Ухвала
від 03.06.2022 по справі 308/5294/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/5294/21

1-в/308/172/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 червня 2022 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Ужгород подання Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, уродженця села Галина Лозуватка П`ятихатського району Дніпропетровської області, неодруженого, непрацюючого, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26.05.2021 року за ч.3 ст. 15, ч.3 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки, та на підставі ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 1 (один) рік із покладенням відповідно до ст.76 КК України обов`язків,-

ВСТАНОВИВ:

Провідний інспекторУжгородського районноговідділу філіїДержавної установи«Центр пробації»в Закарпатськійобласті ОСОБА_4 звернулася доУжгородського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті ізподанням длявирішення питаннязвільнення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,від покаранняз випробуванням,призначеного вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26.05.2021 року у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Подання мотивоване тим, що 05.07.2021 року до Ужгородського районного відділу надійшли розпорядження №308/5297/21 від 01.07.2021 року та вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26.05.2021 року відносно засудженого ОСОБА_3 , який того ж дня був прийнятий до виконання. 08.07.2021 року засудженого було ознайомлено з вказаним вироком, роз`яснено права та обов`язки, покладені на нього вироком суду, умови звільнення від відбування покарання та в результаті чого від нього була відібрана підписка, анкета, із засудженим було проведено профілактичну бесіду про недопущення скоєння ним у подальшому нового злочину, порушень громадського порядку, в яких засуджений власноруч розписався. Також була винесена постанова «Про встановлення днів явки на реєстрацію», згідно якої засуджений зобов`язаний з`являтися на реєстрацію до Ужгородського міськрайонного відділу, а саме 2 (другий) вівторок кожного місяця, постанова була оголошена засудженому під розпис та заведений листок реєстрації.

Також, зазначено, що засуджений ОСОБА_3 за час перебування на обліку в Ужгородському РВ не порушував умови відбування покарання з випробуванням та обов`язки, покладені на нього вироком суду, у визначений день з`являвся на реєстрацію, місця проживання не змінював, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, нового злочину під час іспитового строку не вчиняв, а згідно характеристики з місця проживання характеризується посередньо.

Представник Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області у судове засідання 03.06.2022 не з`явився, про дату час та місце розгляду подання повідомлений належним чином. При цьому, 01 червня 2022 року на адресу суду від начальника Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» майора внутрішньої служби ОСОБА_5 надійшла заява, у якій просить дане подання розглянути без участі Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації», внесене подання орган пробації підтримує в повному обсязі.

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури ОСОБА_6 у судове засідання не з`явився, подав заяву, згідно якої просив провести розгляд подання органу пробації щодо звільнення від призначеного судом покарання з випробуванням щодо засудженого ОСОБА_3 без його участі, подання підтримує та просив задовольнити.

Засуджений ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, при цьому подав заяву, у якій просить суд подання органу пробації щодо звільнення його від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку розглянути без його участі та звільнити його.

У відповідності до ч.4 ст.107 КПК України, у зв`язку з неприбуттям учасників судового провадження фіксування кримінального провадження в суді технічними засобами не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали особової справи №121/75/2021, приходить до наступного висновку.

Відповідно п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Відповідно до ст.539КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Вироком Ужгородського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті від 26.05.2021 року у справі №308/5294/21, ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч.3 ст. 185 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки. На підставі ст.75КК України звільнено ОСОБА_3 від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік. Покладено на ОСОБА_3 обов`язки, що передбачені ч.1 ст.76КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок набрав законної сили 29.06.2021 року.

Вирок Ужгородськогоміськрайонного судуЗакарпатської області від 26.05.2021 року відносно ОСОБА_3 було прийнято до виконання Ужгородського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області, що підтверджується наявним в особовій справі повідомленням від 05.07.2021.

08.07.2021року ОСОБА_3 було роз`яснено покладені на нього судом обов`язки, ознайомлено з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням, що підтверджується відповідною підпискою.

08.07.2021 року фахівцем Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_7 проведено профілактичну бесіду з гр. ОСОБА_3 , що підтверджується відповідною довідкою.

Постановою фахівця Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_4 , затвердженої начальником Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області

ОСОБА_8 від 08.07.2021р. зобов`язано засудженого ОСОБА_3 з`являтися на реєстрацію до органу пробації і призначено йому днем явки 2 (другий) вівторок кожного місяця з 08.00 до 17.00 години, про що засуджений 08.07.2021 року був ознайомлена під розпис. Із листка реєстрації вбачається, що засуджений ОСОБА_3 з`являвся на реєстрацію до органу пробації у встановлені дні.

Також із матеріалів подання вбачається, що засуджений ОСОБА_3 за час перебування на обліку до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався, згідно характеристики, виданої виконавчим комітетом Чопської міської ради Закарпатської області від 12.07.2021р. скарг на останнього не надходило, участі у громадському житті міста не приймає.

Згідно ч.1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно положень ст. 165 КВК України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Враховуючи, що засуджений ОСОБА_3 за час іспитового строку сумлінно виконував покладені на нього судом обов`язки, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, та на даний час іспитовий строк закінчився, тому суд приходить до переконання, що подання підставне і підлягає до задоволення.

Керуючись ч.1ст.78КК України, ст.165КВК України, ст. ст.537,539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області про звільнення ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку, - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від призначеного вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26.05.2021 року покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Закарпатського апеляційного суду через Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя Ужгородського міськрайонного

суду Закарпатської області ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення03.06.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу104605692
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —308/5294/21

Ухвала від 03.06.2022

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

Ухвала від 03.06.2022

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

Ухвала від 03.06.2022

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

Вирок від 26.05.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

Ухвала від 27.04.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шумило Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні