Ухвала
від 31.05.2022 по справі 463/3896/22
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/3896/22

Провадження №1-кс/463/2637/22

У Х В А Л А

про проведення обшуку

31 травня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , заступника начальника другого відділу процесуального керівництва Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 ,розглянувши клопотання керівник Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

керівник Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Личаківського районного суду м.Львова з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 62022140010000222 від 09 травня 2022 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 368-4 КК України.

Подане клопотання мотивує тим, що у провадженні першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові перебуває кримінальне провадження за № 62022140010000222 від 09 травня 2022 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 368-4 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що вказане кримінальне провадження розпочате за фактом підроблення та використання підроблених документів, з метою перереєстрації юридичних осіб засновниками яких є підсанкційні особи, зокрема ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та їх близькі родичі та довірені особи.

Зокрема, встановлено, що громадянин України ОСОБА_7 , який здійснює адвокатську діяльність звернувся до нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори ОСОБА_8 , з проханням за грошову винагороду здійснити перереєстрацію об`єктів нерухомого майна та приватних підприємств засновниками та бенефіціарними власниками яких є підсанкційні особи та які на момент вчинення нотаріальних дій перебувають за межами території України.

Вищевказані обставини були підтвердженні в ході допиту у якості свідка ОСОБА_8 , яка серед іншого також повідомила, що ОСОБА_7 звернувся до неї як представник приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар», яке зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. Тулузи, 11а, одним із засновників якого є ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія», що за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 23в, власником якої є ОСОБА_5 , яка є дружиною ОСОБА_9 . ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» володіє 19 відсотками статутного капіталу приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар».

Указом Президента України від 19 лютого 2021 року №64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" на ОСОБА_5 накладено санкції.

Під час розслідування указаного кримінального провадження встановлено, що зазначені у клопотанні особи свою злочинну діяльність здійснюють з ознаками конспірації, а тому проведення будь-яких інших слідчих та процесуальних дій, окрім як проведення обшуку на даному етапі призведе до зміни злочинних намірів правопорушника та інших причетних до вчинення кримінальних правопорушень осіб, ускладнення механізму та способу вчинення злочину та приховування його слідів.

Проведеними досудовим розслідуванням встановлено, що встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Болехів Долинського району Івано-Франківської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (згідно з даними єдиного реєстру адвокатів України є адвокатом, який діє на підставі свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю НОМЕР_2 від 11.09.2012, виданого на підставі рішення Івано-Франківська обласна КДКА № 43 від 11.09.2012, місце здійснення адвокатської діяльності знаходиться за адресою: АДРЕСА_5), з метою недопущення накладення арештів чи конфіскації майна, яке належить особам, які знаходиться під санкціями та довіреним їм особам, з метою особистого збагачення здійснює діяльність направлену на підкуп особи, яка надає публічні послуги, а саме нотаріуса ОСОБА_8 .

Крім цього, за наявними даними ОСОБА_7 залучив до вказаної протиправної діяльності нотаріуса ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Тисмениця Івано-Франківської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 (нотаріальну діяльність здійснює за адресою: АДРЕСА_3 ), який на прохання та за грошову винагороду від ОСОБА_7 повинен здійснити незаконну перереєстрацію прав власності на юридичних осіб, нерухоме майно та земельних ділянок, які належать приватному сільськогосподарському підприємству «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096).

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна -

об`єкт нерухомого майна з реєстраційним номером № 1896883126101, що за адресою: АДРЕСА_4 , на праві приватної власності належить ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695).

В судовому засіданні заступник начальника другого відділу процесуального керівництва Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 клопотання підтримав з підстав наведених у такому, просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження об`єкту нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_4 , яке на праві приватної власності належить ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695) та яке використовує ОСОБА_7 .

Заслухавши думку заступник начальника другого відділу процесуального керівництва Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань Львівської обласної прокуратури ОСОБА_3 , оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що органом досудового розслідування внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022140010000222 від 09.05.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 368-4 КК України.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна з реєстраційним номером № 874144626101 за адресою: АДРЕСА_3 , на праві приватної власності належить ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

За результатами проведення досудового розслідування та відповідно до матеріалів виконання доручення в порядку ст. 40, 41 КПК України встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженець м. Болехів Долинського району Івано-Франківської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (згідно даних єдиного реєстру адвокатів України є адвокатом, місце здійснення адвокатської діяльності знаходиться за адресою:

АДРЕСА_5), з метою недопущення накладення арештів чи конфіскації майна яке належить особам, які знаходиться під санкціями та довіреним їм особам, з метою особистого збагачення здійснює діяльність направлену на підкуп осіб, які надають публічні послуги, а саме нотаріуса ОСОБА_8 .

Крім цього за наявними даними ОСОБА_7 , залучив до вказаної протиправної діяльності нотаріуса ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженцям. Тисмениця Івано-Франківської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 (нотаріальну діяльність здійснює за адресою: АДРЕСА_3 ), який на прохання та за грошову винагороду від ОСОБА_7 повинен здійснити незаконну перереєстрацію прав власності на юридичних осіб, нерухоме майно та земельних ділянок.

З урахуванням викладеного, наявні відомості свідчать про те, що що громадянин України ОСОБА_7 , який здійснює адвокатську діяльність звернувся до нотаріуса Бучацької державної нотаріальної контори ОСОБА_8 , з проханням за грошову винагороду здійснити перереєстрацію об`єктів нерухомого майна та приватних підприємств засновниками та бенефіціарними власниками яких є підсанкційні особи та які на момент вчинення нотаріальних дій перебувають за межами території України. Враховуючи наведене свідчить, що вказані особи у своїй злочинній діяльністі здійснюють з ознаками конспірації, а тому проведення будь-яких інших слідчих та процесуальних дій, окрім як проведення обшуку на даному етапі призведе до зміни злочинних намірів правопорушника та інших причетних до вчинення кримінальних правопорушень осіб, ускладнення механізму та способу вчинення злочину та приховування його слідів.

Проведення обшуку обумовлено тим, що за вказаною адресою нерухомого майназа адресою: АДРЕСА_4 , на праві приватної власності належить ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695), а також у інших підсобних нежитлових приміщеннях (гараж, підвал, горище, надвірні будівлі, тощо), які знаходяться за вказаною адресою, можливо відшукати та вилучити речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, а саме: документи, що посвідчують право власності на об`єкти нерухомого майна, які перебувають у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188) та щодо яких здійснювалися та здійснюються нотаріальні дії, письмові згоди всіх співвласників майна на проведення нотаріальних дій пов`язаних з його перереєстрацію (купівля продаж, введення до статутного фонду, тощо) на іншу фізичну чи юридичну особу, документацію щодо речових прав на майно, яке перебуває у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188), похідних від права власності, зокрема: право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки; право користування (найму, оренди) будівлею або іншою капітальною спорудою (їх окремою частиною), що виникає на підставі договору найму (оренди) будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини); іпотека; право довірчої власності; інші речові права відповідно до закону; право власності на об`єкт незавершеного будівництва, тощо, документи, які свідчать про заборону відчуження та арешт майна, яке перебуває у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188), документи, що посвідчують право власності юридичної особи на майно, що передається у власність фізичним та юридичним особам, договори купівлі продажу нерухомого майна, акти приймання-передачі майна або інший документ, що підтверджує факт передачі такого майна, протоколи загальних зборів та рішення учасників зборів приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188) в тому числі щодо продажу майна, його передачі, введення до статутного фонду, тощо, належно звіреної копії оригіналу реєстру нотаріальних дій, а саме: реєстраційних номерів за якими було вчинено нотаріальні дії, а також інших похідних документів від них та документів (оригіналів, завірених копій), котрі стали підставою вчинення нотаріальних дій за участю приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188) та/або інших фізичних чи юридичних осіб від імені ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_6 та ОСОБА_12 , грошових коштів, які передані нотаріусу ОСОБА_10 в якості неправомірної вигоди та грошові кошти передані останньому за надання нотаріальних послуг, а також інші документи та предмети (записники, блокноти, зошити тощо) з відомостями, що свідчать про вчинення вищевказаного злочину та були його знаряддям, зберегли на собі їх сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, персональні електронно-обчислювальні машини та інші електронні прилади (флеш накопичувачі інформації, мобільні телефони, електронні планшети), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаних кримінальних правопорушень

Враховуючи наведене, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що в нежитлових приміщеннях розташованих за адресою:АДРЕСА_4 , на праві приватної власності належить ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695), а також будівлях та приміщеннях, гаражах, складських будівлях та приміщеннях, сараях, погребах, господарських та інших постійних та тимчасових будівлях (приміщеннях), що знаходять на вказаній території, які на праві власності зареєстровані за ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695), можуть знаходитись речові докази вчинення кримінального правопорушення, що у подальшому може мати важливе доказове та істотне значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а тому клопотання керівника Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 слід задовольнити.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 62022140010000222 від 09.05.2022 на проведення обшуку у приміщенні об`єкту нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_5, яке на праві приватної власності належить ТзОВ «Місто-НВ» (код ЄДРПОУ 30106695) та яке використовує ОСОБА_7 , а також у інших підсобних нежитлових приміщеннях (гараж, підвал, горище, надвірні будівлі, тощо), які знаходяться за вказаною адресою, з метою виявлення та вилучення документів, які мають значення для досудового розслідування, а саме: документів, що посвідчують право власності на об`єкти нерухомого майна, які перебувають у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188) та щодо яких здійснювалися та здійснюються нотаріальні дії, письмових згод всіх співвласників майна на проведення нотаріальних дій пов`язаних з його перереєстрацію (купівля продаж, введення до статутного фонду, тощо) на іншу фізичну чи юридичну особу, документації щодо речових прав на майно, яке перебуває у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188), похідних від права власності, зокрема: право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки; право користування (найму, оренди) будівлею або іншою капітальною спорудою (їх окремою частиною), що виникає на підставі договору найму (оренди) будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини); іпотека; право довірчої власності; інші речові права відповідно до закону; право власності на об`єкт незавершеного будівництва, тощо, документів, які свідчать про заборону відчуження та арешт майна, яке перебуває у власності приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188), документів, що посвідчують право власності юридичної особи на майно, що передається у власність фізичним та юридичним особам, договорів купівлі продажу нерухомого майна, актів приймання-передачі майна або інших документів, що підтверджують факт передачі такого майна, протоколів загальних зборів та рішень учасників зборів приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188), в тому числі щодо продажу майна, його передачі, введення до статутного фонду, тощо, документів (оригіналів, завірених копій), котрі стали підставою вчинення нотаріальних дій за участю приватного сільськогосподарського підприємства «Оскар» (код ЄДРПОУ 31774096) та ТзОВ «Інвестиційна компанія «Гармонія» (код ЄДРПОУ 36520188) та/або інших фізичних чи юридичних осіб від імені ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_6 та ОСОБА_12 , грошових коштів, які будуть передані нотаріусам ОСОБА_8 та ОСОБА_10 в якості неправомірної вигоди та грошових коштів, які будуть передані останнім за надання нотаріальних послуг, а також інших документів та предметів (записників, блокнотів, зошитів тощо) з відомостями, що свідчать про вчинення вищевказаного злочину та були його знаряддям, зберегли на собі їх сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, персональні електронно-обчислювальні машини та інші електронні прилади (флеш накопичувачі інформації, мобільні телефони, електронні планшети), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаних кримінальних правопорушень, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи.

Обшук провести за участю представника ради адвокатів відповідного регіону.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Строк дії вказаної ухвали однин місяць з дня її постановлення.

Виконання ухвали покласти на керівник Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.05.2022
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу104555440
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —463/3896/22

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні