як передбачено ч. 6 ст. 9 КПК України, у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною другою статті 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Таким чином, дослідивши письмові матеріали клопотання, враховуючи те, що для досягнення повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують її покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, вважаю за необхідне надати тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій, що перебувають у володінні ПП ОСОБА_4 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Згідно п. п. 1, 2 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 9, 159, 162-166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого Кропивницького РУП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Кропивницького РУП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій, які перебувають у ПП ОСОБА_4 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , щодо виконавчої документації по об`єкту «ДК 021:2015 - 45233000-9 «Будівництво, влаштовування фундаменту та покриття шосе, доріг» (Капітальний ремонт дороги по пров. Об`їзному, вул. Харківській, вул. Степана Разіна, від вул. Степана Разіна до пров. Степового і до Далекосхідного кладовища, м. Кропивницький)» (ідентифікатор тендеру UA-2019-01-11-000918-b), а саме:

- договору з додатками, договірну документацію, додаткові угоди по вищевказаному об`єкту будівництва (коригування) в повному обсязі, технічну документацію (паспорти, інструкції, буклети тощо) на придбані та застосовані на об`єкті будівництва будівельні матеріали, робочі проекти, довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (примірна форма № КБ-3), звіти про виконання робіт за договорами на об`єкті будівництва за період (місяць/рік) (примірна форма №1), підсумкові звіти про вартість виконаних робіт за договорами на об`єкті будівництва за період (примірна форма № 2), акти приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма № КБ-2в), акти здавання-приймання виконаних будівельних робіт (примірна форма №3), підсумкові відомості ресурсів до актів приймання виконаних будівельних робіт (акт здавання-приймання виконаних будівельних робіт), розрахунки загальновиробничих витрат до актів приймання виконаних будівельних робіт (актів здавання-приймання виконаних будівельних робіт), звіт про витрати основних матеріалів в будівництві у порівняні з виробничими нормами (форма М-29), видаткові накладні на придбання будівельних матеріалів, вироби, обладнання та устаткування, які були використанні для виконання будівельних робіт на об`єкті будівництва, товарно-транспортні накладні, подорожні листи, та калькуляція вартості машино-годин та механізмів, які використовувались для виконання будівельних робіт на об`єкті будівництва, документацію щодо проведення конкурсу по закупівлі робіт, включаючи пропозицію переможця, проектно-кошторисну документацію (зі змінами та доповненнями), план-графік виконання будівельних робіт, загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, актів на закриття прихованих робіт, сертифікатів відповідності або інших документів відповідного зразка, якими підтверджується відповідність застосованих будівельних матеріалів і виробів вимогам проектної документації та чинного законодавства у галузі будівництва автомобільних доріг, водопропускних споруд та мостів, договори про здійснення технічного нагляду та усіх додаткових угод по об`єкті будівництва, відповідні накази про призначення посадових осіб на посади та відповідальних осіб за приймання і виконання робіт, з метою проведення економічної експертизи.

Копію ухвали надати слідчому, в провадженні якого знаходиться справа для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов`язок по її виконанню, роз`яснивши їй, що в разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів будуть застосовані положення ст. 166 КПК України.

Встановити строк дії цієї ухвали по 02.07.2022 року, включно.

Невиконання вимог ухвали слідчого судді, на тимчасовий доступ до речей і документів, є підставою для застосування положень ст. 166 КПК України, - проведення обшуку (примусове вилучення).

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу104169716
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —404/1943/22

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні