Ухвала
від 09.06.2022 по справі 340/2369/22
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

10 червня 2022 року м. Кропивницький Справа № 340/2369/22

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А.,

розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу

позивач: Управління Держпраці у Кіровоградській області (25006, м. Кропивницький, вул. Дворцова, 24, код ЄДРПОУ 39808965)

відповідач: товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Хлібодар" (27444, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Суботці, вул. Дружби, 46, код ЄДРПОУ 32315956)

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В :

Управління Держпраці у Кіровоградській області звернулося до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Хлібодар", в якому просить суд до повного усунення порушень, зазначених в адміністративному позові, застосувати до відповідача заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) та повністю зупинити виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах; злив, очистка, нейтралізація резервуарів, тари та інших ємностей з-під нафтопродуктів та інших небезпечних речовин та експлуатацію обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах (резервуари робочої групи типу РГС-50 (2 од.), РГС-30 (1 од.), паливороздавальна колонка, електрообладнання вибухозахищеного виконання).

Ухвалою судді від 02.05.2022 року відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Між тим, 10.06.2022 року від позивача до суду надійшло клопотання про відмову від позову, в якому він просить суд закрити провадження у справі у зв`язку з тим, що відповідач усунув усі порушення, виявлення яких стало підставою для подання цього позову.

При вирішенні вказаної заяви суд виходить з того, що частиною 3 статті 9 КАС України передбачено диспозитивний принцип адміністративного судочинства, відповідно до якого кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частин 1, 6 статті 47 КАС України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Суд не приймає відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Згідно з частинами 1, 2, 3 статті 189 КАС України позивач може відмовитися від позову, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

З огляду на те, що відповідач усунув усі порушення вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці, виявлення яких стало підставою для подання Управлінням Держпраці у Кіровоградській області цього адміністративного позову, про що суду надано відповідні докази, суд приймає відмову позивача від позову.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до частини 2 статті 238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Судові витрати у справі сторонами не понесені.

Керуючись статтями 189, 238, 248, 256, 294, 295 КАС України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Закрити провадження в адміністративній справі №340/2369/22.

2. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О.А. Черниш

Дата ухвалення рішення09.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104716969
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —340/2369/22

Ухвала від 09.06.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.05.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні