Вирок
від 24.05.2022 по справі 761/7794/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/7794/22

Провадження №1-кп/761/2364/2022

В И Р О К

іменем України

24 травня 2022 року місто Київ

Шевченківський районний суд міста Києва у складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, в залі Шевченківського районного суду міста Києва, обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12022000000000219, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 лютого 2022 року, з підписаною між сторонами провадження угодою про визнання винуватості, відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Дебальцеве, Донецької області, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

за обвинуваченням в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України, -

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

ВСТАНОВИВ:

І . Суть питання, що вирішується.

29 квітня 2022 року до Шевченківського районногосуду містаКиєва від прокурора першого відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_7 надійшов обвинувальнийакт здодатками та підписаною між сторонами провадження угодою про визнання винуватості, укримінальному провадженні№12022000000000219, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 лютого 2022 рокуза ознакамивчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.366КК України. (справа №761/7794/22, провадження №1-кп/761/2364/2022).

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29.04.2022 року визначено головуючого суддю Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 .

Ухвалою судді від 02.05.2022 року у даному кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання, на розгляд у якому винесено питання, регламентовані ст.ст.314, 474 КПК України.

ІІ. Формулювання обвинувачення за обвинувальним актом.

Досудовим розслідуванням установлено, що наказом № 524/ос від 20.06.2018 ОСОБА_3 призначено на посаду начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця».

Наказом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» від 18.02.2019 № 82-Н затверджено Положення про структурний підрозділ служба приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» (далі Служба, телефонний шифр служби - НРП). Служба є функціональним структурним підрозділом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (далі Філія) акціонерного товариства «Українська залізниця».

Служба підпорядкована безпосередньо заступнику директора Філії з рухомого складу і матеріально-технічного постачання (НЗТ) та першому заступнику директора Філії (НЗ-1).

Серед інших Службі підпорядковано виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів» Філії (шифр РПЦ).

Основним завданням служби є організація та контроль роботи по повному і своєчасному забезпеченню потреб Філії в перевезеннях пасажирів у приміському сполученні, в межах встановлених дільниць обслуговування, підвищення культури обслуговування пасажирів на вокзалах і в поїздах, зниження собівартості і підвищення прибутковості приміських пасажирських перевезень, створення умов для підвищення конкурентоспроможності галузі, а також, отримання прибутку від здійснення господарської діяльності. Служба веде бухгалтерський, податковий, статистичний та оперативний (управлінський) облік своєї господарської діяльності та складає фінансову, податкову, статистичну та оперативну (управлінську) звітність, що подається до Філії.

Функціями Служби (розділ 3 «Функції») серед іншого є:

-організація та контроль фінансово-економічної діяльності виробничих підрозділів, в т.ч. за своєчасністю і повнотою сплати податків, недопущення збільшення дебіторської і кредиторської заборгованості, достовірність планування і виконання показників роботи приміського пасажирського господарства, витратних та прибуткових частин балансу виробничих підрозділів, підпорядкованих службі.

Розділом 5 «Керівництво та відповідальність» передбачені права та обов`язки начальника Служби, а саме:

-керівництво службою здійснює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади відповідно до встановленого порядку та згідно з діючою номенклатурою посад;

-начальник служби діє на підставі довіреності та у межах своїх повноважень;

-начальник служби безпосередньо підпорядкований директору Філії та знаходиться в оперативному підпорядкуванні заступника директора Філії з рухомого складу і матеріально-технічного постачання та першого заступника директора Філії в частині організації забезпечення та контролю перевізного процесу, окрім тягового рухомого складу і забезпечення його експлуатації. На період відсутності начальника служби його обов`язки виконує перший заступник начальника служби або головний інженер служби;

-начальник служби розподіляє обов`язки між працівниками служби та контролює своєчасне виконання доручених їм завдань.

Таким чином ОСОБА_3 , обіймаючи посаду начальника Служби, здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тобто був службовою особою відповідно до положень ст. 18 КК України.

У червні 2019 року за вказівкою директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 та на підставі рішень оперативних нарад за участю заступників директора Філії, начальників служб, їх заступників, начальників та заступників виробничих підрозділів Філії під головуванням директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 від 16.04.2019, 03.05.2019, 03.06.2019, 04.06.2019, 06.06.2019, 10.06.2019, 18.06.2019, 24.06.2019, 01.07.2019, 08.07.2019, оформлених протоколами № № Н-6/12, Н-6/14, Н-6/15, Н-6/17, Н-6/18, Н-6/19, Н-6/20, Н-6/21, Н-6/22, розпочато роботи з будівництва об`єкту «Влаштування зони очікування пасажирів на Приміському вокзалі ст. «Київ-Пасажирський».

Замовником робіт по вказаному об`єкту директором Філії Особа 1 визначено виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (далі Центр), до структури якого входив Приміський вокзал Київ-Пасажирський.

До виконання будівельних робіт залучено внутрішній підряд, а саме: виробничий структурний підрозділ Жмеринське територіальне управління», виробничий підрозділ «Експлуатаційне вагонне депо Дарниця (далі - ВЧДЕ - 5 Дарниця), та виробничий підрозділ «Київський містобудівельний поїзд» (далі МП 36), які виконували основний об`єм робіт.

Поряд із цим, на початку червня 2019 року у Особа 1 виник злочинний умисел, спрямований на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

З метою реалізації свого злочинного наміру в червні 2019 року директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, який відповідно до положення про регіональну філію «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (далі Положення), затвердженого наказом від 27.12.2018 № 786, діє на підставі довіреності виданої ПАТ «Укрзалізниця» та є розпорядником майна філії, залучив до вчинення вказаного злочину, невстановлених осіб, які забезпечили надання реквізитів товариств ТОВ «ТДЕкстра» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (код ЄДРПОУ 42461602), що не здійснювали законної господарської діяльності, складання завідомо недостовірних офіційних документів від імені вказаних товариств, відкриття в банківській установі рахунків для цих товариств та розпоряджання ними.

Відповідно до вказаного Положення директор Філії несе персональну відповідальність за виконання вимог нормативно-правових актів; нормативних документів; забезпечення належної організації та ведення бухгалтерського обліку, податкового обліку, збереження бухгалтерських та податкових документів, регістрів бухгалтерського обліку, недопущення порушення фінансової, розрахунково-платіжної і касової дисципліни; збереження майна, яким наділена Філія, від будь яких дій, наслідком яких є його відчуження; витрачання коштів, інше розпорядження майном, вчинене всупереч цьому Положенню, Статуту Товариства, рішенням органів управління Товариства.

Крім того, директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, маючи на меті заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», з метою надання своїм діям вигляду законності та уникнення від кримінальної відповідальності, вирішив залучити інших службових осіб регіональної філії для підроблення офіційних документів, які б надали змогу здійснити незаконне перерахування коштів на рахунки підконтрольних фіктивних товариств, а саме: ТОВ «ТД ЕКСТРА» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (ЄДРПОУ 42461602).

Так, на початку червня 2019 року, точні час та дата досудовим розслідуванням не встановлені, на черговій нараді, яка відбувалася на приміському вокзалі станції Київ-Пасажирський, що в Солом`янському районі м. Києва Особа 1 надав вказівку головному інженеру першому заступникові директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 2 здійснити перерахування коштів на рахунки ТОВ «ТДЕкстра» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «Енейрітс» (ЄДРПОУ 42461602).

Так як замовником робіт по вказаному об`єкту директором Філії Особа 1 визначено виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень» Служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця», для підроблення офіційнихдокументів,які бнадали змогуздійснити незаконнеперерахування коштівна рахункипідконтрольних ТОВ«ТД ЕКСТРА» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (ЄДРПОУ 42461602), залучено службових осіб служби приміських пасажирських перевезень та виробничого підрозділу «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень», а саме начальника Служби ОСОБА_3 та головного інженера Центру Особа 3, які не були обізнані про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлені на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Так, роль Особа 2, згідно попередньо розробленого злочинного плану полягала в забезпечені передачі Особа 3 від невстановлених осіб, через нього, ОСОБА_3 або інших працівників регіональної філії «Південно-Західна залізниця», які не були обізнані про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», оригіналів рахунків на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» із попередньо внесеними до них завідомо недостовірними відомостями про можливість виконання певних робіт, а також альтернативних рахунків на оплату, складених від імені ТОВ «УКРСПЕЦТЕХРЕМБУД» (код ЄДРПОУ 40911009), ТОВ «СТРОЙЛЕНД ГРУП» (код ЄДРПОУ 40355752) та ТОВ «ВАВІЛОН БУД» (код ЄДРПОУ 41862555) із навмисно завищеною вартістю робіт у порівнянні із рахунками ТОВ «ЕНЕЙРІТС», для надання своїм діям вигляду законності; погодженні листів-заявок, складених від імені ОСОБА_3 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС»; підписанні вказівок на фінансування витрат структурних підрозділів, на підставі яких здійснювалося перерахування коштів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця»), відкритому для регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в АТ«Ощадбанк» на рахунок № НОМЕР_2 , відкритому для Служби.

17.12.2015 між ПАТ «Державний ощадний банк України», в особі керуючого територіально відокремленого без балансового відділення № 10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_8 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_9 та виконуючого обов`язки головного інженера служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_10 укладено договір банківського рахунку № 2167707-151217-123750 на підставі якого, банком відкрито для Служби поточний рахунок № НОМЕР_3 .

09.11.2016 між ПАТ «Державний ощадний банк України», в особі керуючого територіально відокремленого без балансового відділення № 10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_8 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_9 та виконуючого обов`язки головного інженера служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_10 укладено договір на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» № 702 від 09.11.2016.

19.10.2018 між ПАТ «Державний ощадний банк України», в особі заступника керуючого територіально відокремленого без балансового відділення №10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_11 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_3 та першого заступника начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_12 укладено додатковий договір № 1 на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» № 702 від 09.11.2016.

Згідно договору № 702 від 09.11.2016 на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» електронний документ документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов`язкові реквізити документа. Одним із обов`язкових реквізитів Електронного документа є Електронний цифровий підпис, який використовується для ідентифікації підписувала Електронного документа.

Електронний розрахунковий документ електронний документ, який сформований та переданий Клієнтом підрозділом до Банку за допомогою Системи «Корпоративний Клієнт-банк» та який містить розпорядження щодо здійснення певної операції з коштами, що містяться на Рахунку Клієнта-підрозділу.

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) реквізит Електронного документу, призначений для захисту цього документу від підробки, отриманий в результаті криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувала. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою Особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа параметру криптографічного алгоритму перевірки електронно-цифрового підпису, доступного Клієнту-підрозділу та Банку.

Таким чином, платіжне доручення, складене в електродному вигляді та підписане електронно-цифровим підписом є офіційним документом, так як містить зафіксовану на матеріальних носіях інформацію, яка підтверджує факт перерахування коштів на той чи інший рахунок, що в подальшому спричиняють наслідки правового характеру.

Досудовим розслідуванням установлено, що перерахування коштів регіональною філією на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» здійснювалося за відсутності проектно-кошторисної документації по вказаному об`єкту та відповідних процедур закупівлі, передбачених ст. 877 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV, згідно якої підрядник зобов`язаний здійснювати будівництво та пов`язані з ним будівельні роботи відповідно до проектної документації, що визначає обсяг і зміст робіт та інші вимоги, які ставляться до робіт та до кошторису, що визначає ціну робіт, та п. 7 статті 2 розділу I Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 №922-VIII, яким заборонено придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом, та укладання договорів, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим законом.

Приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

У подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 передав рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 08.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

08.07.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_3 використовуючи своє службове становище, перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, що в Шевченківському районі м. Києва, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_13 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА», до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

08.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких, а саме в сумі 250000 грн., передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 915892 від 08.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

08.07.2019в періодчасу з07год.59хв.по 17год.26хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №915892від 08.07.2019шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн. чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 9 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 9 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 08.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» №9від 02.07.2019 на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 08.07.2019 ОСОБА_3 перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, що в Шевченківському районі м. Києва, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаним про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА», до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

09.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 , забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 915897 від 09.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

09.07.2019в періодчасу з07год.55хв.по 13год.16хв. ОСОБА_3 перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,що вШевченківському районім.Києва підписавплатіжне доручення№ 915897від 09.07.2019шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн. чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

09.07.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 10.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 10.07.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 5 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

10.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, части з яких, а саме в сумі 250000 грн передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 915902 від 10.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій».

10.07.2019в періодчасу з07год.55хв.по 16год.53хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №915902від 10.07.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

10.07.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 на суму 250 000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 11.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 11.07.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 8 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

11.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частину з яких, а саме в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 915911 від 11.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

11.07.2019в періодчасу з08год.01хв.по 17год.03хв. ОСОБА_3 використовуючи своєслужбове становище,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №915911від 11.07.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

10.07.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 12.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 12.07.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 6 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

12.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких, а саме в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №915922від 12.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

12.07.2019в періодчасу з07год.56хв.по 17год.29хв. ОСОБА_3 використовуючи своєслужбове становище,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №915922від 12.07.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019 на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 17.07.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 17.07.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 7 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

17.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №915947від 17.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

17.07.2019в періодчасу з08год.09хв.по 16год.47хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №915947від 17.07.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 19.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 19.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 22.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 на суму 250 000 грн.

22.07.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 02.08.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 02.08.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 10 від 19.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

02.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №916003від 02.08.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

02.08.2019в періодчасу з08год.08хв.по 15год.01хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916003від 02.08.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 19.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 19.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 22.07.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019 на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 05.08.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 05.08.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 11 від 19.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

05.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916006від 05.08.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

05.08.2019в періодчасу з08год.22хв.по 13год.53хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916006від 05.08.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 04.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 04.09.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 12 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

04.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №916391від 04.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

04.09.2019в періодчасу з14год.45хв.по 16год.18хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916391від 04.09.2019 шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 06.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 06.09.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 14 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

06.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №916448від 06.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

06.09.2019в періодчасу з08год.02хв.по 13год.52хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916448від 06.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме:«Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 11.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 1 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

11.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916500 від 11.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

11.09.2019в періодчасу з07год.56хв.по 16год.24хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916500від 11.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 23.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

23.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 24.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

24.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916680від 24.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

24.09.2019в періодчасу з07год.43хв.по 17год.18хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916680від 24.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 на суму 250 000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 30.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 1 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 30.09.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунку наоплату № 19 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

30.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916736від 30.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

30.09.2019в періодчасу з07год.58хв.по 17год.22хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916736від 30.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 23.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 23.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 12.08.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 на суму 250000 грн.

12.08.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 14.08.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 14.08.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписавлист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії Особа2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахункуна оплату № 6 від 23.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

14.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №916136від 14.08.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

14.08.2019в періодчасу з13год.14хв.по 15год.59хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916136від 14.08.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 06.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 06.08.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3,на виконаннявказівки Особа2,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця»,забезпечив складанняпротоколу нарадипри начальниковівиробничого підрозділуЦентр регіональнихперевезень пасажиріввід 12.08.2019та листа(заявки)на начальникаслужби приміськихпасажирських перевезеньрегіональної філії«Південно-Західназалізниця» ОСОБА_3 про виділенняфінансування наоплату рахункуТОВ «ЕНЕЙРІТС»№ 11від 06.08.2019на суму250000грн.

12.08.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 21.08.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 21.08.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписавлист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії Особа2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахункуна оплату № 11 від 06.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

21.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжногодоручення №916219від 21.08.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

21.08.2019в періодчасу з09год.52хв.по 14год.37хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916219від 21.08.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 22.07.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами».

В подальшому, приблизно 22.07.2019 Особа 2 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3,на виконаннявказівки Особа2,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця»,забезпечив складанняпротоколу нарадипри начальниковівиробничого підрозділуЦентр регіональнихперевезень пасажиріввід 22.08.2019та листа(заявки)на начальникаслужби приміськихпасажирських перевезеньрегіональної філії«Південно-Західназалізниця» ОСОБА_3 про виділенняфінансування наоплату рахункуТОВ «ЕНЕЙРІТС»№ 5від 22.07.2019на суму250000грн.

22.08.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 23.08.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 23.08.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписавлист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії Особа2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахункуна оплату № 5 від 22.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

23.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916287від 23.08.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами».

23.08.2019о 14год.28хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916287від 23.08.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № A903390500000026006001084286 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 30.08.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому,приблизно 30.08.2019Особа 2забезпечив передачурахунку наоплату ТОВ«ЕНЕЙРІТС» №17від 30.08.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3,на виконаннявказівки Особа2,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця»,забезпечив складанняпротоколу нарадипри начальниковівиробничого підрозділуЦентр регіональнихперевезень пасажиріввід 03.09.2019та листа(заявки)на начальникаслужби приміськихпасажирських перевезеньрегіональної філії«Південно-Західназалізниця» ОСОБА_3 про виділенняфінансування наоплату рахункуТОВ «ЕНЕЙРІТС»№ 17від 30.08.2019на суму250000грн.

03.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 10.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 10.09.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписавлист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії Особа2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахункуна оплату № 17 від 30.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

10.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916491від 10.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

10.09.2019в періодчасу з8год.22хв.по 17год.38хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916491від 10.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 20.09.2019 Особа 2, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТДЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому,приблизно 20.09.2019Особа 2забезпечив передачурахунку наоплату ТОВ«ЕНЕЙРІТС» №19від 20.09.2019 Особа 3 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

Особа 3, на виконання вказівки Особа 2, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 25.09.2019 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019 на суму 250000 грн.

25.09.2019 Особа 3, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_3 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 26.09.2019 ОСОБА_3 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії Особа 2 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 26.09.2019 ОСОБА_3 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Особа 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписавлист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії Особа2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахункуна оплату № 19 від 20.09.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

26.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_3 забезпечив створенняв електронномувигляді платіжнедоручення №916683від 26.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

26.09.2019в періодчасу з07год.49хв.по 16год.32хв. ОСОБА_3 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,підписав платіжнедоручення №916683від 26.09.2019 шляхом проставленнясвого електронно-цифровогопідпису проперерахування зрахунку № НОМЕР_2 ,яким розпоряджався,на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

В результатіслужбового підробленнялистів-заявоквід начальникаСлужби ОСОБА_3 до головногоінженера першого заступникадиректора ФіліїОсоба 2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ТДЕКСТРА» згідно рахунківна оплату та платіжних доручень № 915892 від 08.07.2019, № 915897 від 09.07.2019, № 915902 від 10.07.2019, № 915911 від 11.07.2019, № 915922 від 12.07.2019, № 915947 від 17.07.2019, № 916003 від 02.08.2019, № 916006 від 05.08.2019, № 916391 від 04.09.2019, № 916448 від 06.09.2019, № 916500 від 11.09.2019, № 916680 від 24.09.2019, № 916736 від 30.09.2019, до яких внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», на рахунок вказаного товариства безпідставно перераховано кошти, які належали ПАТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на загальну суму 3 250 000 грн., що спричинило тяжкі наслідки.

В результатіслужбового підробленнялистів-заявоквід начальникаСлужби ОСОБА_3 до головногоінженера першого заступникадиректора ФіліїОсоба 2про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахунківна оплату та платіжних доручень № 916136 від 14.08.2019, № 916219 від 21.08.2019 та № 916287 від 23.08.2019, № 916491 від 10.09.2019 та № 916683 від 26.09.2019 до яких внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС» на рахунок вказаного товариства безпідставно перераховано кошти, які належали ПАТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на загальну суму 1250 000 грн., що спричинило тяжкі наслідки.

Таким чином, ОСОБА_3 обвинувачується у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

ІІІ. Зміст укладеної угоди про визнання винуватості.

Судом встановлено, що 28 квітня 2022 рокупрокурором Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 за участі адвоката ОСОБА_5 укладено угоду про визнання винуватості з обвинуваченим ОСОБА_3 зач. 2 ст. 366 КК України.

В угоді про визнання винуватості зазначено істотні обставини, які враховані прокурором при вирішенні питання про її укладення, а саме:

- беззаперечне визнання ОСОБА_3 своєї винуватості в інкримінованому злочині;

- сприяння ОСОБА_3 у проведенні кримінального провадження щодо нього та інших осіб;

- зобов`язання ОСОБА_3 співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті вчинених іншими особами кримінальних правопорушень, пов`язаних із заволодінням коштами АТ «Укрзалізниця» під час організації та виконання робіт з реконструкції об`єкту «Влаштування зони очікування пасажирів на Приміському вокзалі ст. «Київ-Пасажирський», які розслідуються у кримінальному провадженні № 1202000000000860 за ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України, у тому числі шляхом надання викриваючих показань стосовно ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та інших;

Крім цього, при укладенні угоди враховано наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування і судового провадження, викритті більшої кількості осіб, які вчинили злочини, та більшої кількості злочинів, в запобіганні, виявленні чи припиненні більшої кількості кримінальних правопорушень або інших більш тяжких кримінальних правопорушень.

При укладенні угоди також враховано, що:

- угоду укладено у провадженні щодо нетяжкого злочину;

- цим злочином завдано шкоди лише державним інтересам.

При вирішенні питання щодо міри покарання обвинуваченому ОСОБА_3 сторони дійшли згоди, що наявні обставини, які пом`якшують покарання, а саме:

- щире каяття;

- активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення;

- вчинення злочину через службову залежність.

Обставин, що обтяжують покаранняобвинуваченого ОСОБА_3 , передбачених ст.67 КК України, не встановлено.

Сторони, врахувавши наявність кількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, з урахуванням особи ОСОБА_3 , а також того факту, що цей злочин не відноситься до корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, на підставі ст. 69 КК України узгодили призначення основного покарання за вказаний злочин нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 2 ст. 366 КК України, але не нижче від найнижчої межі, встановленої для такого виду покарання вЗагальній частиніКК України. З цих же підстав сторонами узгоджено непризначення обов`язкового додаткового покарання.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги тяжкість злочину, наявність кількох обставин, що пом`якшують покарання, особу обвинуваченого, сторони дійшли згоди про призначення ОСОБА_3 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України,покарання із застосуванням ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 4000 (чотирьох тисяч) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім цього, сторони угоди про визнання винуватості підтверджують, що її укладено добровільно, тобто така угода не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені угодою.

Обвинуваченому ОСОБА_3 роз`яснено наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України, а також, наслідки невиконання угоди.

В угоді також зазначено про наявність умов часткового звільнення обвинуваченого від цивільної відповідальності у вигляді відшкодування державі збитків внаслідок вчинення ним кримінального правопорушення.

Зокрема,сторони угоди вважають правильним визначення шкоди, завданої вчиненим за участі ОСОБА_15 злочином, передбаченим ч. 2 ст. 364 КК України, на суму 67 732 920 грн.

Цивільний позов до підозрюваного ОСОБА_3 у кримінальному провадженні не заявлено, у зв`язку з чим питання щодо умов часткового звільнення підозрюваного від цивільної відповідальності у вигляді відшкодування державі збитків внаслідок вчинення ним кримінального правопорушення не вирішується.

На виконання вимог абз. 2 п. 3 ч. 4 ст. 469 КПК України прокурором надано суду письмову згоду на укладення угоди про визнання винуватості від представника потерпілого.

IV. Позиції учасників судового провадження щодо угоди.

Під час підготовчого судового засідання у кримінальному провадженні №12022000000000219 щодо обвинуваченого ОСОБА_3 за ч. 2 ст. 366 КК України прокурор Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 просила затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 28 квітня 2022 року, зазначивши про її відповідність вимогам чинного законодавства, добровільність укладення, належність даного кримінального правопорушення до числа тих, щодо яких законом передбачена можливість укладення угод про визнання винуватості, а також про існування достатніх фактичних даних для визнання обвинуваченим своєї винуватості у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, яка підтверджується сукупністю зібраних під час досудового розслідування доказів. Також прокурор зазначив, що умови угоди відповідають інтересам суспільства та не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб.

Представник потерпілого ОСОБА_6 у судовому засіданні зазначив, що не заперечує проти затвердження укладеної між прокурором і обвинуваченим угоди про визнання винуватості.Вказав, що згоду на укладення угоди надав добровільно.

Обвинувачений ОСОБА_3 у судовому засіданні повідомив, що в повному обсязі розуміє характер обвинувачення та погоджується з його формулюванням, зазначеним в угоді, повністю та беззастережно визнає свою вину у вчиненні кримінального правопорушення та щиро розкаюється, просить суд затвердити угоду. При цьому ОСОБА_3 зазначив, що він цілком розуміє, що має право на повний судовий розгляд, у якому прокурор має довести усі обставини кримінального правопорушення, а також, що він під час такого розгляду має право мовчати, допитати свідків обвинувачення, подати клопотання про виклик свідків і подати докази, що свідчать на його користь. Проте, все одно обвинувачений просив затвердити укладену угоду. При цьому зазначив, що повністю усвідомлює вид покарання, визначеного в угоді про визнання винуватості, який буде застосовано до нього, у разі її затвердження. Крім цього, обвинувачений ОСОБА_3 повідомив, що укладення угоди про визнання винуватості є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Захисник ОСОБА_5 в судовому засіданні також просив затвердити укладену з його підзахисним угоду, повідомивши, що її умови відповідають вимогам законодавства, а її укладення є добровільним.

V. Мотиви, з яких суд виходить при вирішенні питання про відповідність угоди вимогамКПКУкраїни і ухваленні вироку, та положення закону, якими він керувався.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно дост. 468 КПК Україниу кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

У п. 1, 2 ч. 4 ст. 469 КПК України зазначено, що угода про визнання винуватості між прокурором і підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні, у тому числі, щодо нетяжких, тяжких злочинів, а також, щодо особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності НАБУ, за умови викриття підозрюваним чи обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності НАБУ, якщо інформація щодо вчинення такою особою буде підтверджена доказами.

Судом установлено, щоміж прокурором ОСОБА_4 і обвинуваченим ОСОБА_3 укладено угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 366 КК України, а саме у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки.

Дане кримінальне правопорушення відповідно до ч.4 ст.12 КК України віднесено до категорії нетяжких злочинів.

Суд ураховує, що обвинувачений ОСОБА_3 беззаперечно визнав свою винуватість в інкримінованому йому злочині, надав правдиві показання стосовно своєї участі у вчиненні злочину, під час досудового розслідування у відповідному кримінальному провадженні.

Судом при розгляді угоди про визнання винуватості також враховано наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування і судового провадження, викритті більшої кількості осіб, які вчинили злочини, та більшої кількості злочинів, в запобіганні, виявленні чи припиненні більшої кількості кримінальних правопорушень або інших більш тяжких кримінальних правопорушень.

Судом також враховано, що прокурором надано письмову згоду на укладення угоди про визнання винуватості від представника потерпілого, що відповідає вимогам абз. 2 п. 3 ч. 4 ст. 469 КПК України.

За результатом перевірки угоди на відповідність вимогам КПК України судом не встановлено підстав для відмови у затвердженні угоди про визнання винуватості, передбачених у ч. 7ст. 474 КПК України. Крім цього, судом зроблено висновок, що її укладено у кримінальному провадженні з дотриманням вимог п. 1, 2 ч. 4ст. 469 КПКУкраїни, оскільки ОСОБА_3 обвинувачується зач.2 ст.366 КК України, що відповідно до ч. 4 ст. 12 КК України віднесено до категорії нетяжких злочинів.

Суд також вважає, що угоджене сторонами в угоді покарання відповідає вимогам ст.53,55, 63,65 КК України.

Умови угоди відповідають інтересам суспільства. Затвердження угоди свідчить про швидке здійснення судового провадження, яке забезпечить притягнення обвинуваченого до відповідальності за вчинення правопорушення з метою виправлення останнього. Зазначене сприяє формуванню у суспільства правосвідомості та невідворотності покарання за вчинене правопорушення.

Із досліджених судом під час розгляду справи обвинувального акта та угоди про визнання винуватості, пояснень сторін вбачається, що умови угоди не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, нею не вирішується питання щодо майна третіх осіб.

Суд встановив, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Обґрунтованих підстав уважати протилежне судом не встановлено.

За угодою про визнання винуватості, на ОСОБА_3 покладено обов`язок співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті вчинених іншими особами кримінальних правопорушень, пов`язаних із заволодінням коштами АТ «Укрзалізниця» під час організації та виконання робіт з реконструкції об`єкту «Влаштування зони очікування пасажирів на Приміському вокзалі ст. «Київ-Пасажирський», які розслідуються у кримінальному провадженні № 1202000000000860 за ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України, у тому числі шляхом надання викриваючих показань стосовно ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та інших.

Фактичні обставини, описані в обвинувальному акті, формулювання обвинувачення, вказане в угоді, підтвердження ОСОБА_3 цих обставин та визнання ним своєї вини у присутності захисника, дають можливість суду дійти висновку про існування обґрунтованих підстав для визнання винуватості обвинуваченим.

Отже, підстави для відмови у затвердженні угоди відсутні, остання відповідає вимогам кримінального та кримінального процесуального закону, а тому підлягає затвердженню.

VI. Призначення покарання.

Суд, призначаючи покарання, виходить з наступного.

За інкримінований ОСОБА_3 злочин за ч. 2 ст. 366 КК України передбачено покарання у видіпозбавлення волі на строк від двох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд враховує, що відповідно до примітки до ст. 45 КК України зазначений злочин не відносяться до категорії корупційних злочинів.

На виконання вимог ч. 5ст. 65 ККУкраїни суд при затвердженні вироком угоди про примирення або про визнання вини призначає покарання, узгоджене сторонами угоди.

Суд вважає, що визначене угодою покарання відповідає нормамККУкраїни та інтересам суспільства й у частині узгодженого покарання, яке відповідає загальним засадам призначення покарання, є пропорційним та достатнім.

При цьому, зміст ст. 50 КК України регламентує призначення покарання з урахуванням мети покарання, як такої, що включає не лише кару, а й виправлення засуджених, та запобігання вчиненню злочинів як засудженими, так і іншими особами.

Із наведеного вбачається, що суд, використовуючи право дискреції, має призначити конкретній особі за конкретний злочин максимально індивідуалізоване покарання. Це право охоплює повноваження суду, надані йому державою, обирати між альтернативами, кожна з яких є законною, та владну діяльність суду з вирішення у визначених законом випадках спірних правових питань, виходячи із цілей та принципів права, загальних засад судочинства, конкретних обставин справи, даних про особу винного, справедливості й достатності обраного покарання тощо.

Суд не вбачає будь-яких привілеїв для обвинуваченого ОСОБА_3 , який досяг угоди із стороною обвинувачення, оскільки така угода укладена без жодного примусу, лише за бажанням сторін та спрямована на вирішення завдань кримінального провадження, визначенихст. 2 КПКУкраїни.

Відтак, суд робить висновок, що укладена угода відповідає нормам КК України та інтересам суспільства й у частині узгодженого покарання, яке відповідає загальним засадам призначення покарання, є пропорційним та достатнім, сторони узгодили покарання у межах, встановлених для такого виду покарання вЗагальній частиніКК України, що передбачає відповідальність за вчинений злочин, та забезпечить досягнення мети його застосування.

Суд визнає правильними визначені в угоді обставини, які пом`якшують покарання ОСОБА_3 , а саме:

- щире каяття;

- активне сприяння розкриттю злочинів;

- вчинення злочину через службову залежність.

Обставин, що обтяжують покаранняобвинуваченого ОСОБА_3 , визначених ст.67 КК України, судом не встановлено.

Суд, врахувавши наявність кількох обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 366 КК України, з урахуванням особи обвинуваченого ОСОБА_3 , а також того факту, що цей злочин не відноситься до корупційних кримінальних правопорушень, вважає за можливе застосувати ч. 1 ст. 69 КК України до основного покарання і призначити нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції цієї норми, але не нижче від найнижчої межі, встановленої для такого виду покарання вЗагальній частиніКК України, та не призначати обов`язкового додаткового покарання.

При цьому, суд ураховує наявність обставин, що пом`якшують покарання відповідно до ч. 1ст. 66 ККУкраїни, а саме, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, вчинення злочинів через службову залежність, наявність позитивної характеристики з місця роботи. Суд також враховує відсутність обставин, що обтяжують покаранняобвинуваченого ОСОБА_3 .

VII.Відшкодування завданої шкоди.

Судом встановлено, що представникомпотерпілого цивільний позов у кримінальному провадженні№12022000000000219 від 17.02.2022не заявлено.

У зв`язку з викладеним, питання щодо умов часткового звільнення підозрюваного від цивільної відповідальності у вигляді відшкодування державі збитків внаслідок вчинення ним кримінального правопорушення судом не вирішується.

VIII.Запобіжний захід.

Запобіжний захід на час розгляду кримінального провадження в суді щодо обвинуваченого не обирався.

IX. Процесуальні витрати.

Відповідно до ч. 2 ст. 124 КПК Україниу разі ухвалення обвинувального вироку суд стягує з обвинуваченого на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта.

Відповідно до обвинувального акта у кримінальному провадженні під час досудового розслідування здійснено витрати на залучення експерта:

- для проведення судово-почеркознавчої експертиза, висновок експерта від 21.07.2021 № СЕ-19/111-21/32315-ПЧ в сумі 4118,88 грн.,

X. Вирішення долі речових доказів.

Речові докази у кримінальному провадженні №12022000000000219 від 17.02.2022 відсутні.

Керуючись статтями 2, 7, 314, 373, 374, 474, 475 Кримінального процесуального кодексу України, статтями 45, 65 67, 69, 366 Кримінального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 28 квітня 2022 року між прокурором у кримінальному провадженні першого відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 та обвинуваченим ОСОБА_3 за участі адвоката ОСОБА_5 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022000000000219 від 17 лютого 2022 року.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Призначити ОСОБА_3 покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу в розмірі 4000 (чотирьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) гривень.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , витрати за проведення судової експертизи:

- № СЕ-19/111-21/32315-ПЧ від 21.07.2021 у сумі 4118 гривень 88 копійок.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд міста Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Роз`яснити учасникам провадження, що згідно зі ст.476 КПК України, у разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку. Клопотання про скасування вироку, яким затверджена угода, може бути подано протягом встановлених законом строків давності притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення цього кримінального правопорушення.

Умисне невиконання угоди є підставою для притягнення особи до відповідальності заст. 389-1 КК України.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104451651
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/7794/22

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Чайка О. С.

Вирок від 24.05.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Чайка О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні