Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-3250/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 08.07.2010 р.                                                                                 Справа № 2а-3250/10/1470  

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Устинова І.А. за участю секретаря судового засідання Непомящої А.О. розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом: Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності,

до Миколаївського районного споживчого товариства,

за участю представників:

від позивача: не з’явився.

від відповідача: не з’явився.

про стягнення недоїмки зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 437,78 грн.

ВСТАНОВИВ:                                                                       

         Миколаївським обласним відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пред’явлено позов до Миколаївського районного споживчого товариства про стягнення недоїмки зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 437,78 грн.

         До суду надійшла заява від представника позивача про розгляд справи за його відсутності у порядку письмового провадження, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

     Відповідач заперечень проти позову не надав, представник в судове засідання двічі не з’явився, причин неявки не повідомив.

      Виходячи з принципу рівності сторін перед законом і судом (ст.10 КАС України), відповідно до ч.4 ст.128 КАС України, суд вважає що неприбуття у судове засідання належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду відповідача, без поважних причин або без повідомлення ним про причини неприбуття, не є перешкодою для розгляду справи і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

       Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до наступних виводів.

      Відповідно до ст.2 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням ” (далі –Закон № 2240) відповідач є страхувальником на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності.  

      Згідно з п.2 ч.2 ст.27 Закону № 2240 страхувальник (роботодавець) зобов’язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

      Відповідно до ст. 23 Закону № 2240 страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками  та  витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць –у день,  встановлений для одержання  в  установах  банку  коштів  на оплату праці за відповідний період. Днем сплати страхових внесків вважається день подання до установи банку розрахункових документів на перерахування страхових внесків.

Якщо страхувальники несвоєчасно чи не в повному обсязі сплачують   страхові  внески, до них застосовуються  фінансові санкції, передбачені статтею 30 Закону № 2240.

На підставі Акту перевірки від 17.12.2009 року виконавчою дирекцією Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  прийнято рішення №1396 від 29.12.2009 року про застосування та зарахування до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відображення у звіті (Ф4-ФСС з ТВП) сум фінансових (штрафних) санкцій, неправомірних витрат, донарахованих сум внесків та пені за порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до рішення №1396 від 29.12.2009 року до відповідача застосовані платежі та штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 437,78 грн., а саме:

-          пеня за несвоєчасну сплату страхових внесків в сумі 9,70 грн.;

-          штраф за несвоєчасну сплату страхових внесків в сумі 428,08 грн.;

           До теперішнього часу відповідач у добровільному порядку суму заборгованості 437,78 грн. до Фонду не перерахував, рішення  №1396 від 29.12.2009 року про застосування та зарахування до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відображення у звіті (Ф4-ФСС з ТВП) сум фінансових (штрафних) санкцій, неправомірних витрат, донарахованих сум внесків та пені за порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування не оскаржив.

За таких обставин, позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню повністю.

Керуючись статтями 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

       Позов задовольнити.

    Стягнути з Миколаївського районного споживчого товариства (вул. Веселинівська, 16А, м. Миколаїв, 54036, ідентифікаційний код 01760084)  на користь Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 437 гривень 78 копійок.

       Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

        Постанова суду може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України –з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

     Виконавчий лист у відповідності зі ст.258 Кодексу адміністративного судочинства України видається за заявою позивача після набрання законної сили рішенням адміністративного суду.

Суддя                                                                                                          І. А. Устинов

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено29.07.2010
Номер документу10427852
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3250/10/1470

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 28.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні