Постанова
від 15.07.2010 по справі 2а-15931/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 липня 2010 р. спр ава № 2а-15931/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 11- 29

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Чучко В.М .

при секретарі Болховій А.В.

за участю представника по зивача - Константінеді О.М . (довіреність № 6740/10/10-012 від 05.05.2010р .), розглянувши у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу за позовом Держ авної податкової інспекції в м. Дружківка до Громадської о рганізації «Дружківська асо ціація організацій інваліді в «Барвінок» Донецької облас ної організації інвалідів пр о припинення юридичної особи ,

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція в м. Дружківка (позивач) зв ернулась до суду з позовом до Громадської організації «Др ужківська асоціація організ ацій інвалідів «Барвінок» До нецької обласної організаці ї інвалідів (відповідач) про п рипинення юридичної особи, о бґрунтовуючи свої вимоги неп оданням відповідачем до орга нів державної податкової слу жби податкової звітності біл ьше року.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги у повному обсяз і.

Відповідач відзив на позов не надав, явку своїх представ ників в судове засідання не з абезпечив, хоча був повідомл ений про час і місце проведен ня судового засідання за адр есою, яка вказана в довідці з Є диного Державного реєстру пі дприємств та організацій Укр аїни.

У зв'язку з нез'явленням пре дставників відповідача та не наданням останніми витребув аних доказів, відповідно до с т. 128 КАС України справа вирішу ється на підставі наявних в н ій доказів.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника позив ача, всебічно і повно з'ясував ши фактичні обставини, на яки х ґрунтується позов, об'єктив но оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгл яду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступ не.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію Громадська ор ганізація «Дружківська асоц іація організацій інвалідів «Барвінок» Донецької обласн ої організації інвалідів зар еєстрована виконавчим коміт етом Дружківської міської ра ди, як юридична особа 04 жовтня 2006 року за № 1 267 120 0000 000500, включена до ЄДРПОУ за номером 34611477.

Відповідно до довідки № 31/1510 в ід 17.06.2010 року про надання останн ьої податкової звітності Від повідач не надає до Державно ї податкової інспекції в м. Др ужківка фінансову звітність з 07 листопада 2008 року по тепері шній час.

Згідно ст. 4 Закону України « Про систему оподаткування» п латниками податків і зборів (обов'язкових платежів) є юрид ичні і фізичні особи, на яких з гідно з законами України пок ладено обов'язок сплачувати податки і збори (обов'язкові п латежі). Частиною 1 ст. 5 зазначе ного Закону встановлено, що о блік платників податків і зб орів (обов'язкових платежів) з дійснюється органами держав ної податкової служби та інш ими державними органами відп овідно до законодавства.

Приписи п. 2 ч. 1 ст. 9 наведеного вище Закону встановлюють об ов' язок платників податків і зборів (обов'язкових платеж ів) подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 11 Зако ну України «Про державну под аткову службу в Україні» орг ани державної податкової слу жби у випадках, в межах компет енції та у порядку, встановле них законами України, мають п раво в тому числі звертатися у передбачених законом випа дках до судових органів із за явою (позовною заявою) про ска сування державної реєстраці ї суб'єкта підприємницької д іяльності.

На підставі ч. 1 ст. 33, абз. 4 ч. 2 ст . 38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців», ст. 51 Господарського код ексу України, юридична особа припиняється, зокрема, за суд овим рішенням і підставами д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, в тому числі є: неподання прот ягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Беручи до уваги до уваги те, що відповідачем більш ніж пр отягом року (з 07.11.2008 року) не нада валися податкові декларації до податкового органу, доказ ів надання вказаної звітност і станом на день розгляду цьо го спору відповідачем не над ано, суд приходить до висновк у про обґрунтованість позовн их вимог та вважає їх такими, щ о підлягають задоволенню у п овному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го Кодексу.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 КАС України у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична ос оба, судові витрати, здійснен і позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 11, 52, 69, 71, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов Державної податково ї інспекції в м. Дружківка до Г ромадської організації «Дру жківська асоціація організа цій інвалідів «Барвінок» Дон ецької обласної організації інвалідів задовольнити у по вному обсязі.

Припинити юридичну особу - Громадської організації «Др ужківська асоціація організ ацій інвалідів «Барвінок» До нецької обласної організаці ї інвалідів (реєстраційний н омер юридичної особи за ЄДРП ОУ 34611477; юридична адреса: 84200, м. Дру жківка, вул. Паризької комуни , 81/3).

Постанова прийнята у нарад чій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 15 липня 2010 року, в присутнос ті представника позивача..

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Чучко В.М.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено02.08.2010
Номер документу10448186
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15931/10/0570

Постанова від 15.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні