Ухвала
від 10.05.2022 по справі 208/644/22
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/644/22

№ провадження 2-з/208/97/22

УХВАЛА

Іменем України

11 травня 2022 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області в складі: Головуючого, судді Похвалітої С.М., за участю секретаря судового засідання Грищенко О.Л.,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Альфа-Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

в с т а н о в и в:

В провадженні Заводського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом Акціонерного товариства «Альфа-Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

В порядку забезпечення доказів представник позивача надав суду клопотання, у якому просить суд витребувати від Акціонерного товариства «Альфа-Банк» документи за офертою на укладання угоди про надання кредиту № 500834572 від 03 червня 2020 року, які мають істотне значення у вирішенні справи, оригінал або належним чином завірену копію кредитного договору, а не оферти на укладання угоди про надання кредиту № 500834572 від 03 червня 2020 року; оригінали або належним чином засвідченій копії документів первинного бухгалтерського обліку (належним чином оформлені розрахункові документи, які підтверджують факт видачі/перерахування кредитних коштів та згідно якого можна було б встановити суму, яку надав/перерахував відповідачу згідно кредитного договору банк) оформлені у відповідності зі ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський обліку та фінансову звітність в Україні»; обґрунтований графік платежів з прив`язкою до рахунку та завірений належним чином; оригінал або в належним чином засвідчена копія заяви на відкриття поточного рахунку; документ про відкриття поточного рахунку завірений належним чином; оригінал або в належним чином засвідчена копії заяви на відкриття позичкового рахунку (кредитного рахунку); документ про відкриття позичкового рахунку (кредитного рахунку) завірений належним чином; завірену копію банківської ліцензії № 16 від 05 жовтня 2011 року з додатком до дозволу, в якому міститься перелік операцій, які має право здійснювати Акціонерне товариство «Альфа-Банк».

Суд, вивчивши матеріали клопотання, матеріали цивільної справи, вважає, що вказане клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Для правильного та об`єктивного вирішення справи необхідні докази, що можуть довести суду обставини зазначені у позовній заяві.

За нормою ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно положень ч.ч.1, 6, 7 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що підлягають витребуванню письмові докази за заявленим клопотанням представника позивача.

Керуючись ст. ст. 76, 77, 81, 84, 193, 194 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Альфа-Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, задовольнити.

Витребувати від Акціонерного товариства «Альфа-Банк» належним чином завірені копії кредитного договору, а не оферти на укладання угоди про надання кредиту № 500834572 від 03 червня 2020 року; копії документів первинного бухгалтерського обліку (належним чином оформлені розрахункові документи, які підтверджують факт видачі/перерахування кредитних коштів та згідно якого можна було б встановити суму, яку надав/перерахував відповідачу згідно кредитного договору банк) оформлені у відповідності зі ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський обліку та фінансову звітність в Україні»; копію графіку платежів з прив`язкою до рахунку; копію заяви на відкриття поточного рахунку; копію документу про відкриття поточного рахунку; копію заяви на відкриття позичкового рахунку (кредитного рахунку); копію документів про відкриття позичкового рахунку (кредитного рахунку); завірену копію банківської ліцензії № 16 від 05 жовтня 2011 року з додатком до дозволу, в якому міститься перелік операцій, які має право здійснювати Акціонерне товариство «Альфа-Банк».

У разі неможливості надати вищевказані документи повідомити про це Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Витребувані ухвалою документи направити до Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області в термін до 10 червня 2022 року.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається з дня отримання копії ухвали.

Суддя Похваліта С. М.

Дата ухвалення рішення10.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104253351
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —208/644/22

Рішення від 15.09.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 10.05.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні