Ухвала
від 07.06.2022 по справі 201/3340/22
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/3339/22

Провадження № 1-кс/201/1031/2022

УХВАЛА

07 червня 2022 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 42020040000000861від 04.12.2020, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України, про проведення обшуку.

В судовому засіданні приймали участь:

прокурор ОСОБА_4

слідчий ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

07 червня 2022 року до суду надійшло вказане клопотання

В обґрунтування поданого клопотання слідчий вказує, в провадженні СВ ВП №5 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020040000000861від 04.12.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра Дніпропетровської області.

На даний час органом досудового розслідування встановлено, що 20.08.2020 між Університетом митної справи та фінансів (код ЄДРПОУ 39568620) в особі ректора ОСОБА_5 та ТОВ «БП «Грандпрестиж» (код ЄДРПОУ 42554382) в особі директора ОСОБА_6 укладено договір №359, щодо виконання робіт «Капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №2 Університету митної справи та фінансів за адресою: АДРЕСА_1. Коригування ІІ. ІІ черга», на загальну суму 7 304 391 грн.

Також, встановлено, що розробку проектно-кошторисної документації за об`єктом «Капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №2 Університету митної справи та фінансів за адресою: АДРЕСА_1» здійснювала ФОП ОСОБА_7 .

Згідно зібраних під час досудового розслідування доказів службові особи ТОВ «БП «Грандпрестиж» вступили у злочинну змову зі службовими особами Університету митної справи та фінансів, з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, а саме заволодіння бюджетних коштів, виділених для проведення робіт за вищевказаним договором.

З метою реалізації злочинного плану невстановленими службовими особами ТОВ «БП «Грандпрестиж» вирішено під час складання та підписання первинних облікових документів (актів приймання виконаних підрядних робіт за формою № КБ-2в та довідок про вартість виконаних робіт за формою № КБ-3) до договору № 359 від 20.08.2020, зазначити у них завідомо неправдиві відомості в частині вартості виконаних будівельних робіт.

Окрім цього, в порушення ст. 1 Закону України «Про архітектурну діяльність», ст. 11 Закону України «Про авторський та технічний нагляди», п. 2 Порядку здійснення технічного нагляду під час будівництва об`єкта архітектури затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 р. № 903 до нагляду за проведення робіт за договором № 359 від 20.08.2020 відповідальними службовими особами Університету митної справи та фінансів не було залучено технічний нагляд з метою отримання можливості без перешкод прийняти роботи за актами приймання виконаних підрядних робіт за формою № КБ-2в та довідками про вартість виконаних робіт за формою № КБ-3, із зазначеними у них завідомо неправдивими відомостями в частині вартості виконаних будівельних робіт, та відповідно отримати можливість здійснити перерахування за ними бюджетних грошових коштів (здійснити їх розтрату).

Відповідно до висновку експерта за результатами проведеної судової будівельно-технічної експертизи №10-21 від 03.08.2021 фактичні об`єми й вартість виконаних робіт ТОВ «БП «Грандпрестиж» під час капітального ремонту будівлі навчального корпусу № 2 Університету митної справи та фінансів за адресою: АДРЕСА_1, об`ємам та вартості визначених актами виконаних робіт (форма КБ-2в та КБ-3) відповідно до договору підряду № 359 від 20.08.2020, складеним між Університетом митної справи та фінансів з однієї сторони та ТОВ «БП «Грандпрестиж» не відповідають.

Невідповідності полягають у необґрунтованому завищенні вартості виконаних будівельних робіт на суму 923 011, 02 грн. (дев`ятсот двадцять три тисячі одинадцять грн. 02 коп.) з урахуванням ПДВ. В тому числі в наслідок необґрунтованого застосування коефіцієнта умов виконання робіт К=1,2 перевищення складає 399 384, 98 грн. з врахуванням ПДВ, та необґрунтованого завищення розцінки, шифр робіт РН11-39-2 (облицювання укосів листами сухої штукатурки гіпсовими чи гіпсоволокнистими), перевищення складає 523 626, 04 грн. з урахуванням ПДВ.

Згідно проведеної судової економічної експертизи документально підтверджено завдання матеріальних збитків у вигляді перерахованих на розрахунковий рахунок ТОВ «БП «Грандпрестиж» бюджетних грошових коштів, за актами КБ-2в, КБ-3 із неправдивими відомостями у вигляді необґрунтованого завищення вартості виконаних будівельних робіт на суму 923 011, 02 гривень.

Зазначено, що на даний час, на доручення прокурора встановлено, що в приміщенні за адресою АДРЕСА_2, де здійснює свою діяльність ТОВ «БП «Грандпрестиж» та ФОП « ОСОБА_6 », можуть знаходитись речі та документи, які мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

Посилаючись на викладене, керуючись ст.ст.36, 110, 234 КПК України, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою, з метою відшукання та вилучення: документації, що стосується об`єкту робіт «Капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №2 Університету митної справи та фінансів за адресою: АДРЕСА_1 . Коригування ІІ. ІІ черга», чорнових записів, флеш носіїв інформації, а також інших речей та документів, що мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали подане клопотання та просили його задовольнити, надали обґрунтування аналогічне викладеному у клопотанні .

Заслухавши пояснення слідчого та прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

При цьому, ч.5 ст.234 КПК України передбачає, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Розглядом вказаного клопотання встановлено, що слідчий відділ ВП №5 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020040000000861від 04.12.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра Дніпропетровської області.

У клопотанні прокурора та у витязі із Єдиного реєстру досудових розслідувань, який слідчим суддею перевірений, зазначено обставини можливого вчинення невстановленими особами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 199, ч.1 ст. 366 КК України.

Зокрема заначено, що у період з серпня по листопад 2020 руку невстановлені службові особи УМСФ та ТОВ «БП Грандпрестиж», знаходячись на території міста Дніпра, діючи за попередньою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем розтратили та відповідно заволоділи бюджетними грошовими коштами на суму, що у 600 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, під час виконання умов договору підряду № 359, щодо виконання робіт предметом яких є «Капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №2 Університету митної справи та фінансів за адреою м. Дніпро вул. В. Вернадцького 2/4».

Додані до клопотання матеріали, зокрема, висновки судової економічної експертизи, судової будівельно-технічної експертизи, протокол допиту свідка, дозволяють зробити висновок, що існує обґрунтована підозра про факт вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України, відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування, оскільки можуть бути доказами під час судового розгляду даного кримінального провадження, містять відомості, необхідні для встановлення факту вчинення кримінального правопорушення та обставин його вчинення, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування даного кримінального провадження та можуть знаходитись в приміщенні за адресою АДРЕСА_2, де здійснює свою діяльність ТОВ «БП «Грандпрестиж» та ФОП « ОСОБА_6 », що підтверджено доданими до клопотання матеріалами.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити, надавши групі слідчих та прокурорів у кримінальному провадженні, дозвіл на обшук приміщенні за адресом АДРЕСА_2

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 42020040000000861від 04.12.2020, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України, про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи та групі прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, №42020040000000861 від 04.12.2020, дозвіл на проведення обшуку нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 2152543712101, що належить на праві власності ОСОБА_6 , РНОКПП: НОМЕР_1 та використовується ТОВ «БП «Грандпрестиж» та ФОП « ОСОБА_6 », з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукання та вилучення:

- документації, чорнових записів, флеш носіїв інформації, що стосується об`єкту робіт «Капітальний ремонт будівлі навчального корпусу №2 Університету митної справи та фінансів за адресою: АДРЕСА_1 . Коригування ІІ. ІІ черга».

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Повний текст ухвали суду буде проголошено 09.06.2022 о 11-00 годині.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2022
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу104697951
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку. В судовому засіданні приймали участь: прокурор ОСОБА_4 слідчий ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —201/3340/22

Ухвала від 07.06.2022

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Міхєєва І. М.

Ухвала від 07.06.2022

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Міхєєва І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні