Ухвала
від 09.06.2022 по справі 463/4101/22
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/4101/22

Провадження №1-кс/463/2813/22

У Х В А Л А

про проведення обшуку

09 червня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , погодженого прокурором третього відділу процесуального керівництва першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань, нагляду за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

слідчий першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 за погодженням прокурора третього відділу процесуального керівництва першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань, нагляду за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді Личаківського районного суду м.Львова з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні за №62022000000000238 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Подане клопотання мотивує тим, що у провадженні першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань перебуває кримінальне провадження за №62022000000000238 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 62022000000000238 від 04.05.2022 перевіряються обставини можливого вчинення кримінального правопорушення групою осіб, до складу якої входять старший оперуповноважений в ОВС 5 оперативного відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, ОСОБА_6 , начальник відділу кадрів Чернівецького НДЕКЦ МВС України ОСОБА_7 і громадяни України ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , які діючи умисно, з корисливих мотивів, організували незаконне переправлення громадян України чоловічої статі, які відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», не мають права на виїзд за межі території України, через державний кордон України, шляхом виготовлення та надання таким особам документів, що надають право на такий перетин, за відсутності встановленого права.

У ході досудового розслідування встановлено, що згідно розподілу ролей в злочинній групі на громадян ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 та ОСОБА_11 покладались обов`язки з пошуку осіб призивного віку, які мають намір виїхати за межі України та готові надати за це грошові кошти в сумі 4000 доларів США.

В свою чергу, ОСОБА_7 відповідав за виготовлення бланків довідок про непридатність осіб призивного віку до служби в Збройних Силах України з підробленими печатками ІНФОРМАЦІЯ_1 , підробку підписів посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, бланків тимчасових посвідчень військовозобов`язаних з підробленими печатками та підписами посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської та Харківській областей, акумулювання та розподіл грошових коштів.

До обов`язків ОСОБА_6 входило надання ОСОБА_7 зразків довідок про непридатність осіб до служби в Збройних Силах України з підписами відповідних посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , забезпечення безперешкодного перетину громадянами України призивного віку державного кордону України на підставі підроблених довідок про їх не придатність до служби в Збройних Силах України та підроблених тимчасових посвідчень військовозобов`язаних, а також фіктивна перевірка вказаних документів на предмет їх легітимності.

Так, згідно матеріалів виконання доручення працівниками Служби безпеки України встановлено, що документи з ознаками підробки, підроблені печатки, фотокартки громадян України, які використовувались для підробки документів, грошові кошти, надані за сприяння в перетині кордону можуть знаходитися у салоні автомобіля, який перебуває у володінні та користування ОСОБА_6 , а саме: «Volkswagen Touareg» з державним номерним знаком НОМЕР_1 .

В судовому засіданні слідчий Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 клопотання підтримав з підстав наведених у такому, просить надати дозвіл на проведення обшуку легкового автомобіля марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску, з державним номерним знаком НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 та перебуває у його володінні та користуванні.

Заслухавши думку слідчого Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді у день його надходження за участю слідчого або прокурора.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що органом досудового розслідування внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62022000000000238 від 04.05.2022 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Встановлено, що старший оперуповноважений в ОВС 5 оперативного відділу (з дислокацією у м. Чернівці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, ОСОБА_6 користується автомобілем марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску, з державним номерним знаком НОМЕР_1 .

Відповідно до інформації Регіонального сервісного центру МВС автомобіль марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску з державним номерним знаком НОМЕР_1 , перебуває у власності ОСОБА_6 .

Відповідно до отриманої інформації, вказана злочинна група забезпечила виготовлення та використання при перетині державного кордону України підроблених документів наступними громадянами України: ОСОБА_12 , який здійснив виїзд 17.03.2022 у ПП «Сокиряни» на автомобілі РЕНО з д.н.з. НОМЕР_2 , ОСОБА_13 , який здійснив виїзд 17.03.2022 у ПП «Кельменці» на автомобілів АУДІ з д.н.з. НОМЕР_3 , ОСОБА_14 який здійснив виїзд 06.03.2022 у ПП «Порубне», як пішохід, ОСОБА_15 , який здійснив виїзд 06.03.2022 у ПП «Порубне», як пішохід, ОСОБА_16 який здійснив виїзд 12.03.2022 у ПП «Кельменці» на автомобілі Тойота, д.н.з. НОМЕР_4 , ОСОБА_17 , який здійснив виїзд 06.03.2022 у ПП «Порубне», як пішохід, ОСОБА_18 , який здійснив виїзд 09.03.2022 у ПП «Порубне», як пішохід, ОСОБА_19 , який здійснив виїзд 10.03.2022 у ПП «Порубне», як пішохід, ОСОБА_20 , який здійснив виїзд 15.04.2022 у ПП «Угринів», як пішохід.

Вказані вище обставини підтверджуються рапортами старшого оперуповноваженого відділу внутрішнього контролю Територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому ОСОБА_21 , старшого оперуповноваженого в ОВС 5 сектору 2 Управління ГУ «Д» ДЗНД СБ України ОСОБА_40

Проведеним обшуком представиться за можливе виявити та вилучити предмети та речі, що підтверджують факт вчинення розслідуваного кримінального правопорушення, а саме: чорнові записи, бланки, приписні свідоцтва, військові квитки, посвідчення офіцерів запасу та інші документи, що видаються територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (військовими комісаріатами) та військово-лікарськими комісіями, їх печатки, штампи, відтиски та факсиміле, інші документи таких органів, комп`ютерна техніка: ноутбуки, системні блоки, на яких здійснювалася підготовка зазначених документів, друкувальні пристрої, в тому числі принтери, МФУ, друк-апарати, на яких було здійснено друк описаних документів, флеш-носії, жорсткі диски, інші електронні засоби накопичування інформації, на яких можуть міститися електронні примірники документів, виготовлених членами злочинної групи, мобільні телефони з сім-картками, де міститься спілкування вказаних членів злочинної групи, в тому числі за допомогою месенджерів та іншого програмного забезпечення, грошові кошти, що отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення, та є знаряддям вчинення злочину.

Вказані речі та документи необхідні для встановлення істини у справі та мають важливе доказове значення у кримінальному провадженні, містять в собі відомості про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, є предметом, засобами та знаряддями вчинення кримінального правопорушення,містять в собі відомості необхідні для всебічного, повного та неупередженого встановлення всіх обставин справи та можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тому виникла необхідність в отриманні дозволу на проведення обшуку у легковому автомобілі марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску, з державним номерним знаком НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 та перебуває у його володінні та користуванні.

Враховуючи наведене, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що в легковому автомобілі марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску, з державним номерним знаком НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 та перебуває у його володінні та користуванні, можуть знаходитись речові докази вчинення кримінального правопорушення, що у подальшому може мати важливе доказове та істотне значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а тому клопотання слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 слід задовольнити.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 . ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 і ОСОБА_31 та іншим слідчим, що входять до складу слідчої групи у даному кримінальному провадженні та прокурорам групи прокурорів: заступнику начальника третього відділу процесуального керівництва першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань та нагляду за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_32 , а також прокурорам цього ж відділу ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_5 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 у кримінальному провадженні № 62022000000000238 від 04.05.2022 на обшук легкового автомобіля марки/моделі «Volkswagen Touareg», 2008 року випуску, з державним номерним знаком НОМЕР_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 та перебуває у його володінні та користуванні, з метою відшукання та вилучення майна (речей, предметів, документів, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються в ході кримінального провадження, а також майно, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень), а саме: чорнові записи, бланки, приписні свідоцтва, військові квитки, посвідчення офіцерів запасу, довідки та інші документи, що видаються територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (військовими комісаріатами) та військово-лікарськими комісіями, їх печатки, штампи, відтиски та факсиміле, інші документи таких органів, комп`ютерна техніка: ноутбуки, системні блоки, на яких здійснювалася підготовка зазначених документів, друкувальні пристрої, в тому числі принтери, МФУ, друк-апарати, на яких було здійснено друк описаних документів, флеш-носії, жорсткі диски, інші електронні засоби накопичування інформації, на яких можуть міститися електронні примірники документів, виготовлених членами злочинної групи, мобільні телефони з сім-картками, де міститься спілкування вказаних членів злочинної групи, в тому числі за допомогою месенджерів та іншого програмного забезпечення, грошові кошти, що отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення, та є знаряддям вчинення злочину.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Строк дії вказаної ухвали однин місяць з дня її постановлення.

Виконання ухвали покласти на слідчого першого відділу Управління з досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення09.06.2022
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу104680241
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —463/4101/22

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні