Ухвала
від 06.06.2022 по справі 683/1285/22
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1285/22

1-кс/683/296/2022

УХВАЛА

06 червня 2022 року м.Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_3 , старшого слідчого СВ ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання останнього про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12021243100000222,

в с т а н о в и в:

06 червня 2022 року старший слідчий СВ ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: оригіналів документів тендерові документації, документів, які подавались учасниками тендерів, критерії до учасників, рішень про визначення переможця та/або відміни його з приводу «Реконструкції центрального парку культури та відпочинку м.Старокостянтинів», оригінали документів договору № 10 від 17 травня 2019 року з ТОВ «Архіпарк груп» на розроблення проектно-кошторисної документації (ПКД) об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів», додаткова угода №1 від 28 грудня 2019 року термін дії договору продовжено до 31 грудня 2020 року, оригінали документів кошторису на проектні роботи об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів», оригінали актів здачі, прийняття, виконання робіт об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів», підтверджуючі документи про надходження, виплату грошових коштів між КП «Комбінат комунальних підприємств» Старокостянтинівської міської ради та ТОВ «Архіпарк груп» під час робити над об`єктом «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м.Старокостянтинів» та інших заборонених законом предметів.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 та слідчий ОСОБА_4 клопотання підтримали та просили його задовольнити, оскільки ТОВ «Архіпарк груп» здійснює господарську діяльність за адресою : АДРЕСА_1 , яка зазначається як місце реєстрації юридичної особи, однак згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого мана щодо об`єктів нерухомого майна за вказаною адресою відомості про право власності відсутні. Оскільки зазначені у клопотанні документи є важливими доказами у цьому кримінальному провадженні та згідно із здобутими органом досудового розслідування доказами можуть перебувати за адресою ТОВ «Архіпарк груп» за адресою : вул. Звенигородська, 201А, с. Віта-Поштова, Києво-Святошинського району Київської області, та є достатні підстави уважати, що такі документи не будуть надано органу досудового розслідування в добровільному порядку, з метою економії часу, просили надати дозвіл на обшук у цьому приміщенні з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального провадження.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення матеріали кримінального провадження, заслухавши прокурора та старшого слідчого на підтримкуклопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Установлено, що відділом поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12021243100000222, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08 жовтня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Так, відповідно до матеріалів 07 жовтня 2021 року до СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій областііз УСБУ у Хмельницькій області надійшло письмове повідомлення про вчинення кримінально правопорушення, що полягає у неналежному виконанні службових обов`язків службовими особами КП «Комбінату комунальних підприємств» Старокостянтинівської міської ради та ТОВ «Архіпарк груп», що завдало істотної шкоди державі.

В ході досудового розслідування встановлено, що у володінні ТОВ «Архіпарк груп» перебувають оригінали документів з приводу укладення договору № 10 з ТОВ «Архіпарк груп» на розроблення проектно-кошторисної документації (ПКД) об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів» загальною вартістю 1 490 670 грн. Згідно договору визначено кінцевий термін виконання робіт до 31.12.2019 року та додатковою угодою №1 від 28.12.2019 року термін дії договору продовжено до 31.12.2020 року. Ha сьогоднішній день, службові особи КП «Комбінат комунальних підприємств» Старокостянтинівської міської ради перерахували ТОВ «Архіпарк груп» 890 тис. грн. та підписали акти виконаних робіт на вказану суму, однак ПКД не отримали. Разом з тим, п. 2.4. договору визначено, що замовник сплативши 894,4 тис. грн. має отримати повний комплект ПКД, решта 596,2 тис. грн. сплачується після проходження державної експертизи та отримання позитивного висновку до неї.

19 травня 2022 року до СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП надійшов рапорт старшого о/у в ОВС 1 сектору ГВЗНД УСБУ у Хмельницькій області ОСОБА_5 , про те, що в ході проведення розшукових заходів по даному кримінальному провадженні було встановлено, що до даного діяння можуть бути причетні наступні особи ТОВ «Архіпарк груп» (код ЄДРПОУ 42243333, вул. Звенигородська, 201А, с. Віта-Поштова, Києво-Святошинського району Київської області):

- директор ТОВ - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець РФ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ;

- головний бухгалтер ТОВ - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка м. Красний Луч Луганської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 ;

- інженер-проектувальник ТОВ - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець смт.Козин Обухівського району Київської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 .

Крім цього, згідно наявної оперативної інформації на сьогоднішній день проектно-кошторисна документація (далі ПКД) об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів» згідно договору № 10 від 17.10.2019 між КП «Комбінат комунальних підприємств» та ТОВ «Архіпарк груп» не виготовлена. Разом з тим, грошові кошти за виконання робіт в повному об`ємі в сумі 1 477 787,55 грн. перераховані виконавцю ТОВ «Архіпарк груп» та підписані акти виконаних робіт. В той же час, з метою приховування злочину службові особи КП «Комбінат комунальних підприємств» уклали договір № 1 від 04.01.2022 з ТОВ «Архіпарк груп» про надання послуг відповідального зберігання ПКД. В ході зовнішнього огляду даного договору, встановлено, що він укладався дистанційно, оскільки має надрукований відтиск печатки.

Зазначені обставини підтверджуються протоколами допиту свідків ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

Відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно дані, щодо власника приміщення за адресою: АДРЕСА_1 не знайдено.

Перевірити вказані відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення іншим шляхом є неможливо.

Згідно із ч. 1, 2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Слідчий суддя приходить до висновку, що зібрано достатньо даних про те, що вказані у клопотанні документи, які знаходятьсяза адресою: АДРЕСА_1 та їх вилучення має важливе значення для встановлення обставин кримінального провадження та його правильної кваліфікації.

Слідчий суддя вважає, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення і вилучення речових доказів у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 , старшому слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_15 , заступнику начальника СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_17 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_18 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_20 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_21 , слідчому СВ відділу поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_22 , дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: оригіналів документів тендерові документації, документів, які подавались учасниками тендерів, критерії до учасників, рішень про визначення переможця та/або відміни його з приводу «Реконструкції центрального парку культури та відпочинку м.Старокостянтинів», оригінали документів договору № 10 від 17 травня 2019 року з ТОВ «Архіпарк груп» на розроблення проектно-кошторисної документації (ПКД) об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів», додаткової угоди №1 від 28 грудня 2019 року термін дії договору продовжено до 31 грудня 2020 року, оригінали документів кошторису на проектні роботи об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м.Старокостянтинів», оригінали актів здачі, прийняття, виконання робіт об`єкту «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м. Старокостянтинів», підтверджуючі документи про надходження, виплату грошових коштів між КП «Комбінат комунальних підприємств» Старокостянтинівської міської ради та ТОВ «Архіпарк груп» під час робити над об`єктом «Реконструкція центрального парку культури та відпочинку м.Старокостянтинів» та інших заборонених законом предметів.

Ухвала діє до 06 липня 2022 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.06.2022
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу104625533
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12021243100000222

Судовий реєстр по справі —683/1285/22

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Кутасевич О. Г.

Ухвала від 06.06.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Кутасевич О. Г.

Ухвала від 30.05.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Кутасевич О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні