Ухвала
від 16.05.2022 по справі 4/14"б"
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "17" травня 2022 р. м. Житомир Справа № 4/14"Б"

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В.А.,

за участю секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 4/14"Б"

За заявою Житомирської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області (м. Житомир) (правонаступник - ГУ ДПС у Житомирській області)

До боржника Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир)

про банкрутство

За участю представників:

- від кредиторів: не з`явилися;

- від боржника: не з`явилися;

У провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №4/14"Б" про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

Відповідно до ч.6 ст.12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 07 лютого 2005 р. господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) за правилами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, чинній до 19.01.2013 року.

В подальшому справа розглядалась відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, яка діяла після 19.03.2013 .

20.04.2019 в офіційному друкованому виданні "Голос України" опубліковано Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно п.1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Відтак, 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності п.2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

За приписами п.4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч.3. ст. 3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Судом встановлено, що всі учасники провадження були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

Учасники провадження у справі про банкрутство у судове засідання не з`явилися.

При цьому суд враховує наступне.

Через військову агресію Російської Федерації проти України в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб (Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022).

Законом України від 24.02.2022 №2102-IX затверджено Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні".

Указом Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" від 14.03.2022 № 133/2022, затверджений Законом України від 15.03.2022 № 7168, продовжено дію воєнного стану в Україні з 05 год 30 хв. 26.03.2022 строком на 30 діб.

21.04.2022 Верховна Рада прийняла Закон України "Про затвердження Указу "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні", який передбачає продовження строку дії воєнного стану в Україні з 05 год 30 хв. 25.04.2022 строком на 30 діб.

Як убачається з матеріалів справи всім учасникам провадження у справі ухвала суду від 18.11.2021 про прийняття та призначення до розгляду в судове засідання заяви ліквідатора Ярмоли О.Ю. про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ВАТ "Керамік" направлена судом завчасно відповідно до вимог чинного законодавства ще до введення воєнного стану.

Ухвалою суду від 22.03.2022, зокрема, відкладено до наступного судового засідання розгляд заяви б/н від 17.11.2021 ліквідатора Ярмоли О.Ю. про звільнення з посади ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) та заяви ліквідатора про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ВАТ "Керамік"; наступне судове засідання призначено на 17.05.2022 о 10:00 год.

Також, суд вважає за необхідне зазначити, що ухвалою суду від 18.01.2022, зокрема, зобов`язано комітет кредиторів провести збори кредиторів та розглянути заяву ліквідатора Ярмоли О.Ю. про звільнення з посади ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир); результати розгляду надати (надіслати до суду).

Проте, на день розгляду справи від комітету кредиторів не надійшов протокол засідання комітету кредиторів із результатами розгляду заяви ліквідатора.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в ст.ст. 2, 4 Господарського процесуального кодексу України, стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством, та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

У процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства - банкрута вжито відповідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

17.11.2021 на адресу суду від ліквідатора Ярмоли О.Ю. надійшов звіт ліквідатора від 07.10.2021 та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

Ухвалою суду від 18.11.2021 було прийнято та призначено для розгляду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

У судове засідання учасники провадження у справі не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

Кодексом України з процедур банкрутства передбачено обов`язок ліквідатора здійснення повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника та вказано перелік додатків, які додаються до звіту ліквідатора і є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Судом встановлено, що письмових заперечень проти затвердження остаточного звіту ліквідатора та закриття провадження у справі на адресу суду не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) та матеріали справи, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Керамік" (м. Житомир) зареєстровано виконавчим комітетом Житомирської міської ради 18.12.1996р., реєстраційний №3367, ідентифікаційний код13568133, юридична адреса: вул. Богунська, буд. 50, м. Житомир, 10020.

Ухвалою суду від 07 лютого 2005 р. господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

У відповідності із п. 5 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в офіційному друкованому органі Кабінету Міністрів України - газеті "Голос України" №36 від "25" лютого 2005 року було опубліковано оголошення про порушення даної справи про банкрутство.

Після публікації оголошення в порядку, встановленому ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надійшли заяви кредиторів з майновими вимогами до боржника.

Ухвалою від 28.02.2008р. господарський суд затвердив реєстр вимог кредиторів боржника, призначив дату проведення перших загальних зборів кредиторів.

Постановою суду від 20.03.2008 Відкрите акціонерне товариство "Керамік" (м. Житомир) визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру; ліквідатором призначено арбітражного керуючого Вербила Ю.В.

Ухвалою суду від 02.12.2014, зокрема, припинено повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) - Вербила Ю.В. та призначено ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) арбітражного керуючого Довжаницю О.С.

Арбітражним керуючим було встановлено, що до порушення провадження у справі про визнання ВАТ "Керамік" банкрутом, фактично усе майно боржника відчужено третіми особами. При дослідженні відчуження майна третіми особами встановлено невідповідність реалізованого майна згідно укладених та нотаріально посвідчених договорів фактично переданому майну.

Арбітражним керуючим Довжаницею О.С. під час проведення аналізу руху активів ВАТ "Керамік", починаючи з дати створення товариства - 04.12.1996, дослідження відчуження майна товариства третім особам, в результаті чого встановлено невідповідність реалізованого майна, згідно з укладеними між ВАТ "Керамік" та ТОВ "Командор" нотаріально посвідченими договорами купівлі-продажу приміщень від 18.06.2004, фактично переданому майну на їх (договорів) виконання, а саме встановлено продаж 14 об`єктів з фактичною передачею 23 об`єктів.

Ліквідатором Довжаницею О.С. наказом №3 від 16.04.2015р. було створено ліквідаційну масу ВАТ «Керамік», що знаходилась в м. Житомирі по вул. Богунська, 50, яка складалася з восьми об`єктів (незакінченого будівництва адміністративної будівлі, незакінченого будівництва прохідної, незакінченого будівництва гаража, будівлі масозаготівельного цеху, будівлі матеріального складу, будівлі гаража, будівлі туалету, будівлі паливно-мастильних матеріалів).

Ухвалою суду від 17.10.2016, зокрема, припинено повноваження ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) арбітражного керуючого Довжаниці О.С. та призначено ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) арбітражного керуючого Ярмолу О.Ю.

На виконання вимог щодо вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, ліквідатор зробила запити до реєструючих органів та отримала відповіді:

- лист від Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області №04-00/1212 від 27.02.2018, згідно якого встановлено, що сільськогосподарська техніка за банкрутом не зареєстрована;

- лист Державного космічного агентства України № 1185/10-КЗ.З/18 від 01.03.2018, згідно якого встановлено, що об`єктів космічної діяльності, космічної техніки за банкрутом не зареєстровано;

- лист Регіонального сервісного центру МВС в Житомирській області №31/6-488 від 28.02.2018, згідно якого встановлено, що транспортні засоби за банкрутом не значаться;

- лист Територіального органу Держгеокадастру в Житомирській області №33-6- 0.2-1805/2-18 від 05.03.2018, згідно якого встановлено, що за банкрутом рахується зареєстроване право оренди на земельну ділянку за адресою: м. Житомир, вул. Богунська,50 та право постійного користування на земельну ділянку в Іванівській сільській раді;

- лист Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області №1006-3-18/957/18 від 12.03.2018, згідно якого встановлено, що ВАТ «Керамік» до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області з приводу отримання дозволів на виконання будівельних робіт не зверталось;

- лист Територіального органу Державної служби праці України в Житомирській області №977 від 02.03.2018, згідно якого встановлено, щодо відсутності піднімальних споруд та котлів, об`єкти підвищеної небезпеки, великовантажних автомобілів, технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично- дорожній експлуатації, трубопроводів, об`єктів нафтогазового комплексу, ділянок надр, наданих для експлуатації та будівництва підземних споруд у підприємства- банкрута ВАТ «Керамік» відсутні;

- лист Головного управління Держземагентства в Київській області № 3-10- 0.222-5119/2-18 від 04.04.2018 згідно якого встановлено, що за наявною інформацією відповідно до даних НКС відомості щодо реєстрації земельних ділянок в межах Київської області за ВАТ «Керамік» не зареєстровані;

- лист Державної служби безпеки на транспорті № 2581/02/15-18 від 26.03.2018, згідно якого встановлено, що судна за ВАТ «Керамік» не зареєстровані;

- лист Державної авіаційної служби України №1.16-4087-18 від 06.04.2018, згідно якого встановлено, що цивільні повітряні судна та інші об`єкти і суб`єкти цивільної авіації не зареєстровані за ВАТ «Керамік» та щодо видачі ліцензії на авіаційні перевезення ВАТ «Керамік» до Державіаслужби не зверталось;

- лист Регіонального відділення Фонду державного майна України по Житомирській області №03970 від 27.03.2018, згідно якого встановлено, що на балансі ВАТ «Керамік» обліковується: об`єкт права державної власності : об`єкт цивільної оборони - сховище №20168; об`єкти державної власності: житлові будинки за адресами: м. Житомир, вул. Максютова,9 та м. Житомир, вул.. Максютова, 16-з; хлів до житлового будинку 16-з;

- лист Державної фіскальної служби України №218/10/06-70-18 від 06.03.2018, згідно якого встановлено, що фактів обліку як суб`єкта зовнішньоекономічної діяльності ВАТ «Керамік» не зафіксовано;

- лист Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №10101/8804 від 22.03.2018, згідно якого встановлено, що ВАТ «Керамік» серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів, відсутнє; Розпорядження уповноваженої особи Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 25.04.2017 року №197-КФ-З обіг акцій ВАТ «Керамік» зупинено;

- лист Управління цивільного захисту населення Житомирської області державної адміністрації № 217/1-12 від 20.03.2018 року надало інформацію, підтверджену документально (паспорт захисної споруди, облікову картку) захисна споруда цивільного захисту (сховище 20168), перебуває на балансі ВАТ «Керамік» м. Житомир та є об`єктом права державної власності, органом управління якої є регіональне відділення ФДМ України по Житомирській області;

- Державна служба інтелектуальної власності України ліквідована, створено Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Відповідь на запит № 02- 02/4/14-2018-52 від 20 березня 2018 року до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (01008 м. Київ. вул. М. Грушевського 12/2 ) про об`єкти інтелектуальної власності не отримано. Разом з тим за даними сайту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України згідно запиту по коду ЄДРПОУ за ВАТ «Керамік» не зареєстровано об`єктів інтелектуальної власності.

- на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України авторських прав за ВАТ «Керамік» не знайдено.

Ліквідатором Ярмолою О.Ю. видано наказ від 20.12.2017 року №8 «Про проведення інвентаризації банкрута», згідно якого створено ліквідаційну комісію.

Згідно інвентаризаційного опису основних засобів від 31.12.2017 року №1, встановлено:

- адміністративна будівля (незавершене будівництво);

- будівля прохідної (незавершене будівництво);

- будівля масозаготівельного цеху;

- будівля матеріального складу;

- будівля гаражу;

- будівля паливно-мастильних матеріалів;

- будівля матеріального складу.

На виконання вимог, передбачених Законом України №2342, стосовно формування ліквідаційної маси, ліквідатор видала наказ від 20.06.2017 року №7 «Про затвердження ліквідаційної маси банкрута», згідно якого сформовано ліквідаційну масу ВАТ «Керамік» в складі:

- адміністративна будівля (незавершене будівництво);

- будівля прохідної (незавершене будівництво);

- будівля масозаготівельного цеху;

- будівля матеріального складу;

- будівля гаражу;

- будівля паливно-мастильних матеріалів;

- будівля матеріального складу.

Ліквідатором Ярмолою О.Ю. було здійснено огляд приміщень ВАТ «Керамік», що знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Богунська,50, і в ході огляду виявлено відсутність майна, а саме незакінчене будівництво гаражу та будівля туалету, про що було складено та підписано акт огляду ліквідаційної маси ВАТ «Керамік» від 02.03.2007 року.

20.06.2017 року відбулось засідання комітету кредиторів, на якому прийнято рішення виключити з ліквідаційної маси ВАТ «Керамік» незакінчене будівництво гаражу та будівлі туалету у зв`язку з їх відсутністю.

29 листопада 2016 року на сайті www.ogol.net.ua було розміщено оголошення про проведення конкурсу з визначення організатора аукціону.

Станом на 06.12.2016 року надійшли наступні заявки осіб, що мають бажання взяти участь в аукціоні:

1. Київська філія УБ «Професіонал», ід. код 31490932, 02091, м. Київ, Харківське шосе, 6.56, оф.746а - Заявник №1.

2. Житомирська товарна агропромислова біржа, ід. код 30736919, 10001, м.Житомир, проспект Незалежності, 91/1 - Заявник №2.

3. Житомирське представництво ТОВ «Електронні торги України», ід. код 38738824, 10001, м. Житомир, вул.Київська, 81, офіс 206 - Заявник №3.

Комітетом кредиторів від 07 грудня 2016 року було погоджено Порядок організації проведення конкурсу з визначення організатора аукціону у провадженні у справі про банкрутство.

Рішенням № 02-02-4/14 від 07.12.2016 Замовника про визначення Організатора на проведення торгів (аукціону) з продажу майна боржника визначено Житомирську товарну агропромислову біржу, ід. код 30736919, 10001, м. Житомир, проспект Незалежності, 91/1.

Ліквідатором ВАТ «Керамік» Ярмола О.Ю. проведено оцінку майна та отримано звіт про проведення незалежної оцінки ринкової вартості комплексу нежитлових будинків та приміщень, який знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Богунська,50 від 14.03.2018 №180314/-31, складений Житомирською товарною аграрно-промисловою біржею (оцінювач Музичук П.О.), згідно якого вартість об`єкта оцінки складає 611 987,0 грн.

20.06.2017 року відбулось засідання комітету кредиторів, на якому зобов`язано ліквідатора ВАТ «Керамік» виставити майно банкрута на продаж згідно експертної оцінки: реалізувати майно у вигляді ЦМК.

Під час ліквідаційної процедури ліквідатором Ярмолою О.Ю. було виготовлено технічні паспорти на нежитлові будівлі згідно ліквідаційної маси: адміністративна будівля (незавершене будівництво); будівля прохідної (незавершене будівництво); будівля масозаготівельного цеху; будівля матеріального складу; будівля гаражу; будівля паливно-мастильних матеріалів; будівля матеріального складу.

Зареєстровано право власності на будівлі та отримано Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №11658696 від 06.03.2018 року.

Як вбачається з матеріалів справи в Житомирському адміністративному суді розглядалась справа про скасування права власності на об`єкти за ВАТ «Керамік».

Після розгляду справи у Житомирському окружному адміністративному суді, ліквідатор звернулась до Житомирської агропромислової біржі із заявою від 11.10. 2018 року №02-02/4/14-2018-152 про проведення торгів у формі аукціону з продажу майна банкрута.

12.10.2018 року між ліквідатором ВАТ «Керамік» та Житомирською агропромисловою біржею укладено додаткову угоду № 7 на продаж майна на аукціоні.

Аукціон призначено на 15.11.2018 року з початковою вартістю 611 987,00 грн без можливого пониження ціни в ході торгів. Згідно оприлюднених на сайтах ВГСУ та Міністерства Юстиції України повідомлення про результати аукціону з продажу майна банкрута з номером публікації №55383 аукціон з продажу майна банкрута, що був призначений на 15.11.2018 року, не відбувся у зв`язку з відсутністю покупців.

На засіданні комітету кредиторів від 19 листопада 2018 року було вирішено встановити початкову вартість майна повторного аукціону ВАТ «Керамік» в сумі 489 589,60 гривень, та провести аукціон з можливістю пониження під час проведення повторного аукціону на 30%, але не менше 35 7000, 00 гривень згідно Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у відповідній редакції.

29.11.2018 року між ліквідатором ВАТ «Керамік» та Житомирською агропромисловою біржею укладено додаткову угоду на продаж майна на аукціоні.

30 листопада 2018 року Житомирська агропромислова біржа подала заяву до МЮУ та до ВГСУ про розміщення оголошення про проведення аукціону на веб-сайті в порядку статті 58 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у відповідній редакції.

Оприлюднено оголошення про проведення аукціону з продажу майна ВАТ «Керамік» з номером публікації № 55980 на сайті ВГСУ та на сайті Мінюсту 30 листопада 2018 року.

Аукціон призначено на 03 січня 2019 року о 11 год.00 хв. з початковою вартістю 489 589,60 гривень з можливістю пониження під час проведення повторного аукціону на 30%, але не менше 357 000, 00 гривень.

26 грудня 2018 року Житомирська агропромислова біржа подала інформаційне повідомлення до Міністерства юстиції України та до Вищого господарського суду України про розміщення оголошення про результати проведення аукціону з продажу майна ВАТ «Керамік».

Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду від 09.11.2018 року у справі №295/14956/18 задоволено клопотання слідчого Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області та накладено на час здійснення досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060020004669, арешт на об`єкти нерухомого майна, що знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Богунська,50.

Як вбачається з матеріалів справи, на адресу ліквідатора ВАТ «Керамік» від господарського суду Житомирської області надійшла ухвала про прийняття позовної заяви Житомирської міської ради про скасування рішення державного реєстратора Богуша Олександра Васильовича від 06.03.2018 до розгляду та відкриття провадження у межах справи №4/14"Б" про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Керамік".

Рішенням суду від 11.11. 2020 року відмовлено у задоволенні позовної заяви Житомирської міської ради від 02.12.2019 про скасування рішення державного реєстратора Богуша О.В. від 06.03.2018 року про державну реєстрацію прав та їх обтяжень , №400220183, яким зареєстровано право власності за ВАТ «Керамік».

Постановою від 01.02.2021 Північно-західного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Житомирської міської ради на рішення господарського суду Житомирської області від 11.11.2020року у справі №4/14 «Б» задоволено. Рішення господарського суду Житомирської області від 11.11.2020 року у справі №4/14 «Б» скасовано та скасовано реєстрацію права власності за ВАТ «Керамік» на об`єкти нерухомості, що належать ВАТ «Керамік».

Згідно листа Регіонального відділення Фонду державного майна України по Житомирській області №03970 від 27.03.2018, встановлено, що на балансі ВАТ «Керамік» обліковується: об`єкт права державної власності : об`єкт цивільної оборони - сховище №20168; об`єкти державної власності: житлові будинки за адресами: м. Житомир, вул. Максютова,9 та м. Житомир, вул. Максютова,16-з; хлів до житлового будинку 16-з.

Згідно договору оренди нерухомого майна, що належить до державної власності №55-у від 17.01.2020 року, захисна споруда цивільного захисту, що належить за адресою м. Житомир, вул. Богунська,50, була передана 17 січня 2020 року фізичній особі згідно акту приймання-передачі орендованого нерухомого майна, що належить до державної власності.

Ліквідатор вчинила заходи щодо передачі об`єктів державної власності: житлових будинків за адресами: м. Житомир, вул. Максютова,9 та м. Житомир, вул. Максютова, 16-з, хлів до житлового будинку 16-з в комунальну власність територіальній громаді м. Житомира, в результаті чого підписані акти приймання- передачі вищевказаних будинків, споруди, затверджений головою Житомирської міської ради Сухомлиним С.І. від 04.06.2018 року.

Отримано інформацію №03/2124 від 17.07.2018 року від Регіонального відділення Фонду державного майна України в Житомирській області, про те, що сховище №20145 (адреса м. Житомир, вул. Вільський шлях, 14 (колишня Максютова, 14), було виключено з обліку, як об`єкт цивільної оборони. Згідно договору купівлі-продажу від 19.10.2017 року №2306, об`єкт було приватизовано TOB «АТТІ».

З Державного архіву Житомирської області №07-11/570 від 19.07.2018 року отримано копію Рішення двадцять шостої сесії четвертого скликання про вилучення земельної ділянки площею 5,0908 га по вул. Богунська, 50 із землекористування ВАТ «Керамік».

Видано Наказ № 5 від 09 серпня 2018 року «Про створення комісії по списанню державного майна», а саме обладнання до житлового будинку за адресою: м. Житомир, вул. Вільський Шлях (Максютова), 9: котел нагрівальний інв. № 687, плита газова 1993 інв. № 1108 , плита газова 1994 №1109 , плита газова 1994 інв. № 1110, котел АГВ 1987, інв. № 689 , котел АГВ інв. №684).

Видано Наказ № 6 від 12 листопада 2018 року про списання державного майна, що знаходиться на балансі ВАТ «Керамік» та не ввійшло до статутного фонду,.

Складено акт техніко-екогомічного обґрунтування необхідності списання майна, що не ввійшло до статутного фонду ВАТ «Керамік».

Отримано Копію Наказу № 877 від 10.12.2018 року про списання державного майна, яке під час приватизації не ввійшло до статутного капіталу ВАТ «Керамік»: а саме обладнання до житлового будинку за адресою: м. Житомир, вул. Вільський Шлях (Максютова), 9: котел нагрівальний інв. № 687, плита газова 1993 інв. № 1108, плита газова 1994 №1109, плита газова 1994 інв. № 1110, котел АГВ 1987, інв. № 689, котел АГВ інв. №684) - визначення способу управління майна, методом списання та здачі металобрухту.

21 березня 2019 року ліквідатор ВАТ «Керамік» заключив договір з ТОВ «САЙНС» на поставку металобрухту. Отримані кошти в сумі 860,70 грн перераховано до УДКСУ у м. Житомирі згідно платіжного доручення №1 від 25.03.2019 року в повному обсязі.

Згідно Розпорядження голови обласної державної адміністрації Житомирської області від 23.11.2020 за №642, згідно протоколу комісії з питань розпорядження землями державної власності несільськогосподарського призначення від 30 жовтня 2020 року за №9 припинено Житомирському цегельному заводу ВАТ «Керамік» право постійного користування земельною ділянкою 9,7039 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов`язані з користуванням надрами, на території Іванівської сільської ради Житомирського району, відповідно до Державного акту на право постійного користування землею серія 1-ЖГМ001249, який зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею 04.07.2001 за № 430».

31 березня 2021 року відбулось засідання комітету кредиторів ВАТ «Керамік», на якому розглядалось питання про продаж майна (умови продажу) банкрута ВАТ «Керамік». На комітеті кредиторів було вирішено про продаж майна банкрута ВАТ «Керамік» на аукціоні як елементів конструкцій згідно Звіту №210329/042 від 29.03.2021 року з початковою ціною яка становить 357 501,00 гривень на умовах самостійного вивозу та демонтажу елементів конструкцій покупцем.

05 травня 2021 року слідчому судді Богунського районного суду було направлено клопотання про скасування арешту на майно ВАТ «Керамік», який був накладений 09 листопада 2018 року у кримінальному провадженні №12018060020004669.

14 липня 2021 року ліквідатор ВАТ «Керамік» повторно подав слідчому судді Богунського районного суду міста Житомира клопотання про скасування арешту майна, яке було накладено 09 листопада 2018 року у кримінальному провадженні №12018060020004669.

Постановою слідчого Нищук В.П. від 30.10.2020 року кримінальне провадження №12018060020004669 закрито.

15 липня 2021 року відбулось засідання комітету кредиторів ВАТ «Керамік», на якому затверджено умови продажу майна банкрута ВАТ «Керамік», що знаходиться на вул. Богунська,50, м. Житомир згідно ст. 75, ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства.

Арбітражним керуючим Ярмолою О.Ю. підписано Договір про взаємодію щодо організації та проведення аукціону з продажу майна боржника у справах про банкрутство з Товариством з обмеженою відповідальністю «Е-Тендер».

Оголошення опубліковано на електронній торговій системі «Прозорро. Продажі»: Аукціон з продажу майна банкрута (без можливого зниження початкової ціни) UA-PS-2021-07-23-000006-1.

Аукціон мультилота, що складається з елементів конструкцій незакінченого будівництва адміністративної будівлі, конструкції незакінченого будівництва прохідної, елементи конструкції матеріального складу, елементи конструкції масозаготівельного цеху, елементи конструкції гаража, елементи конструкції паливно - мастильних матеріалів м. Житомир, вул. Богунська, 50 мав відбутися 09 серпня 2021 року.

Згідно протоколу проведення електронного аукціону №UA-PS-2021-07-23- 000060-1 від 09 серпня 2021 року майно ВАТ «Керамік» продано за ціною 357 501,00 гривень покупцю TOB «САРМА СІТІ». Кошти поступили на ліквідаційний рахунок ВАТ «Керамік» в АБ «УКРГАЗБАНК».

Слідчим суддею Богунського районного суду міста Житомира ухвалою від 22.07.2021 року скасовано арешт на майно ВАТ «Керамік», який був накладений 09 листопада 2018 року у кримінальному провадженні №12018060020004669.

На ліквідаційному рахунку в АТ «УКРГАЗБЛНК» рахувалось 357 50,.00 грн.

З ліквідаційного рахунку ВАТ «Керамік» було сплачено:

- 23937,00 гривень колишньому ліквідатору ВАТ «Керамік» Вербило Ю.В. згідно ухвали суду від 26.09.2016 року ;

- 15495,00 гривень колишньому ліквідатору ВАТ «Керамік» Довжаниці О.С. згідно ухвали суду від 26.09.2016 року;

- 501,75 гривень колишньому ліквідатору ВАТ «Керамік» Довжаниці О.С. згідно ухвали суду від 17.10.2016 року ;

- 210 024,15 гривень ліквідатору ВАТ «Керамік» Ярмолі О.Ю. згідно ухвали суду від 27.09.2021 року;

- 125,00 гривень повернено судовій збір ТОВ «Командор»;

- 7437,00 гривень сплачено судовий збір звільнених кредиторів;

- 10000,00 гривень ФОП Іваницька Н.А.

- 10000,00 гривень ЖТАПБ;

- 6000,00 гривень ФОП Музичук. П.О.;

- 68469,00 гривень ФОП Волтарніст Ю.А.

- 3767,10 гривень ліквідатору ВАТ «Керамік» Ярмолі О.Ю. - витрати згідно ухвали суду від 27.09.2021 року;

- 1745,00 гривень послуги банку за обслуговування ліквідаційного рахунку.

Згідно листа Головного управління ДФС у Житомирській області від 25.05.2018 №2331/14/06-30-08-16, ВАТ «Керамік» мав один відкритий ліквідаційний рахунок в АТ «Укргазбанк», який був закритий згідно довідки від 09.11.2021.

Як свідчать матеріали справи ліквідатором Ярмолою О.Ю. вживались заходи щодо скасування реєстрації випуску акцій, про що надано відповідну заяву.

Також, подано оголошення до редакції газети «Житомирщина» про втрату та визнання недійсним свідоцтва про реєстрацію випуску акцій ВАТ «Керамік».

Відповідно до акту приймання-передавання документів на державне зберігання від 09.04.2009 документи з кадрових питань ВАТ «Керамік» передано на зберігання до архівного відділу Житомирської міської ради.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Господарський суд після розгляду звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатором банкрута Ярмолою О.Ю. до суду подано звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс ВАТ «Керамік» .

Як свідчать матеріали справи, майнові активи та грошові кошти, які б можливо було включити до складу ліквідаційної маси на дату складання звіту та ліквідаційного балансу у банкрута відсутні.

Банкрут не має в своєму розпорядженні коштів чи інших активів для погашення кредиторських вимог.

У зв`язку з відсутністю у банкрута майнових активів та грошових коштів залишається непогашеною заборгованість перед кредиторами.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута.

На засіданні комітету кредиторів 08.10.2021 комітетом кредиторів прийнято рішення схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ВАТ «Керамік».

Також представники кредиторів та учасники провадження у судових засіданнях після розгляду проведеного ліквідатором аналізу фінансового стану банкрута у поєднанні з дослідженням ліквідатором підстав виникнення заборгованості боржника перед кредиторами у справі про банкрутство, виявлення наявності чи відсутності дій засновників (учасників, акціонерів) або інших осіб, у тому числі керівника боржника щодо доведення до банкрутства, не встановили доцільності заявлення вимог до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність, за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства, відповідно до ч.2 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства. При цьому представники на засіданні комітету кредиторів 08.10.2021 прийняли рішення схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ВАТ «Керамік» у зв`язку із здійсненням ліквідатором Ярмолою О.Ю. всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів ВАТ «Керамік».

Відтак, судом встановлено та не заперечується кредиторами та учасниками провадження у справі здійснення ліквідатором Ярмолою О.Ю. всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів ВАТ «Керамік», що підтверджуються доказами у справі.

З урахуванням зазначеного та за наслідками дослідження судом матеріалів справи встановлено, що ліквідатором банкрута Ярмолою О.Ю. у ході ліквідаційної процедури здійснено усі необхідні заходи, передбачені Кодексом про банкрутство.

Згідно п. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Враховуючи зазначене в сукупності, звіт ліквідатора арбітражного керуючого Ярмоли О.Ю. та ліквідаційний баланс ВАТ «Керамік» підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Враховуючи, що наслідком ліквідації юридичної особи - Відкритого акціонерного товариства "Керамік" є припинення повноважень ліквідатора Ярмоли О.Ю., суд закриває провадження з розгляду заяви б/н від 17.11.2021 ліквідатора Ярмоли О.Ю. про звільнення з посади ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

Керуючись ст.2, ч.4 ст.9, ст.ст. 60, 65, пунктом 5 частини 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 231, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Ярмоли О.Ю. від 17.11.2021 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Ярмоли О.Ю. та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир), що зареєстроване виконавчим комітетом Житомирської міської ради 18.12.1996р., реєстраційний №3367, ідентифікаційний код 13568133, юридична адреса: вул. Богунська, буд. 50, м. Житомир,10020.

3. Ліквідувати юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство "Керамік" (м. Житомир), що зареєстроване виконавчим комітетом Житомирської міської ради 18.12.1996р., реєстраційний №3367, ідентифікаційний код 13568133, юридична адреса: вул. Богунська, буд. 50, м. Житомир,10020.

4. Припинити повноваження ліквідатора Ярмоли О.Ю. після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

5. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Провадження у справі закрити.

7. Закрити провадження з розгляду заяви б/н від 17.11.2021 ліквідатора Ярмоли О.Ю. про звільнення з посади ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир).

8. Арбітражному керуючому Ярмолі О.Ю.:

- вжити заходів внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

9. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу арбітражному керуючому Ярмолі О.Ю., кредиторам у справі, державному реєстратору, органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 17.05.2022 та підлягає оскарженню.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно - Західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата підписання ухвали 19.05.2022

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - в справу

2 - Ярмолі О.Ю.. ( АДРЕСА_1 ) (рек.)

та на E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 - на елект. пошт.

3 - РВ ФДМУ по Житомирській області -10008, м. Житомир, вул. С. Рихтера, 20 - рек.

та на елект. пошт. email: zhytomyr@spfu.gov.ua

4 - Головне УПФ України в Житомирській області (10003, м. Житомир, вул. Перемоги, 55) - реком.

та на E-mail:gupfu@zt.pfu.gov.ua - на елект. пошт.

5 - Житомирський МЦЗ - 10005, м. Житомир, вул. Черняховського, 110 - реком.

та на електронну адресу: zhmcz_fond@ukr.net - на електронну адресу

6 - ГУ ДПС у Житомирській області Електронна пошта: zt.official@tax.gov.ua - на електронну адресу

7- ТОВ "Командор" (м.Житомир, вул.Велика Бердичівська,35) (реком. з повідом.)

та на - v.kurulyk@ukr.net -на елект. адрс.

8 - Управлінню ВД ФСС України у Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Корольова,2) - реком.

та на: zh@fssu.gov.ua - на електронну адресу,

9 - ТД "Керамік" (м. Житомир, вул. Богунська, 50)- реком.

та на адр:- andrey b-m-ley@i.ua;

10- Довжаниці О.С. - АДРЕСА_2 (рек.)

11-Вербило Ю.В. 10004, м.Житомир,вул. Зелена,16 - рек..

12- Головне управління статистики у Житомирській області - вулиця Миколи Сціборського, 6А, Житомир, Житомирська область, 10002 - реком.

13- Департамент державної реєстрації Житомирської міської ради - 10014, Житомирська обл., місто Житомир, МАЙДАН ІМ. С.П.КОРОЛЬОВА, будинок 4/2(рек. з пов.)

Дата ухвалення рішення16.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104371731
СудочинствоГосподарське
Сутьзатвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Судом встановлено, що письмових заперечень проти затвердження остаточного звіту ліквідатора та закриття провадження у справі на адресу суду не надходило. Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Керамік" (м. Житомир) та матеріали справи, господарський

Судовий реєстр по справі —4/14"б"

Ухвала від 04.01.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

Постанова від 08.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Тимченко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні