Постанова
від 16.07.2010 по справі 2а-7141/10/14/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

16.07.10 Справа №2а-7141/10/14/0170

Окружний адміністрати вний суд Автономної Республі ки Крим у складі

судді Кірєєва Д.В., при секре тарі судового засідання Бело вої Ю.Г.

За участю представників ст орін:

від позивача - не з' явивс я,

від відповідача - не з' я вився.

розглянувши адміністратив ну справу за позовом Управлі ння ПФУ в м. Феодосія АР Крим,

до відповідача Публічног о акціонерного товариства «Феодосійська тютюнова фабр ика»,

про стягнення заборговано сті в сумі 6904,24 грн.

Суть спору: Управлінн я ПФУ в м. Феодосія АР Крим, (дал і - позивач) звернулося до Окр ужного адміністративного су ду АРК з адміністративним по зовом до Публічного акці онерного товариства «Феодос ійська тютюнова фабрика» (да лі - відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 6904,24 грн .

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, н адіслав клопотання про розгл яд справи за його відсутност і, позов підтримав у повному о бсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про день та місце розгляду справи сповіщений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Приймаючи до уваги, що в мат еріалах справи достатньо док азів для з' ясування обстави н по справі суд , керуючись ст. 128 КАС України, вважає можливи м розглядати справу у відсут ності представників сторін.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази в їх сук упності, суд

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товар иство «Феодосійська тютюнов а фабрика» зареєстровано вик онавчим комітетом Феодосійс ької міської ради АР Крим 21.01.1996р ., ЄДРПОУ 00383136, що підтверджуєтьс я свідоцтвом про державну ре єстрацію юридичної особи.

Публічне акціонерне товар иство «Феодосійська тютюнов а фабрика» зареєстровано в Управлінні ПФУ в м. Феодосія АР Крим як платник страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне стра хування.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунків фактичн их витрат на виплату та доста вку пільгових пенсій, розрах унком позовних вимог (який от риманий відповідачем 14.05.10р., пр о що свідчить підпис на пошто вому повідомленні про вручен ня), за відповідачем склалася заборгованість по відшкодув анню фактичних витрат на вип лату і доставку пенсії за тра вень 2010 року за списком №2 у сум і 6904,24 грн.

Контроль за правильним нар ахуванням, своєчасним та пов ним перерахуванням та надход женням страхових внесків, ін ших платежів, здійснюється о рганами Пенсійного фонду. Ві дповідно до п. 7 частини 1 статт і 64, абзацом 8 частини 3 статті 10 6 Закону України “Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування”орган Пенс ійного фонду має право зверт атися до суду з позовами про с тягнення недоїмки.

Згідно з п.1 частини 1 статті 1 4 Закону України “Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування”страхувал ьниками визнаються роботода вці підприємства, установи, о рганізації незалежно від фор м власності, виду діяльності та господарювання, які викор истовують працю фізичних осі б на умовах трудового догово ру або на інших умовах, передб ачених законодавством, або з а договорами цивільно-правов ого характеру. Частиною 1 стат ті 15 Закону України “Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування”визначе но, що платниками страхових в несків є страхувальники, заз начені у статті 14 Закону Украї ни “Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння”

Статтею 13 Закону України "Пр о пенсійне забезпечення" від 05.11.91 N 1788-XI зі змінами та доповненн ями визначені категорії прац івників, які мають право на пе нсію за віком на пільгових ум овах. До 17.02.2000 вказана стаття кр ім визначення категорій прац івників, які мають право на пе нсію за віком на пільгових ум овах, регулювала порядок вне сення підприємствами та орга нізаціями плати до Пенсійног о фонду, що покривала витрати на виплату і доставку пенсій , призначених відповідно до п . п. "б" - "з" ст. 13 Закону України "Пр о пенсійне забезпечення".

Законом України "Про внесен ня змін до деяких законів Укр аїни" від 17.02.2000 N 1461-III порядок внесе ння плати на покриття фактич них витрат на виплату і доста вку пенсій змінено. А саме нор му, що регулювала дане питанн я у ст. 13 Закону України "Про пен сійне забезпечення" - виключе но та врегульовано порядок п окриття витрат на виплату та доставку пільгових пенсій ш ляхом введення окремого виду збору на обов'язкове державн е пенсійне страхування у Зак он України "Про збір на обов'яз кове державне пенсійне страх ування".

Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсій не страхування", зі змінами та доповненнями, передбачено, щ о платники збору на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання, передбачені ст. 1 цього З акону, повинні сплачувати зб ір на обов'язкове державне пе нсійне страхування у розміра х, встановлених ст. 4 цього Зак ону, що визначається у відсот ковому відношенні від об'єкт а оподаткування, який передб ачений ст. 2 цього Закону.

Зокрема, у відповідності до вимог Закону України "Про збі р на обов'язкове державне пен сійне страхування", суб'єкти п ідприємницької діяльності, н езалежно від форм власності, повинні сплачувати збір на о бов'язкове державне пенсійне страхування у 100 % розмірі від о б'єкта оподаткування, яким є ф актичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначени х відповідно до п. п. "б" - "з" ст. 13 З акону України "Про пенсійне з абезпечення" до досягнення п рацівниками пенсійного віку , передбаченого ст. 12 Закону Ук раїни "Про пенсійне забезпеч ення".

Розмір сум до відшкодуванн я на поточний рік витрат Пенс ійного фонду України на випл ату і доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах, ви значається у повідомленнях, які формуються працівниками Пенсійного фонду України, а п ідприємства щомісяця до 25-го ч исла вносять до Пенсійного ф онду визначену у повідомленн і місячну суму фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах (пп. 6.4, пп. 6.8 п. 6 Інструк ції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я до Пенсійного фонду Україн и, затвердженої постановою П енсійного фонду N 21-1 від 19.12.2003 зі з мінами та доповненнями).

У відповідності з вимогами ст. 3 Закону України "Про збір н а обов'язкове державне пенсі йне страхування", платники зб ору на обов'язкове державне п енсійне страхування сплачую ть внески до Пенсійного фонд у у порядку, визначеному зако нодавством України.

Пунктом 2 Розділу XV Прикінце вих положень Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування" передбачено, що до запровадж ення пенсійного забезпеченн я через професійні та корпор ативні фонди зберігається по рядок покриття витрат на вип лату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності ци м Законом. Тобто, діє зазначен ий вище порядок відшкодуванн я.

Виходячи з викладеного від повідач зобов' язаний щоміс ячно до 25-го числа здійснювати покриття фактичних витрат н а виплату і доставку пенсії, п ризначеної на пільгових умов ах.

Заборгованість відповідач а по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсії, призначеної на пільг ових умовах за травень 2010р. за с писком №2 складає 6904,24 грн.

При таких обставинах позов ні вимоги підлягають задовол енню у повному обсязі.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійсненні позивачем, з ві дповідача не стягуються, том у судові витрати по справі не підлягають стягненню з відп овідача.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 160-163 КАС Украї ни, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний по зов задовольнити.

2. Стягнути з Публічн ого акціонерного товарист ва «Феодосійська тютюнова фа брика» (м. Феодосія, вул. Дружб и,62, ЄДРПОУ 00383136) на користь Управ ління ПФУ в м. Феодосія АР Крим (р/р 25600010048601 у КРУ ВАТ “Державний О щадний банк України”, МФО 324805, Є ДРПОУ 22300286) заборгованість у су мі 6904,24 грн.

У разі неподання заяви про а пеляційне оскарження, постан ова набирає законної сили че рез 10 днів з дня її проголошен ня, а в разі складення постано ви у повному обсязі відповід но до статті 160 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни - з дня складення в повном у обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня отримання о собою копії постанови, у разі неподання нею заяви про апел яційне оскарження.

Якщо після подачі заяви пр о апеляційне оскарження, апе ляційна скарга не подана, пос танова вступає в законну сил у через 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова може бути оскарж ена в порядку і строки передб ачені ст. 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя Кірєєв Д.В.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення16.07.2010
Оприлюднено17.08.2010
Номер документу10447677
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7141/10/14/0170

Постанова від 16.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кірєєв Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні