Ухвала
від 26.05.2022 по справі 484/361/22
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/361/22

Провадження № 2/484/440/22

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

та витребування доказів

27 травня 2022 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Мельничука О.В.,

за участю секретаря судового засідання Бикової О.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у м. Первомайську Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в особі представника адвоката Гаврилюк Т.А., звернулися з позовом до відповідача: Синюхино-Брідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та за заповітом.

Ухвалою судді від 27.01.2022 у справі відкрито провадження та призначено підготовче засідання.

Представниця позивачів адвокат Гаврилюк Т.А. разом з позовною заявою надала суду клопотання про витребування доказів, в якій просила витребувати з Другої Первомайської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копії спадкових справ, заведених після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Чаусове Первомайського району Миколаївської області, та ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області.

Так, 30.03.2022 судом було здійснено запит до Другої Первомайської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) щодо надання інформації про те, хто звертався до нотаріальної контори із заявами про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Чаусове Первомайського району Миколаївської області, та ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області, а також чи видавалося після смерті останніх свідоцтва про право на спадщину.

На вказаний запит 01.04.2022 від Другої Первомайської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) до суду надійшла відповідь, з якої вбачається, що після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області, була заведена спадкова справа №32/2013 року, за зверненням ОСОБА_6 та ОСОБА_1 , свідоцтво про право на спадщину не видавалося.

Позивачі та їх представниця у підготовче засідання не з`явилися. Остання надала заяву про розгляд справи у її відсутність та витребування копії спадкової справи.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився. Причини його неявки суду невідомі. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином шляхом направлення судової повістки рекомендованим листом з повідомленням. Відзиву із запереченнями на позовну заяву та заяви про відкладення підготовчого засідання суду не надано.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Ознайомившись зматеріалами справи,а такожнаданим представницеюпозивачів клопотанням провитребування доказів,суд вважає,що вонопідлягає задоволенню, оскільки дані докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи, а тому суд вважає за необхідне витребувати від Другої Первомайської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію спадкової справи №32/2013, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області.

Згідно положень ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Разом з тим, відповідно до п.п.1,3 ч.2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу та в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно п.1 ч.2 ст.223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Відповідно до ч.2ст.258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Враховуючи вищевикладене, суд на підставі ст. 198 ЦПК України вважає за необхідне відкласти підготовче засідання в межах визначеного строку підготовчого провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 84,196-198,200,247,258 ЦПК України, суд,- П О С Т А Н О В И В:

Витребувати з Другої Первомайської державної нотаріальної контори Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію спадкової справи №32/2013, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Южноукраїнськ Миколаївської області.

Відкласти підготовчезасідання усправі запозовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 доСинюхино-Брідськоїсільської радиПервомайського районуМиколаївської областіпро визнанняправа власностіна спадковемайно впорядку спадкуванняза закономта зазаповітом, - на 22.06.2022року на11.30 годину.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Зобов`язати Другу Первомайську державну нотаріальну контору Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надати копію спадкової справи в строк до 22.06.2022 року.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: підпис. О.В.Мельничук

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104490623
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —484/361/22

Рішення від 30.09.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Мельничук О. В.

Рішення від 20.09.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Мельничук О. В.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Мельничук О. В.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Мельничук О. В.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Мельничук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні