Ухвала
від 16.05.2022 по справі 908/707/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство

17.05.2022 Справа № 908/707/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "СІБІЕЙ КОНСАЛТИНГ УКРАЇНА", код в ЄДР-36633911, 03022 м.Київ вул.Козацька, 118, про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпрозбут", код в ЄДР-39411242, 69068 м.Запоріжжя вул.Іванова, 99, вважає її такою, що підлягає поверненню з огляду на наступне.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Частинами 1 та 2 статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником у письмовій формі та повинна містити:

- найменування господарського суду, до якого подається заява;

- найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи; - ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); - виклад обставин, що є підставою для звернення до суду;

- перелік документів, що додаються до заяви. До заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються:

- докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті;

- довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником;

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень;

- докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Згідно з ч.1 статті 38 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви про відкриття провадження у справі повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Статтею 162 ГПК України передбачено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Всупереч зазначеному заява не відповідає вимогам норм матеріального та процесуального права: до заяви не додано жодних документальних доказів на підтвердження викладеного, заява підписана особою, посада якої не вказана, відсутня довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника заявника-підписанта, відсутні докази сплати судового збору та авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Відповідно до ч.5 статті 174 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано. Керуючись статтями 2, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 20, 174, 234, 235 ГПК України, суд

Ухвалив: Повернути без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "СІБІЕЙ КОНСАЛТИНГ УКРАЇНА" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпрозбут", код в ЄДР-39411242, м. Запоріжжя.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 17.05.2022 та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку та строк, передбачені законом.

Копію ухвали та додаток заяву на 5 арк. надіслати заявнику.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення16.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104328365
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкриття провадження у справі повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано. Статтею 162 ГПК України передбачено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Всупереч зазначеному заява не відповідає вимогам норм матеріального та процесуального права: до заяви не додано жодних документальних доказів на підтвердження викладеного, заява підписана особою, посада якої не вказана, відсутня довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника заявника-підписанта, відсутні докази сплати судового збору та авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень. Відповідно до ч.5 статті 174 ГПК України

Судовий реєстр по справі —908/707/22

Ухвала від 16.05.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні