Ухвала
від 10.05.2022 по справі 524/1943/20
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/1943/20

Провадження №1-в/524/96/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.05.2022 Автозаводський районний суд м. Кременчука в складі:

головуючого судді- ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

представника органу пробації ОСОБА_4

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Кременчуціподання Автозаводськогорайонного відділуФілії державноїустанови «Центрпробації» вПолтавській областіДержавної установи«Центр пробації»Міністерства юстиціїУкраїни прозаміну несплаченоїсуми штрафупокаранням увиді громадських,виправних робітабо позбавленняволі відносно ОСОБА_5 ,-

ВСТАНОВИВ:

29.04.2022 року до Автозаводського районного суду м. Кременчука надійшло подання Автозаводського районного відділу Філії державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Державної установи «Центр пробації» Міністерства юстиції України про заміну несплаченої суми штрафу покаранням про замінунесплаченої сумиштрафу покаранняму видігромадських,виправних робітабо позбавленняволі відносно ОСОБА_5 . В поданні зазначено, що ОСОБА_5 засуджено вироком Автозаводського районного суду м. Кременчука від 06.10.2020 року за ч.1 ст. 286 КК України до штрафу у розмірі 3400грн. Засуджений призначений штраф не сплатив, тому начальник Автозаводського районного відділу Філії державноїустанови «Центрпробації» вПолтавській областіДержавної установи«Центр пробації»Міністерства юстиціїУкраїни просить розглянути питання про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі.

У судовому засіданні представник органу пробації подання підтримала.

Прокурор просив відмовити у задоволенні подання.

Засуджений ОСОБА_5 про місце та час розгляду подання повідомлявся належним чином, однак в судове засідання не з`явився, не повідомивши про причини неявки.

Вивчивши матеріали подання та матеріали кримінального провадження, вислухавши пояснення представника органу пробації, думку прокурора, суд приходить до наступних висновків.

Так, ОСОБА_5 засуджено вироком Автозаводського районного суду м. Кременчука від 06.10.2020 року за ч.1 ст. 286 КК України до штрафу у розмірі 3400грн.

В поданні начальник районного відділу Філії державної установи «Центр пробації» просить розглянути питання про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або позбавленням волі.

Згідно із ч. 3ст. 26 КВК України, у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1ст. 539 КПК України, питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Згідно ч.5 ст. 54 КК України у разі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять установлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

Частина 3 ст. 56 КК УКраїни передбачає, що громадські роботи не призначаються особам, визнаним особами з інвалідністю першої або другої групи, вагітним жінкам, особам, які досягли пенсійного віку, а також військовослужбовцям строкової служби.

Відповідно до ч.2 ст. 57 КК України виправні роботи не застосовуються до вагітних жінок та жінок, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, до непрацездатних, до осіб, що не досягли шістнадцяти років, та тих, що досягли пенсійного віку, а також до військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, працівників правоохоронних органів, нотаріусів, приватних виконавців, суддів, прокурорів, адвокатів, державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Суд вважає, що дане подання задоволенню не підлягає на підставі вищевикладеного та оскільки засуджений до суду не з`явився та не був доставлений для розгляду подання, в матеріалах подання відсутні відомості на підтвердження несплати ОСОБА_6 штрафу у розмірі 3400 грн., та у своєму поданні начальник служби пробації чітко не визначився, на який вид покарання, все ж таки потрібно замінити засудженому несплачену суму штрафу, що позбавляє суд можливості розглянути подання щодо вирішення питання про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у ОСОБА_5 .

Керуючись ч.1 ст. 476, ст.ст.537,539 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити узадоволенні подання Автозаводського районноговідділу Філіїдержавної установи«Центр пробації»в Полтавськійобласті Державноїустанови «Центрпробації» Міністерстваюстиції Українипро замінунесплаченої сумиштрафу покаранняму видігромадських,виправних робітабо позбавленняволі відносно ОСОБА_5 .

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Автозаводський районний суд м. Кременчука протягом семі днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення10.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104227340
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —524/1943/20

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Ухвала від 20.12.2022

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Ухвала від 27.09.2022

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Ухвала від 13.07.2022

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Малтиз А. В.

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гусач О. М.

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Малтиз А. В.

Ухвала від 05.11.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Ухвала від 09.09.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гусач О. М.

Ухвала від 26.05.2021

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні