Ухвала
від 07.06.2022 по справі 391/186/22
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/186/22

Провадження № 2/391/102/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження

08.06.2022 р.селище Компаніївка

Суддя Компаніївського районного суду Кіровоградської області Козюменська Валерія В`ячеславівна розглянувши в порядку відкриття провадження в цивільній справі позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за спожиту електричну енергію,

В С Т А Н О В И В:

Позовна заява подана та оформлена в порядку, встановленомуст. 187 ЦПК України.

Обставин, що виключають можливість відкриття провадження в справі, не встановлено.

Справа підсудна Компаніївському районному суду Кіровоградської області.

Відповідно до ч.ч. 2-6ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

За правилами ч.ч. 1,2ст.274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута малозначна справа та будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Обставини справи, що згідно частини третьоїстатті 274 ЦПК України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа не віднесена до категорії справ, розгляд яких повинен здійснюватись виключно за правилами загального позовного провадження, тому, враховуючи приписи ст. ст. 19, 274 ЦПК України, суд дійшов висновку, що розгляд справи належить здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) учасників справи.

На підставі викладеного, керуючисьст.4,19,175,177, 187,259-261 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія» до ОСОБА_1 про стягнення боргу за спожиту електричну енергію.

Призначити судовий розгляд справи на 07 липня 2022 року о 13:30 год.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Позивачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі. Відповідачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з доданими до неї документами (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення).

Встановити відповідачу не пізніше п`ятнадцятиденного строку з дня вручення даної ухвали подати до Компаніївського районного суду Кіровоградської області відзив на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до Компаніївського районного суду Кіровоградської області відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://km.kr.court.gov.ua/sud1110/

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В.Козюменська

Дата ухвалення рішення07.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104684011
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за спожиту електричну енергію

Судовий реєстр по справі —391/186/22

Рішення від 02.08.2022

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Козюменська В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні