Ухвала
від 01.06.2022 по справі 600/1887/22-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про призначення розгляду справи у загальному позовному провадженні

02 червня 2022 р. м. Чернівці Справа № 600/1887/22-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Григораша В.О., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Національної комісії з реабілітації Українського інституту національної пам`яті, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Регіональна комісія з реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Чернівецькій області при Чернівецькій обласній державній адміністрації, про визнання рішення протиправним та зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

13.05.2022 до Чернівецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 (позивач) до Національної комісії з реабілітації Українського інституту національної пам`яті (відповідач) з такими позовними вимогами:

визнати протиправним рішення Національної комісії з реабілітації українського інституту національної пам`яті щодо ненадання ОСОБА_1 , статусу реабілітованого відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні";

зобов`язати Національну комісію з реабілітації Українського інституту національної пам`яті розглянути питання щодо встановлення ОСОБА_1 , статусу реабілітованого відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні", з вирішенням цього питання на підставі вимог Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні".

Ухвалою суду від 16.05.2022 даний адміністративний позов залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків - п`ять днів з дня отримання позивачем копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою суду від 23.05.2022 відкрито провадження у даній справі та призначено її до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Водночас, після відкриття провадження у даній справі, судом встановлено, що відповідно п. 5 ч. 4 ст. 12 КАС України виключно за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах, щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

З вказаних підстав суд приходить до висновку про необхідність переходу до розгляду адміністративної справи №600/1887/22-а за позовом ОСОБА_1 до Національної комісії з реабілітації Українського інституту національної пам`яті визнання рішення протиправним та зобов`язання вчинити дії за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини 6 статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно пункту 1 частини 2 статті 173 КАС України завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Враховуючи наведе суд дійшов до висновку про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення розгляду справи в підготовчому судовому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись статтями 248, 260 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Перейти до розгляду адміністративної справи №600/1887/22-а за позовом ОСОБА_1 до Національної комісії з реабілітації Українського інституту національної пам`яті визнання рішення протиправним та зобов`язання вчинити дії за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання по справі на 30 червня 2022 р. о 10:00 год. Справа розглядатиметься суддею Григораша В.О. одноособово. Засідання відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1-І.

3. У разі заперечення проти позову запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, встановленим часиною другою та частиною четвертою статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України. У строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

4. Запропонувати позивачу у разі подання відповідачем відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на такий відзив, у п`ятиденний строк з моменту його отримання.

Повідомити позивача, що одночасно з надання (надісланням) відповіді на відзив до суду, копія такої відповіді та додані до неї документи повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи (частина 3 статті 162 КАС України та частина 2 статті 163 КАС України).

5. Запропонувати відповідачу, у разі подання позивачем відповіді на відзив, подати до суду заперечення, у п`ятиденний строк з моменту її отримання, яке повинно відповідати вимогам, встановленим частиною другою-четвертою статті 162 КАС України.

6. Запропонувати третій особі, у відповідності до 165 КАС України, у десятиденний строк з моменту отримання цієї ухвали подати безпосередньо до Чернівецького окружного адміністративного суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів міркувань на підтримку або заперечення проти позову, з урахуванням правил встановлених частинами 2-4 статті 162 цього кодексу.

7. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

8. Повідомити суб`єкта владних повноважень про отримання копії позовної заяви з додатками (матеріалів справи), які підлягають врученню йому, лише безпосередньо у суді.

9. Копію ухвали з інформацією про процесуальні права та обов`язки, невідкладно направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.О. Григораш

Дата ухвалення рішення01.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104591599
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання рішення протиправним та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —600/1887/22-а

Рішення від 03.04.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 01.06.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 15.05.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні