Ухвала
від 19.04.2022 по справі 914/530/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

20.04.2022Справа № 914/530/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Горецької З.В., розглянувши

позовні матеріали: Львівського обласного центру зайнятості, м. Львів

до відповідача: КП «Міська лікарня Соснівської міської ради», м. Соснівка

про стягнення 38 448,85 грн.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Львівського обласного центру зайнятості до КП «Міська лікарня Соснівської міської ради» про стягнення заборгованості в розмірі 38 448,85 грн.

Ухвалою від 14.03.2021 суд відкрив провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судових засідань.

На адресу суду надійшло клопотання позивача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до частини 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Частиною 7 статті 252 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Водночас, частиною 6 статті 252 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Так, предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Водночас характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Зважаючи на вказане, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання позивача.

Представником Відповідача, у відзиві від 06.03.2022 № 080/04 на позовну заяву, на виконання закону повідомлено, що 18.01.2022 змінилась назва з КП МІСЬКА ЛІКАРНЯ СОСНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО СОСНІВСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, скорочено - КНП СМЛ ЧМР, та додано копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб,фізичних осіб - підприємців та громадських формувань КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА СОСНІВСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, код ЄДРПОУ 43260585, місцезнаходження юридичної особи: Україна, 80193, Львівська область, Червоноградський район, місто Соснівка, вул. Грушевського, будинок, 36.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 Про введення воєнного стану в Україні, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року, у зв`язку з чим, на момент подання до Господарського суду Львівської області позовної заяви Львівського обласного центру зайнятості від 03.03.2022 № 17-725/22 про стягнення з КП Міська лікарня Соснівської міської ради коштів в сумі 38448,85 грн, Львівський обласний центр зайнятості не мав доступу до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, та не міг зробити безкоштовний витяг щодо КП Міська лікарня Соснівської міської ради.

У позовній заяві Львівського обласного центру зайнятості від 03.03.2022 зазначено відповідача - КП МІСЬКА ЛІКАРНЯ СОСНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

З врахуванням викладеного позивач подав клопотання про заміну відповідача у справі.

Відповідно до ч.1, 2 ст.48 ГПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне здійсними процесуальне правонаступництво відповідача по справі.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 48, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відмовити у задоволенні клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

2.Замінити Відповідача КП МІСЬКА ЛІКАРНЯ СОСНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ у справі № 914/530/22 на належного відповідача КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО СОСНІВСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ЧЕРВОНОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, скорочено - КНП «СМЛ ЧМР».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Горецька З.В.

Дата ухвалення рішення19.04.2022
Оприлюднено23.06.2022

Судовий реєстр по справі —914/530/22

Ухвала від 19.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 13.03.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні