Постанова
від 27.09.2007 по справі 2-а-2159/07
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-2159/07 Категорія - 50

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 вересня 2007 року Жито мирський окружний адміністр ативний суд у складі:

головуючого - судд і Ракаловича В.М.

при секретарі Ше вчук О.М.

за участю: предс тавника позивача Котвицької Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житом ирі адміністративну справу з а позовом Державної податков ої інспекції у м. Житомирі до приватного підприємства «Сл авія» про припинення юридич ної особи,-

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інс пекція у м. Житомирі звернула ся до суду з позовом в якому за значає, що Приватне підприє мство «Славія» більше року н е подає податкової звітності . Посилаючись на ст. 38 Закону У країни „Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців” позивач просить припинити юридичну особу відповідача,здійснити ліквідаційну процедуру у вс тановленому законом порядку .

У судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зов у повному обсязі.

Відповідач свого представ ника та відзив на позовну зая ву до суду не направив, про дат у, час і місце судового розгля ду належним чином повідомлен ий.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню з таких підстав.

Судом встановлено, що при ватне підприємство «Славія» перебуває на обліку у позива ча як платник податків з 05.05.1998 р оку.

Відповідно до ст.9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані: вести бухгалтерсь кий облік, складати звітніст ь про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни вста новлені законами; подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов' язкових платежів).

Як видно з довідки ДПІ у м. Жи томирі відповідач не звітує ться перед податковим органо м з 01.01.2001 р., тобто на момент подачі позову до суду - більше року.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців", непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності, є п ідставою для постановлення с удового рішення щодо припине ння діяльності юридичної осо би.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податк ову службу в Україні", органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Враховуючи викладене, позо вні вимоги обґрунтовані, під тверджуються належними дока зами, а тому підлягають задов оленню - юридичну особу При ватного підприємства «Славі я» слід припинити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни, у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

На підставі ч.2 ст.38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців", керуючис ь ст.ст. 94,158-163,167,254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватного підприємства «Славія» (вул. Вітрука,35,кв. 31, м. Житомир), код 25307544

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору за місцезнаходженням ві дповідача для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення.

Згідно ст. 254 КАС України, пос танова, якщо інше не встановл ено КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Житомирський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови протягом 10 днів з дня її проголошення. А пеляційна скарга на постанов у подається протягом 20 днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Головуючий суддя В.М. Ракалович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.09.2007
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу1043529
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2159/07

Постанова від 27.09.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні