Вирок
від 09.06.2022 по справі 131/1534/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/1534/19

Провадження № 1-кп/930/57/22

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.06.2022 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Немирові обвинувальний акт у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020150000236 від 22.10.2019 відносно: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка та жителька АДРЕСА_1 , громадянка України, раніше не судима, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України ,-

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора Немирівської окружної прокуратури ОСОБА_4

обвинуваченої ОСОБА_3

захисника ОСОБА_5

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 , 21.10.2019 року близько 19:00 год., знаходячись поряд приміщення фельдшерського-акушерського пункту у АДРЕСА_2 та перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, проникла до вищевказаного приміщення та вчинила крадіжку медикаментів різного роду та глюкометр марки «Сенсолайт Нова Плюс» при наступних обставинах.

Так, 21.10.2019 року близько 19:00 год., ОСОБА_3 маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення та обернення його на свою користь, усвідомлюючи, що за її діями ніхто не спостерігає, підійшовши до вікна фельдшерського-акушерського пункту розташованого у АДРЕСА_2 , своєю рукою розбила скляну шибку вказаного вікна та таким чином проникла всередину фельдшерського-акушерського пункту.

Потім, ОСОБА_3 коли, перебувала у приміщенні фельдшерського-акушерського пункту, побачивши у даному приміщенні медикаменти різного роду та глюкометр марки «Сенсолайт Нова Плюс», винесла медикаменти та глюкометр звідти через віконний отвір, яким проникла до будинку, тим самим розпорядилася викраденим майном на власний розсуд.

Своїми протиправними діями, ОСОБА_3 , вчинила крадіжку майна, на суму 1019 грн. 58 коп., що підтверджується висновком судово-товарознавчої експертизи № 6960/6961/19-21 від 04.11.2019, згідно якого ринкова вартість системи для визначення рівня глюкози в крові (глюкометр) «»Сенсолайт Нова Плюс» в комплекті з 10 тест-смужками, 10 ланцетами та проколюючим пристроєм становить 499,00 грн., а також ринкова вартість медикаментів, а саме блістер таблеток «Парацитамол-Дарниця» становить 15,32 грн., упаковка розчину для ін`єкцій «Магнію сульфат» 5 мл, 10 ампул виробник «Лекхім» становить 18,11 грн., краплі назальні для дорослих 01.% «Фармазолін» 10 мл, виробник «Фармак» становить 27,65 грн., блістер таблеток «Валідол-Дарниця» 60 мг, 10 шт. становить 5,20 грн., два блістера капсул Корвалмент 100 мг`Ю, по 20 шт, виробник АТ «Київський вітамін завод» становить 38,28 грн., Саше порошку для орального «Глюкозаміну сульфа 1500 мг Дона» становить 456,30 грн., розчин для зовнішнього застосування «Перекис водню 3 % 100 мл, виробник «Фітофарм» становить 5,43 грн., упаковка вати медичної гігієнічної нестерильної зіг-заг, 50 гр. становить 4,29 грн., станом на 22.10.2019 року, загальна сума склала 1019 грн. 58 коп. (одна тисяча дев`ятнадцять грн.. 58 копійок), при умові нового, цілісного стану та дотримання терміну придатності.

В пред`явленому обвинуваченні обвинувачена ОСОБА_3 вину визнала повністю, погодилася з кваліфікацією вчиненого нею діяння, надала покази в судовому засіданні, які є послідовними та повністю підтверджують обставини вчинення злочину, що викладені в обвинувальному акті, а саме, що 21.10.2019 року вона підійшла до вікна фельдшерського-акушерського пункту розташованого у АДРЕСА_2 , своєю рукою розбила скляну шибку вказаного вікна та проникла всередину фельдшерського-акушерського пункту звідки здійснила крадіжку медикаментів різного роду та глюкометр марки «Сенсолайт Нова Плюс». Про вчинене щиро розкаялася, пояснила, що зрозуміла, що вчинила погано, обіцяла більше не вчиняти кримінальні правопорушення.

В судове засідання представник потерпілого Комунального підприємства «Дашівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» ОСОБА_6 , не з`явилася, надала суду заяву, в якій просить справу розглянути без її участі, претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченої не має, покарання призначити на розсуд суду.

На підставі ч. 3ст. 349 КПК Україниза згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів у справі щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що учасники процесу правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їхньої позиції немає; останнім роз`яснено, що у такому випадку, вони будуть позбавлені права оскаржити фактичні обставини справи, які не досліджувалися в суді, в апеляційному порядку.

Прийняття судом рішення про проведення скороченого судового розгляду свідчить про те, що обставини, які сторони не оспорюють, будуть вважатися встановленими в судовому засіданні і суд буде це враховувати при постановленні вироку.

Судом створено необхідні умови для виконання сторонами обвинувачення і захисту їхніх процесуальних обов`язків і здійснення прав.

Враховуючи пояснення обвинуваченої, приймаючи до уваги те, що фактичні обставини справи ніким не оспорюються, суд дійшов до висновку, що вина обвинуваченої доведена «поза розумним сумнівом» у повному обсязі та суд кваліфікує дії ОСОБА_3 за ч. 3ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), за кваліфікуючою ознакою, поєднана з проникненням в інше приміщення.

Підстав відповідно до частини третьоїстатті 337 КПК Українидля виходу за межі висунутого обвинувачення чи його зміни, суд не вбачає, оскільки в ході судового розгляду обставин, які б перешкоджали ухваленню справедливого судового рішення та захисту прав людини і її основоположних свобод, не встановлено.

Призначаючи покарання обвинуваченій ОСОБА_3 , суд керується вимогами ст.ст. 65 - 67 КК України, виходить з принципів законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання.

Відповідно до положеньстатті 50 КК Українипокарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженим, так і іншими особами, а також не має на меті завдання фізичних страждань або приниження людської гідності.

Призначаючи покарання обвинуваченій, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно зіст. 12 КК Україниє тяжким злочином.

Надаючи оцінку особистості обвинуваченої ОСОБА_3 , суд зазначає, що остання щиро розкаялася у вчиненому, на обліку у лікаря-психіатра не перебуває, знаходиться на диспансерному обліку у лікаря нарколога з 2018 року, за місцем проживання характеризується з негативної сторони, раніше не судима.

Обставинами, які відповідно дост. 66 КК Українипом`якшують покарання обвинуваченої ОСОБА_3 є щире каяття, та активне сприяння розкриттю злочину.

Обставина, яка відповідно до ст. 67 КК України обтяжує покарання обвинуваченої ОСОБА_3 є вчинення злочину у стані алкогольного сп`яніння.

Суд вважає, що підстави застосування ст. ст.69,69-1 КК Українипри призначенні покарання обвинуваченій ОСОБА_3 відсутні.

На думку суду, необхідним і достатнім покаранням для виправлення ОСОБА_3 буде покарання у виді позбавлення волі із застосуваннямст. 75 КК України, тобто зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком та покладенням обов`язків, що передбачені п. п. 1, 2 ч. 1, п. 2 ч. 3ст. 76 КК України. Саме таке покарання буде відповідати справедливому співвідношенню між вчиненим злочином та заходами, які застосовуються до винного і зумовлені метою кримінального покарання, є необхідними і не надмірними.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлений.

Процесуальні витрати у провадженні, а саме: витрати на залучення експертів за проведення судово-товарознавчої експертизи у розмірі 628 грн. та витрати на залучення експертів за проведення судово-дактилоскопічної експертизи у розмірі 942,00 грн., відповідно дост. 124 КПК Українипідлягають стягненню з ОСОБА_3 на користь держави.

Питання речових доказів суд вирішує на підставіст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст.100,124,368 - 371,374,376 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 , визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 185 КК України, та призначити її покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

На підставістатті 75 КК Українизвільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Відповідно достатті 76 КК Українив період іспитового строку покласти на ОСОБА_3 виконання наступних обов`язків:

1) періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

3) не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Строк відбування покарання ОСОБА_3 рахувати з дня проголошення вироку.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка та жителька АДРЕСА_1 , громадянка України процесуальні витрати за проведення судової товарознавчої експертизи у розмірі 628 (шістсот двадцять вісім) гривень та витрат за проведення судової -дактилоскопічної експертизи у розмірі 942 ( дев`ятсот сорок дві) гривні на користь держави: отримувач коштів: ГУК у Вінницькій області/м. Немирів - 24060300, код отримувача (ЄДРПОУ): 37979858, банк отримквача: Казначейство України (ел. адм. подат.), рахунок отримувача: UA258999980313060115000002796, код класифікації доходів бюджету: 24060300.

Накладений арешт згідно ухвали слідчого судді Іллінецького районного суду Вінницької області від 23.10.2019 року на медикаменти,а саме:дві пластинкиіз таблетками«КОРВАЛМЕНТ» уодній ізпластинок відсутнідві таблетки,«ГЛЮКОМЕТР» вкоробці жовто-гарячогокольору,коробку вякій знаходиться пластинка таблеток «ПАРАЦЕТАМОЛ» у кількості 10 таблеток, коробку «ФАРМАЗОЛІН» 10 мл., у якій міститься сам препарат з вмістом у ньому рідини, упаковку «ВАТИ» 50гр., 14 пакетів препарату «ДОНА», пластинку таблеток «ВАЛІДОЛ ДАРНИЦЯ» у наявності 9 таблеток, бутилу розчину «ПЕРЕКИС ВОДНЮ 100 мл., із вмістом у ній рідини скасувати.

Речовий доказ по кримінальному провадженні - дві пластинкиіз таблетками«КОРВАЛМЕНТ» уодній ізпластинок відсутнідві таблетки,«ГЛЮКОМЕТР» вкоробці жовто-гарячогокольору,коробку вякій знаходиться пластинка таблеток «ПАРАЦЕТАМОЛ» у кількості 10 таблеток, коробку «ФАРМАЗОЛІН» 10 мл., у якій міститься сам препарат з вмістом у ньому рідини, упаковку «ВАТИ» 50 гр., 14 пакетів препарату «ДОНА», пластинку таблеток «ВАЛІДОЛ ДАРНИЦЯ» у наявності 9 таблеток, бутилу розчину «ПЕРЕКИС ВОДНЮ 100 мл., із вмістом у ній рідини, які в подальшому поміщено до спец-пакету НПУ ГСУ № INZ 4007175 та належним чином опечатані, та залишені на зберігання в Іллінецькому відділенні поліції ГУНП у Вінницькій області, що в м. Іллінці по вул. М. Кривоноса, 10, Вінницької області повернути потерпілій ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Речовий доказ по кримінальному провадженні, а саме: - сліди папілярних узорів, які поміщено в спец пакет Україна МВС ЕС № 3992167 та передані на зберігання до кімнати речових доказів в Іллінецькому ВП Гайсинського ВП ГУНП у Вінницькій області, за адресою: вул. М. Кривоноса, 10, м. Іллінці Вінницької області знищити.

Речовий доказ по кримінальному провадженні, а саме: - зразки крові гр. ОСОБА_3 , які знаходяться у паперовому пакеті із написом «Патрульна поліція» вих. 185 від 05.11.2019 року та переданні на зберігання до кімнати речових доказів в Іллінецькому ВП Гайсинського ВП ГУНП у Вінницькій області, за адресою: вул. М. Кривоноса, 10, м. Іллінці Вінницької області знищити.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Вирок може бути оскаржено до Вінницького апеляційного суду через Немирівський районний суд Вінницької області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Суддя Немирівського

районного суду: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу104721237
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —131/1534/19

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Вирок від 09.06.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 05.05.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 25.01.2022

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 16.08.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 10.08.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 05.02.2021

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні