Ухвала
від 15.05.2022 по справі 680/285/22
НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 680/285/22

№2/680/131/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"16" травня 2022 р. смт Нова Ушиця

Суддя Новоушицького районного суду Хмельницької області Яцина О.І.,

розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 (місце проживання: с. Пилипківці, Новоушицької ТГ, Кам`янець-Подільського району, Хмельницької області), подану її представником адвокатом Солов`єм Олександром Васильовичем, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Сервіс Груп-2017» (місцезнаходження: смт Нова Ушиця, вул. 40-річчя Перемоги, 14, Кам`янець-Подільського району, Хмельницької області) про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по сплаті орендної плати,

установив:

Позивачка звернулася до суду із зазначеним вище позовом.

Позовна заяваподана здодержанням вимогст.ст.175,177ЦПК України,підстави длязалишення позовноїзаяви безруху,її повернення,відмови увідкритті провадженнявідсутні. Справа підсудна Новоушицькому районному суду Хмельницької області.

Згідно положень пункту 2 частини другої статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Умови, за яких суд має право розглядати справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Суд, враховуючи зміст позовних вимог, обраний позивачкою спосіб захисту, характер спірних правовідносин, значення справи для сторін, з метою реалізації процесуальних прав сторін та виконання обов`язків, а також вчинення інших дій для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, дійшов висновку, що вказана цивільна справа має бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 19, 187, 260 ЦПК України, суддя,

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , подану її представником адвокатом Солов`єм Олександром Васильовичем, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Сервіс Груп-2017» про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 10годину 00хвилин 07червня 2022року у приміщенні Новоушицького районного суду Хмельницької області (смт Нова Ушиця, вул.Українська, 27).

В підготовче засідання викликати сторони, надіславши їм копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачу, крім того, копію позовної заяви з додатками.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 07 червня 2022 року, надіслати суду відзив на позовну заяву відповідно до ст.ст.178, 191 ЦПК України і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути ним подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання та подати відповідне письмове клопотання, яке повинно відповідати ст. ст. 84, 183 ЦПК України.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачці копії відзиву та доданих до нього документів (рекомендованим повідомленням), після чого надати суду підтверджуючі відомості направлення таких.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникам справи, що ними з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 ЦПК України, може бути заявлено відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання.

Позивачка має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі заперечення протягом п`яти днів з дня їх отримання. Сторони у справі зобов`язані одночасно з надісланням до суду відповіді на відзив (заперечення) надіслати відповідачу (позивачці) копії зазначених документів та доданих до них документів (рекомендованим повідомленням), після чого надати суду підтверджуючі відомості направлення таких.

Відповідач також має право пред`явити зустрічний позов відповідно до ст.ст.193, 194 ЦПК України у строк для подання відзиву, який повинен відповідати вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud2212/gromadyanam/csz/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. І. Яцина

СудНовоушицький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення15.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104316873
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —680/285/22

Рішення від 10.11.2022

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні