Ухвала
від 29.04.2022 по справі 757/10307/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10307/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 квітня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні у залі суду у м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 12022000000000281 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022000000000281 від 09.04.2022 за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 110-2, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що відповідно до наявних матеріалів у кримінальному провадженні встановлено, що на території Одеської області невстановленими досудовим розслідуванням особами здійснюється діяльність, метою якої є організація протиправних механізмів, спрямованих на незаконне виведення коштів з території України, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухилення від сплати податків та зборів.

Так, за наявною інформацією в період 2021-2022 років ряд суб`єктів господарської діяльності зареєстрованих на території України, використовуючи банківські рахунки, відкриті у вітчизняних банківських установах, зокрема ПАТ «АБ «ПІВДЕННИЙ» та ПАТ «БАНК ВОСТОК» здійснили фінансові операції та надіслали на рахунки компаній нерезидентів (офшорних або юрисдикцій з послабленим законодавством) валютних коштів в еквіваленті на суму понад 1,876 млрд грн.

Зокрема, у місті Одеса функціонують готелі «Моцарт» за адресою: м. Одеса, вул. Гагарінське плато, 5 та «ОК Одеса» за адресою: м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 13/1.

Керівництво вказаними готелями здійснюють підконтрольні російському бізнесмену ОСОБА_6 особи: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, нежитлові приміщення за адресою: м. Одеса, вул. Гагаринське плато, 5, зареєстровано за ТОВ «П.А.Л.А.Д.А.» (код ЄДРПОУ 34737413).

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя у даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих яким доручено здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні та групі прокурорів у кримінальному провадженні № 12022000000000281 від 09.04.2022, на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: м. Одеса, вул. Гагаринське плато, 5, відомості про право власності на які в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано за ТОВ «П.А.Л.А.Д.А.» (код ЄДРПОУ 34737413), за місцем здійснення діяльності ТОВ «ОК «Одеса» (код ЄДРПОУ 38785853), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, вилучення оригіналів та копій наступних речей та документів, а саме документів з інформацію щодо організації та проведення незаконних дій зі зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України; документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ «ОК «Одеса» (код ЄДРПОУ 38785853), ТОВ «МОЦАРТ ГОТЕЛЬ ГРУП» (код ЄДРПОУ 38848373) зокрема договори, угоди, контракти з додатковими угодами і додатками, матеріали реєстраційних справ, банківські виписки та платіжні документи, документи податкової звітності, документи митного оформлення товарів, документи щодо права власності та об`єкти рухомого і нерухомого майна, матеріали щодо працівників та представників юридичної особи; топографічних карт та їх частин, рукописних та печатних чорнових записів із відображенням номерів телефонів, планування зустрічей та дій, анкетних даних осіб, інформації про об`єкти військової та цивільної інфраструктури; електронних носіїв інформації (флеш-накопичувачів, жорстких дисків, ноутбуків, планшетів, мобільних телефонів з сім-картками), радіо-електронних засобів зв`язку, світлових та світло-відбивних технічних засобів, безпілотних літальних апаратів та їх комплектуючих і частин; банківських карток; печаток та штампів; ключів від замків дверей об`єктів нерухомості, транспортних засобів, індивідуальних банківських сейфів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/10307/22-к.

Примірник 2 - наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.04.2022
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу104411230
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/10307/22-к

Ухвала від 29.04.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні