Постанова
від 05.10.2007 по справі 2-а-1551/07
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна, 10014, м. Житомир, вул. М ала Бердичівська, 23, тел.42-24-91

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 жовтня 2007 р. Справа № 2 -а-1551/07

Категор ія - 50

Житомирський окружний адм іністративний суд у складі г оловуючого - судді Щавінськ ого В.Р.

при секретарі Кравчук Н.В.,

за участю представ ників сторін:

- від позивача - не з ' явився,

- від відповідача - не з' явився.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу за позовом Бердичівської об ' єднаної державної податко вої інспекції у Житомирській області до Малого підприємс тва прокату „Мрія” про припи нення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

Бердичівська об' єднан а державна податкова інспекц ія у Житомирській області зв ернулася до суду з позовом в я кому зазначає, що Мале підпри ємство прокату „Мрія” з 01.01.1996 по 18.06.2007 р не подає податкової зві тності. Посилаючись на ст. 38 За кону України „Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” п озивач просить винести рішен ня про припинення юридичної особи МПП „Мрія”.

У судове засідання позивач не прибув, надіславши до суду заяву в якій зазначив, що Берд ичівська ОДПІ позовні вимоги підтримує, та просить справу слухати без їх участі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час, дату та місце судового засідання був повідомлений належним ч ином, про причини неявки до су ду не повідомив. Заперечень н а позовну заяву також не нада в.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню з таких підстав.

Судом встановлено, що Мале п ідприємство прокату „Мрія” п еребуває на обліку у Бердичі вській ОДПІ як платник подат ків з 19.04.1994 року за №207.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподатк ування", платники податків і з борів (обов'язкових платежів ) зобов'язані: вести бухгалтер ський облік, складати звітні сть про фінансово-господарсь ку діяльність і забезпечуват и її зберігання у терміни вст ановлені законами; подавати до державних податкових орга нів та інших державних орган ів відповідно до законів дек ларації, бухгалтерську звітн ість та інші документи і відо мості, пов'язані з обчислення м і сплатою податків і зборів (обов' язкових платежів).

Як видно з довідки Бердичів ської об' єднаної державної податкової інспекції у Жито мирській області, відповідач не звітується перед податко вим органом з 01.01.1996 р. по 18.06.2007 р., тоб то на момент подачі позову до суду - більше року.

Заборгованість Відповідач а перед бюджетом відсутня, пр о що свідчить довідка ОДПІ.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності, є п ідставою для постановлення с удового рішення щодо припине ння діяльності юридичної осо би.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податк ову службу в Україні", органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Враховуючи викладене, поз овні вимоги обґрунтовані, пі дтверджуються належними док азами, а тому підлягають задо воленню - діяльність Малого підприємства прокату „Мрія” слід припинити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Ук раїни, у справах, в яких позива чем є суб'єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові вит рати, здійснені позивачем, з в ідповідача не стягуються.

На підставі ч.2 ст.38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців", керуючис ь ст.ст. 94,158-163,167,254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити діяльність юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством - Малого під приємства прокату „Мрія” (13300, Ж итомирська обл., м.Бердичів, ву л.К.Лібнехта, 2/А), ідентифікаці йний код 13575825.

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору за місцезнаходженням ві дповідача для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення.

Згідно ст. 254 КАС України, пос танова, якщо інше не встановл ено КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Житомирський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови протягом 10 днів з дня її проголошення. А пеляційна скарга на постанов у подається протягом 20 днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Головуючий суддя В.Р.Щавінський

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.10.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу1043490
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1551/07

Постанова від 05.10.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні