Постанова
від 17.06.2010 по справі 2а-1342/10/0370
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2010 року

Справа № 2а-1342/10/0370

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Каленюк Ж.В.,

при секретарі Ковальчуку С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку адміністративну справу за позовом  Луцької об’єднаної державної податкової інспекції  до  Приватного підприємства «Бінар»   про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об’єднана державна податкова інспекція (надалі - Луцька ОДПІ)  звернулася з адміністративним позовом  до Приватного підприємства «Бінар» (надалі - ПП «Бінар»)  про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовує наступними обставинами.

30 листопада 1994 року ПП «Бінар» зареєстроване виконавчим комітетом Луцької міської ради як юридична особа. 15 червня 1995 року підприємство взяте на податковий облік як платник податків та з цього часу не до податкової інспекції податкових декларацій, бухгалтерської звітності та інших документів і відомостей, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків, зборів та обов’язкових платежів. На момент звернення до суду у відповідача заборгованість по платежах до бюджету  відсутня. Оскільки відповідач більше року не подає органам державної податкової служби  документів податкової звітності відповідно до закону, позивач просить постановити рішення про припинення юридичної особи - ПП «Бінар».

Позивач у судове засідання не прибув, подав клопотання про розгляд справи за відсутності його предмставника; позовні вимоги підтримує.  

Відповідач в судове засідання не прибув повторно, хоча належним чином був повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, причини неприбуття до суду не повідомив, клопотання про розгляд справи за його відсутності не заявив. Відповідно до ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі – КАС України) повторне неприбуття в судове засідання відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, якщо від нього не надійшло клопотання про розгляд справи за його відсутності, не перешкоджає розгляду справи. Тому суд вважає можливим вирішення справи за відсутності представника відповідача на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши письмові докази, суд приходить до висновку, що адміністративний позов слід задовольнити повністю.

Судом встановлено, що ПП «Бінар» 30 листопада 1994 року зареєстроване виконавчим комітетом Луцької міської ради як юридична особа та з  15 червня 1995 року перебуває на обліку у Луцькій ОДПІ як платник податків, що підтверджується  довідкою Головного управління статистики у Волинській області від 15 квітня 2010 року  № 64-07/03 про включення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с.7) та довідкою Луцької ОДПІ від 29 березня 2010 року № 313 (а.с.6).   

Згідно із п. 2 ч. 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до абз.2 п.16.4 ст.16 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств”  платники податку у строки, визначені законом, подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний період, розраховану наростаючим підсумком з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових періодів у разі його наявності відповідно до пункту 6.1 статті 6 цього Закону. При цьому за звітні квартал, півріччя та три квартали платники податку подають спрощену декларацію, а за результатами звітного року - повну.

Довідка Луцької ОДПІ  від 22.03.2010 року  №42 (а.с.5) підтверджує, що ПП «Бінар»  (ідентифікаційний код 20135759) не звітується в податкову інспекцію з моменту взяття на облік як платника податків.

Податкова заборгованість до бюджету по податках та платежах у відповідача відсутня, що підтверджується довідкою Луцької ОДПІ від  30 березня 2010 року №213 (а.с.4).

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, а відповідно до ч.1 ст.38 цього Закону суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  запису про судове рішення.

Оскільки відповідач не подавав більше як протягом одного року до Луцької ОДПІ   податкової звітності, тому суд приходить до висновку, що позовні вимоги про припинення юридичної особи  - ПП «Бінар»  підлягають  задоволенню.

Керуючись ст. 163 КАС України, на підставі ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”,  суд  

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Бінар»  (Волинська область, м.Луцьк, вул.Ковельська, 111/2 , ідентифікаційний код 20135759).

Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи – Приватного підприємства «Бінар".

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ст.186 КАС України, якщо таку заяву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений ст.186 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня  отримання копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                             Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10447721
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1342/10/0370

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні