Ухвала
від 24.05.2022 по справі 757/22453/20-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Апеляційне провадження Доповідач - Ратнікова В.М.

№ 22-ц/824/5371/2022

У Х В А Л А

м. Київ Справа № 757/22453/20

25 травня 2022 року Київський апеляційний суд в складі колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Ратнікової В.М.

суддів: Левенця Б.Б.

Борисової О.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» Михайличенка Владислава Сергійовича на рішення Печерського районного суду м. Києва від 16 грудня 2021 року, ухвалене під головуванням судді Бусик О.Л., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю "Є-КЕШ", Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Алекскредит», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування», треті особи: Приватне акціонерне товариство «ВФ Україна», Акціонерне товариство Комерційний Банк «Приватбанк» про захист прав споживачів, визнання недійсними договорів,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 16 грудня 2021 року позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю "Є-КЕШ", Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Алекскредит», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування», треті особи: Приватне акціонерне товариство «ВФ Україна», Акціонерне товариство Комерційний Банк «Приватбанк» про захист прав споживачів, визнання недійсними договорів задоволено частково.

Визнано договір від 10 грудня 2019 року, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» недійсним.

Визнано договір від 10 грудня 2019 року, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Є-Кеш» недійсним.

Визнано договір від 10 грудня 2019 року, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс» недійсним.

Визнано договір від 10 грудня 2019 року, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування» недійсним.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі 600 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі 600 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі 600 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Є-Кеш» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі 600 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» в дохід держави судовий збір в розмірі 840, 80 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування» в дохід держави судовий збір в розмірі 840, 80 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс» в дохід держави судовий збір в розмірі 840, 80 грн.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Є-Кеш» в дохід держави судовий збір в розмірі 840, 80 грн.

В задоволенні позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Алекскредит» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс» про захист прав споживачів та визнання недійсними договорів відмовлено.

У задоволенні іншої частини позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Качай гроші» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвест Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Алекскредит», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування», треті особи: Приватне акціонерне товариство «ВФ Україна», акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк» про визнання дій відповідачів вчинених із застосуванням нечесної підприємницької практики відмовлено.

Повний текст рішення складено 24 грудня 2021 року.

Не погоджуючись з таким рішенням суду першої інстанції, 17 січня 2022 року представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» Михайличенко Владислав Сергійович подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати рішення Печерського районного суду м. Києва від 16 грудня 2021 року в частині визнання недійсним договору від 10 грудня 2019 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» на користь ОСОБА_1 витрат на професійну правничу допомогу в сумі 600,00 грн. та стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» в дохід держави судового збору в розмірі 840,80 грн. та ухвалити в цій частині нове судове рішення про відмову у задоволенні позову.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.01.2022 року суддею-доповідачем у справі було визначено суддю Гаращенка Д.Р.

У зв`язку з настанням обставин, які унеможливлюють провадження суддею-доповідачем Гаращенко Д.Р. розгляду судової справи № 757/22453/20-ц (апеляційне провадження №22-ц/824/5351/2022) призначено повторний автоматизований розподіл цієї справи.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Київського апеляційного суду від 19 травня 2022 року визначено склад колегії суддів: головуючий суддя: Ратнікова В.М., судді Левенець Б.Б., Борисова О.В.

За формою та змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Апеляційна скарга подана особою, яка має право на апеляційне оскарження.

Керуючись ст. 354, 356, 359 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за апеляційною скаргою представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» Михайличенка Владислава Сергійовича на рішення Печерського районного суду м. Києва від 16 грудня 2021 року, ухвалене під головуванням судді Бусик О.Л., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю "Є-КЕШ", Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Алекскредит», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування», треті особи: Приватне акціонерне товариство «ВФ Україна», Акціонерне товариство Комерційний Банк «Приватбанк» про захист прав споживачів, визнання недійсними договорів.

Відкрити апеляційне провадження в цивільній справі за апеляційною скаргою представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі» Михайличенка Владислава Сергійовича на рішення Печерського районного суду м. Києва від 16 грудня 2021 року, ухвалене під головуванням судді Бусик О.Л., у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Гелексі», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інфінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю "Є-КЕШ", Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Інвест Фінанс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Алекскредит», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Є Гроші», Товариства з обмеженою відповідальністю «Служба Миттєвого Кредитування», треті особи: Приватне акціонерне товариство «ВФ Україна», Акціонерне товариство Комерційний Банк «Приватбанк» про захист прав споживачів, визнання недійсними договорів.

Встановити учасникам справи строк на подання відзиву на апеляційну скаргу до 17 червня 2022 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення24.05.2022
Оприлюднено21.06.2022

Судовий реєстр по справі —757/22453/20-ц

Постанова від 03.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Постанова від 29.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Рішення від 16.12.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні