Ухвала
від 27.05.2022 по справі 161/6065/22
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/6065/22

Провадження № 1-кп/161/670/22

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 травня 2022 року м. Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022035580000319 від 18 лютого 2022 року про обвинувачення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рожище Рожищенського району Волинської області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, з базовою вищою освітою, одруженого, на утриманні перебувають малолітні сини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в порядку ст. 89 КК України не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,

за участю прокурора ОСОБА_6 ,

представника потерпілого ОСОБА_7 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що 17 лютого 2022 року, близько 12 год. 15 хв., перебуваючи у гаражному приміщенні, що по АДРЕСА_2 , діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, керуючись метою таємного викрадення чужого майна, усвідомлюючи протиправність та суспільну небезпеку своїх дій, шляхом вільного доступу, таємно викрав штатив марки "Libec" модель "ТН-950", вартість якого згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № СЕ-19/103-22/3182-ТВ становить 9320 грн 03 коп., чим спричинив філії АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Волинська Регіональна дирекція" майнової шкоди на вказану вище суму.

Органом досудового розслідування вказані умисні дії ОСОБА_3 кваліфіковані, як вчинення кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, які виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжка).

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 подав письмове клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності, у зв`язку з примиренням його та представника потерпілого на підставі ст. 46 КК України та закриття кримінального провадження щодо нього, оскільки він притягається до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального проступку, повністю примирився з представником потерпілого та відшкодував усі завдані його діями збитки.

Заслухавши думку прокурора, яка не заперечувала щодо звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності, пояснення представника потерпілого, яка підтримала подане клопотання, вказуючи на відшкодування завданих збитків, відсутності претензій до обвинуваченого на даний час та дійсне їх примирення, обвинуваченого, який погодився на закриття кримінального провадження з цих підстав, а також просив задовольнити подане клопотання, оглянувши та дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку, що клопотання обвинуваченого підставне та підлягає до задоволення, а обвинувачений ОСОБА_3 звільненню від кримінальної відповідності, у зв`язку з його примиренням із представником потерпілого з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 46 КК України особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень, кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

З матеріалів кримінального провадження слідує, що ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, яке у відповідності до вимог ст. 12 КК України, відноситься до категорії кримінального проступку, повністю відшкодував завдані збитки представнику потерпілого та в останнього до нього немає будь - яких претензій.

За таких обставин, ОСОБА_3 слід звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України, у зв`язку з примиренням обвинуваченого із представником потерпілого, а кримінальне провадження відносно нього закрити.

У відповідності до вимог ст. 100 КПК України суд вирішує долю речових доказів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 284, 372, 376, 382 КПК України, на підставі ст. 46 КК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_3 задовольнити та звільнити його від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого ч. 1 ст.185 КК України, на підставі ст. 46 КК України, у зв`язку з примиренням із представником потерпілого.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022035580000319 від 18 лютого 2022 року про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України закрити, у зв`язку із його звільненням від кримінальної відповідальності на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.

Речові докази:CD-Rдиск залишити при матеріалах кримінального провадження; чорну куртку, джинсові штани світло-блакитного кольору, кросівки темно-синього кольору з білими вставками повернути за належністю ОСОБА_3 , штатив марки Libec модель ТН-950 залишити за належністю представнику АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Волинська Регіональна дирекція".

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 22 лютого 2022 року, а саме, на штатив марки Libec модель ТН-950 скасувати.

Копію ухвали вручити учасникам судового провадження.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Головуючий:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.05.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу104498185
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рожище Рожищенського району Волинської області, жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, з базовою вищою освітою, одруженого, на утриманні перебувають малолітні сини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в порядку ст. 89 КК України не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення (кримінального проступку), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,

Судовий реєстр по справі —161/6065/22

Ухвала від 27.05.2022

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

Ухвала від 19.05.2022

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні