Вирок
від 01.06.2022 по справі 761/7798/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/7798/22

Провадження №1-кп/761/2367/2022

В И Р О К

Іменем України

01 червня 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження № 120220000000002 20 від 17.02.2022, у якому

гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Козятин Вінницької області, громадянин України, українець, перебуває у зареєстрованому шлюбі, має вищу освіту, начальник станційного технологічного центру з оброблення поїзної інформації та перевізних документів Київської дирекції залізничних перевезень, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично мешкає за адресою - АДРЕСА_2 , раніше не засуджувався,

обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України,

у с т а н о в и в :

Обвинувачений ОСОБА_6 вчинив злочин у сфері службової діяльності за таких обставин.

Наказом (розпорядженням) № 116/ос від 18.04.2014 відокремленого підрозділу «Центр регіональних перевезень пасажирів» державного територіально-галузевого об`єднання «Південно-Західна залізниця» Міністерства інфраструктури України ОСОБА_6 призначено головним інженером зазначеного виробничого підрозділу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25.06.2014р. № 200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» утворено публічне акціонерне товариство "Українська залізниця", 100 відсотків акцій якого закріплюються в державній власності, на базі Державної адміністрації залізничного транспорту (код ЄДРПОУ 00034045), підприємств та установ залізничного транспорту загального користування, які реорганізовуються шляхом злиття, згідно з додатком 1, який серед іншого включає Державне територіально-галузеве об`єднання Південно-Західна залізниця (код ЄДРПОУ 04713033).

На виконання п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 № 735 «Питання публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» в установленому порядку 21.10.2015р. проведено державну реєстрацію публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» (код ЄДРПОУ 40075815), яке згідно із п. 6 ст. 2 Закону України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» є правонаступником усіх прав і обов`язків Державної адміністрації залізничного транспорту України та підприємств залізничного транспорту.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 р. № 938 «Про деякі питання акціонерного товариства "Українська залізниця" прийнято рішення про зміну типу акціонерного товариства Укрзалізниці з публічного на приватне та перейменування його в акціонерне товариство «Українська залізниця» та про викладення статуту Укрзалізниці в новій редакції.

Наказом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» від 16.05.2019 № 257-Н затверджено Положення про виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів регіональної філії «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» (далі Центр). Місцезнаходження та поштова адреса Центру: 02096, м. Київ, вул. Привокзальна, 3.

Центр є виробничим структурним підрозділом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (далі Філія) і підпорядковується структурному підрозділу служба приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (далі - Служба).

До складу Центру входять: Приміський вокзал Київ-Пасажирський, вокзал Дарниця, вокзал Караваєві Дачі, зупинний пункт Лівий Берег, зупинний пункт Видубичі.

У своїй діяльності Центр керується законодавством України, локальними актами Товариства, Філії, Статутом Товариства, Положенням про Філію та цим положенням.

Для організації ведення фінансово-господарської діяльності, проведення розрахункових операцій Центр користується рахунком Філії з зазначенням коду для податкових накладних 453.

Згідно вказаного положення до обов`язків Центру, серед іншого входить: виконання договорів; ефективне використання закріпленого за ним майна та коштів; забезпечення належного стану території, будівель та приміщень, закріплених за Центром, їх технічне обслуговування.

Пунктом 5.1. Положення передбачено, що керівництво Центром здійснює начальник, який призначається та звільняється з посади директором Філії відповідно до діючої номенклатури посад та встановленого порядку.

На період відсутності начальника Центру його обов`язки виконує головний інженер або особа призначена директором Філії.

Посадовою інструкцією головного інженера Центру, затвердженою начальником Центру 03.06.2019 (далі ? Посадова інструкція), посаду головного інженера Центру віднесено до професійної групи «Керівники» та посад начальника Центру.

Згідно Посадової інструкції головному інженеру Центру безпосередньо підпорядковуються начальник виробничо-технічного відділу, інженери інженерного відділу, майстер дільниці, водій транспортного засобу.

Пунктами 2.11, 2.12, 2.28 Посадової інструкції до завдань та обов`язків головного інженера віднесено: організація роботи з формування планів капітальних інвестицій та капітальних ремонтів основних засобів; здійснення контролю за проведенням робіт по капітальним інвестиціям, капітальному ремонту основних засобів та дотриманням термінів і якості виконання; контроль і приймання участі у підготовці тендерної документації та укладанні договорів по об`єктам капітальних інвестицій та капітального ремонту основних засобів; забезпечення своєчасної підготовки технічної документації (креслень, специфікацій, технічних умов, технологічних карт тощо).

Пунктом 4.10 Посадової Інструкції передбачена відповідальність головного інженера за неефективне використання державних коштів при здійсненні закупівель товарів, робіт, послуг для забезпечення потреб Центру відповідно до своїх обов`язків.

Таким чином, ОСОБА_6 , обіймаючи посаду головного інженера Центру, здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тобто був службовою особою відповідно до положень ст. 18 КК України.

У червні 2019 року за вказівкою директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 та на підставі рішень оперативних нарад за участю заступників директора Філії, начальників служб, їх заступників, начальників та заступників виробничих підрозділів Філії під головуванням директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 від 16.04.2019, 03.05.2019, 03.06.2019, 04.06.2019, 06.06.2019, 10.06.2019, 18.06.2019, 24.06.2019, 01.07.2019, 08.07.2019, оформлених протоколами № Н-6/12, Н-6/14, Н-6/15, Н-6/17, Н-6/18, Н-6/19, Н-6/20, Н-6/21, Н-6/22, розпочато роботи з будівництва об`єкту «Влаштування зони очікування пасажирів на Приміському вокзалі ст. Київ-Пасажирський».

Замовником робіт по вказаному об`єкту директором Філії ОСОБА 1 визначено виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» (далі Центр), до структури якого входив Приміський вокзал Київ-Пасажирський.

До виконання будівельних робіт залучено внутрішній підряд, а саме: виробничий структурний підрозділ Жмеринське територіальне управління», виробничий підрозділ «Експлуатаційне вагонне депо Дарниця (далі - ВЧДЕ - 5 Дарниця), та виробничий підрозділ «Київський містобудівельний поїзд» (далі МП 36), які виконували основний об`єм робіт.

Поряд із цим, на початку червня 2019 року у ОСОБА 1 виник злочинний умисел, спрямований на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

З метою реалізації свого злочинного наміру в червні 2019 року директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, який відповідно до положення про регіональну філію «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (далі Положення), затвердженого наказом від 27.12.2018 № 786, діє на підставі довіреності виданої ПАТ «Укрзалізниця» та є розпорядником майна філії, залучив до вчинення вказаного злочину, невстановлених осіб, які забезпечили надання реквізитів товариств ТОВ «ТД Екстра» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (код ЄДРПОУ 42461602), що не здійснювали законної господарської діяльності, складання завідомо недостовірних офіційних документів від імені вказаних товариств, відкриття в банківській установі рахунків для цих товариств та розпоряджання ними.

Відповідно до вказаного Положення директор Філії несе персональну відповідальність за виконання вимог нормативно-правових актів; нормативних документів; забезпечення належної організації та ведення бухгалтерського обліку, податкового обліку, збереження бухгалтерських та податкових документів, регістрів бухгалтерського обліку, недопущення порушення фінансової, розрахунково-платіжної і касової дисципліни; збереження майна, яким наділена Філія, від будь яких дій, наслідком яких є його відчуження; витрачання коштів, інше розпорядження майном, вчинене всупереч цьому Положенню, Статуту Товариства, рішенням органів управління Товариства.

Крім того, директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, маючи на меті заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», з метою надання своїм діям вигляду законності та уникнення від кримінальної відповідальності, вирішив залучити інших службових осіб регіональної філії для підроблення офіційних документів, які б надали змогу здійснити незаконне перерахування коштів на рахунки підконтрольних фіктивних товариств, а саме: ТОВ «ТД ЕКСТРА» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (ЄДРПОУ 42461602).

Так, на початку червня 2019 року, точні час та дата досудовим розслідуванням не встановлені, на черговій нараді, яка відбувалася на приміському вокзалі станції Київ-Пасажирський, що в Солом`янському районі м. Києва ОСОБА 1 надав вказівку головному інженеру першому заступникові директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_7 здійснити перерахування коштів на рахунки ТОВ «ТД Екстра» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «Енейрітс» (ЄДРПОУ 42461602).

Так як замовником робіт по вказаному об`єкту директором Філії ОСОБА 1 визначено виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень» Служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця», для підроблення офіційних документів, які б надали змогу здійснити незаконне перерахування коштів на рахунки підконтрольних ТОВ «ТД ЕКСТРА» (ЄДРПОУ 42462632) та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» (ЄДРПОУ 42461602), залучено службових осіб служби приміських пасажирських перевезень та виробничого підрозділу «Центр регіональних перевезень пасажирів служби приміських перевезень», а саме начальника Служби ОСОБА_8 та головного інженера Центру ОСОБА_6 , які не були обізнані про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлені на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Так, роль ОСОБА_7 згідно попередньо розробленого злочинного плану полягала в забезпеченні передачі ОСОБА_6 від невстановлених осіб через нього, ОСОБА_8 або інших працівників регіональної філії «Південно-Західна залізниця», які не були обізнані про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», оригіналів рахунків на оплату ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» із попередньо внесеними до них завідомо недостовірними відомостями про можливість виконання певних робіт, а також альтернативних рахунків на оплату, складених від імені ТОВ «УКРСПЕЦТЕХРЕМБУД» (код ЄДРПОУ 40911009), ТОВ «СТРОЙЛЕНД ГРУП» (код ЄДРПОУ 40355752) та ТОВ «ВАВІЛОН БУД» (код ЄДРПОУ 41862555) із навмисно завищеною вартістю робіт у порівнянні із рахунками ТОВ «ЕНЕЙРІТС», для надання своїм діям вигляду законності; погодженні листів-заявок, складених від імені ОСОБА_8 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС»; підписанні вказівок на фінансування витрат структурних підрозділів, на підставі яких здійснювалося перерахування коштів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця»), відкритому для регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в АТ«Ощадбанк» на рахунок № НОМЕР_2 , відкритому для Служби.

17.12.2015 між ПАТ «Державний ощадний банк України», в особі керуючого територіально відокремленого без балансового відділення № 10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_9 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_10 та виконуючого обов`язки головного інженера служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_11 укладено договір банківського рахунку № 2167707-151217-123750 на підставі якого, банком відкрито для Служби поточний рахунок № НОМЕР_3 .

09.11.016 між ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі керуючого територіально відокремленого безбалансового відділення № 10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_9 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_10 та виконуючого обов`язки головного інженера служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_11 укладено договір на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» № 702 від 09.11.2016.

19.10.2018 між ПАТ «Державний ощадний банк України», в особі заступника керуючого територіально відокремленого без балансового відділення № 10026/0187 філії Головного управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк» ОСОБА_12 та ПАТ «Українська залізниця» в особі начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_8 та першого заступника начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_13 укладено додатковий договір № 1 на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» № 702 від 09.11.2016.

Згідно договору № 702 від 09.11.2016 на виконання розрахункових операцій системою дистанційного обслуговування «Корпоративний Клієнт-банк» електронний документ документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов`язкові реквізити документа. Одним із обов`язкових реквізитів Електронного документа є Електронний цифровий підпис, який використовується для ідентифікації підписувала Електронного документа.

Електронний розрахунковий документ електронний документ, який сформований та переданий Клієнтом підрозділом до Банку за допомогою Системи «Корпоративний Клієнт-банк» та який містить розпорядження щодо здійснення певної операції з коштами, що містяться на Рахунку Клієнта-підрозділу.

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) реквізит Електронного документу, призначений для захисту цього документу від підробки, отриманий в результаті криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувала. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою Особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа параметру криптографічного алгоритму перевірки електронно-цифрового підпису, доступного Клієнту-підрозділу та Банку.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» електронний цифровий підпис є обов`язковим реквізитом електронного документа, який використовується для ідентифікації автора та/або підписувача електронного документа іншими суб`єктами електронного документообігу. Накладанням ЕЦП завершується створення електронного документа.

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про електронний цифровий підпис», ЕЦП це вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа.

Таким чином, платіжне доручення, складене в електродному вигляді та підписане електронно-цифровим підписом є офіційним документом, так як містить зафіксовану на матеріальних носіях інформацію, яка підтверджує факт перерахування коштів на той чи інший рахунок, що в подальшому спричиняють наслідки правового характеру.

Досудовим розслідуванням установлено, що перерахування коштів регіональною філією на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС» здійснювалося за відсутності проектно-кошторисної документації по вказаному об`єкту та відповідних процедур закупівлі, передбачених ст. 877 Цивільного кодексу України, згідно якої підрядник зобов`язаний здійснювати будівництво та пов`язані з ним будівельні роботи відповідно до проектної документації, що визначає обсяг і зміст робіт та інші вимоги, які ставляться до робіт та до кошторису, що визначає ціну робіт, та п. 7 статті 2 розділу I Закону України «Про публічні закупівлі», яким заборонено придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом, та укладання договорів, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим законом.

Приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано виробничий підрозділ «Центр регіональних перевезень пасажирів» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

У подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 передав рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлені на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 08.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

08.07.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 4 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_8 використовуючи своє службове становище, перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, що в Шевченківському районі м. Києва, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлені на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав лист-заявку від свого імені як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА», до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

08.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, части з яких, а саме в сумі 250000 грн., передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 915892 від 08.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

08.07.2019 в період часу з 07 год. 59 хв. по 17 год. 26 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 915892 від 08.07.2019 шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 9 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

У подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 9 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 08.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 9 від 02.07.2019на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 08.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 08.07.2019 ОСОБА_8 перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, що в Шевченківському районі м. Києва, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаним про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА», до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

09.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 , забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 915897 від 09.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

09.07.2019 в період часу з 07 год. 55 хв. по 13 год. 16 хв. ОСОБА_8 перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, що в Шевченківському районі м. Києва підписав платіжне доручення № 915897 від 09.07.2019 шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця», в сумі 250 000 грн. чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

09.07.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 5 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 10.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 10.07.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 5 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

10.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, части з яких, а саме в сумі 250000 грн передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 , із залученням невстановлений досудовим розслідуванням працівників Служби забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 915902 від 10.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж полікарбонату і металоконструкцій».

10.07.2019 в період часу з 07 год. 55 хв. по 16 год. 53 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 915902 від 10.07.2019 шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

10.07.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 8 від 02.07.2019 на суму 250 000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 11.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 11.07.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 8 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

11.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, части з яких, а саме в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 915911 від 11.07.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

11.07.2019 в період часу з 08 год. 01 хв. по 17 год. 03 хв. ОСОБА_8 використовуючи своє службове становище, перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 915911 від 11.07.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунокТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 на суму 250000 грн.

10.07.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 6 від 02.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 12.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 12.07.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 6 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

12.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, части з яких, а саме в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 915922 від 12.07.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

12.07.2019 в період часу з 07 год. 56 хв. по 17 год. 29 хв. ОСОБА_8 використовуючи своє службове становище, перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 915922 від 12.07.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

В подальшому, приблизно 02.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 09.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 7 від 02.07.2019 на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 17.07.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 17.07.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 7 від 02.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

17.07.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 915947 від 17.07.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування громадської вбиральні».

17.07.2019 в період часу з 08 год. 09 хв. по 16 год. 47 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 915947 від 17.07.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунокТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 19.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 19.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 22.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 на суму 250 000 грн.

22.07.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 10 від 19.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування громадської вбиральні», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 02.08.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 02.08.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця», направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 10 від 19.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

02.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916003 від 02.08.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

02.08.2019 в період часу з 08 год. 08 хв. по 15 год. 01 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916003 від 02.08.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 19.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 19.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 22.07.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 11 від 19.07.2019 на суму 250 000 грн.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 05.08.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 05.08.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 11 від 19.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

05.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916006 від 05.08.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

05.08.2019 в період часу з 08 год. 22 хв. по 13 год. 53 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916006 від 05.08.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 12 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 04.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 04.09.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 12 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

04.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916391 від 04.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

04.09.2019 в період часу з 14 год. 45 хв. по 16 год. 18 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916391 від 04.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 14 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 06.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 06.09.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 14 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

06.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916448 від 06.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

06.09.2019 в період часу з 08 год. 02 хв. по 13 год. 52 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916448 від 06.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 23 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 11.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

11.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916500 від 11.09.2019 до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

11.09.2019 в період часу з 07 год. 56 хв. по 16 год. 24 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916500 від 11.09.2019 шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 23.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

23.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 18 від 29.08.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 24.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

24.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916680 від 24.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

24.09.2019 в період часу з 07 год. 43 хв. по 17 год. 18 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916680 від 24.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунокТОВ «ТДЕКСТРА» № НОМЕР_4 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 29.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ТДЕКСТРА» № 19 від 29.08.2019 на суму 250 000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 30.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Приблизно 30.09.2019 ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» на користь третіх осіб, підписав лист-заявку від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250 000 грн. на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА» згідно рахунку на оплату № 19 від 29.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

30.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ТД ЕКСТРА».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916736 від 30.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», а саме: «Демонтаж та монтаж покрівлі на приміському вокзалі».

30.09.2019 в період часу з 07 год. 58 хв. по 17 год. 22 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916736 від 30.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 23.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

В подальшому, приблизно 23.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 12.08.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 на суму 250000 грн.

12.08.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 6 від 23.07.2019 на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 14.08.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 14.08.2019 ОСОБА_8 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,діючи навиконання вказівкидиректора регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» ОСОБА1,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця» накористь третіхосіб,підписав лист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахунку на оплату № 6 від 23.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

14.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250 000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916136 від 14.08.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Улаштування каналізацій на приміському вокзалі».

14.08.2019 в період часу з 13 год. 14 хв. по 15 год. 59 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916136 від 14.08.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 06.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 06.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 12.08.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019 на суму 250 000 грн.

12.08.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 11 від 06.08.2019на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 21.08.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 21.08.2019 ОСОБА_8 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,діючи навиконання вказівкидиректора регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» ОСОБА1,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця» накористь третіхосіб,підписав лист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахунку на оплату № 11 від 06.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

21.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжного доручення № 916219 від 21.08.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування бетонного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

21.08.2019 в період часу з 09 год. 52 хв. по 14 год. 37 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916219 від 21.08.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 22.07.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами».

В подальшому, приблизно 22.07.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 22.08.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019 на суму 250 000 грн.

22.08.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 5 від 22.07.2019на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 23.08.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 23.08.2019 ОСОБА_8 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,діючи навиконання вказівкидиректора регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» ОСОБА1,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця» накористь третіхосіб,підписав лист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахунку на оплату № 5 від 22.07.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

23.08.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916287 від 23.08.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Демонтаж та монтаж скла на навісах накриття над платформами».

23.08.2019 о 14 год. 28 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916287 від 23.08.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 30.08.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 30.08.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 03.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019 на суму 250000 грн.

03.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 17 від 30.08.2019на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 10.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 10.09.2019 ОСОБА_8 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,діючи навиконання вказівкидиректора регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» ОСОБА1,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця» накористь третіхосіб,підписав лист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згідно рахунку на оплату № 17 від 30.08.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

10.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916491 від 10.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

10.09.2019 в період часу з 8 год. 22 хв. по 17 год. 38 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916491 від 10.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Крім того, приблизно 20.09.2019 ОСОБА_7 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1 щодо перерахування коштів регіональної філії на рахунки ТОВ «ТД ЕКСТРА» та ТОВ «ЕНЕЙРІТС», при невстановлених обставинах отримав від невстановлених осіб рахунок на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019, у якому покупцем вказано регіональна філія «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» та до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

В подальшому, приблизно 20.09.2019 ОСОБА_7 забезпечив передачу рахунку на оплату ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019 ОСОБА_6 із вказівкою скласти документи, які нададуть можливість перерахувати кошти на рахунок вказаного товариства (рапорт про необхідність виконання робіт, протокол при начальникові виробничого підрозділу Центру регіональних перевезень пасажирів, лист (заявка) на начальника служби приміських пасажирських перевезень про виділення фінансування).

ОСОБА_6 , на виконання вказівки ОСОБА_7 , не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», забезпечив складання протоколу наради при начальникові виробничого підрозділу Центр регіональних перевезень пасажирів від 25.09.2019 ОСОБА_14 та листа (заявки) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019 на суму 250000 грн.

25.09.2019 ОСОБА_6 , діючи на виконання вказівки директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА 1, не будучи обізнаний про злочинні наміри керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» направлених на заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця», підписав листа (заявку) на начальника служби приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ОСОБА_8 про виділення фінансування на оплату рахунку ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № 19 від 20.09.2019на суму 250000 грн., до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт цим товариством, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Після надходження зазначених документів до Служби, приблизно 26.09.2019 ОСОБА_8 забезпечив складання листа-заявки від свого імені, як начальник служби до головного інженера першого заступника директора Філії ОСОБА_7 про погодження виділення фінансування в сумі по 250000 грн. на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Приблизно 26.09.2019 ОСОБА_8 ,перебуваючи вслужбовому кабінетіадміністративного приміщеннярегіональної філії«Південно-Західназалізниця» заадресою:м.Київ,вул.Лисенка,6,діючи навиконання вказівкидиректора регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» ОСОБА1,не будучиобізнаний прозлочинні намірикерівництва регіональноїфілії «Південно-Західназалізниця» направленихна заволодіннякоштами АТ«Укрзалізниця» накористь третіхосіб,підписав лист-заявкувід свогоімені,як начальникслужби доголовного інженера першогозаступника директораФілії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунок ТОВ«ЕНЕЙРІТС» згідно рахунку на оплату № 19 від 20.09.2019, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій», чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

26.09.2019 на підставі вказаних завідомо неправдивих документів з рахунку № НОМЕР_1 (рахунок на який надходили кошти від всієї підсобно-допоміжної діяльності регіональної філії «Південно-Західна залізниця») на рахунок Служби № НОМЕР_2 перераховано кошти, частина з яких в сумі 250000 грн. передбачена для подальшого перерахування на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС».

Далі ОСОБА_8 забезпечив створення в електронному вигляді платіжне доручення № 916683 від 26.09.2019до якого внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС», а саме: «Влаштування свайного фундаменту та монтаж металоконструкцій».

26.09.2019 в період часу з 07 год. 49 хв. по 16 год. 32 хв. ОСОБА_8 , перебуваючи в службовому кабінеті адміністративного приміщення регіональної філії «Південно-Західна залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 6, підписав платіжне доручення № 916683 від 26.09.2019шляхом проставлення свого електронно-цифрового підпису про перерахування з рахунку № НОМЕР_2 , яким розпоряджався, на рахунок ТОВ «ЕНЕЙРІТС» № НОМЕР_5 коштів, які належали АТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в сумі 250 000 грн., чим вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

У результатіслужбового підробленнялистів-заявоквід начальникаСлужби ОСОБА_8 до головногоінженера першого заступникадиректора Філії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ТДЕКСТРА» згіднорахунків наоплату та платіжних доручень № 915892 від 08.07.2019, № 915897 від 09.07.2019, № 915902 від 10.07.2019, № 915911 від 11.07.2019, № 915922 від 12.07.2019, № 915947 від 17.07.2019, № 916003 від 02.08.2019, № 916006 від 05.08.2019, № 916391 від 04.09.2019, № 916448 від 06.09.2019, № 916500 від 11.09.2019, № 916680 від 24.09.2019, № 916736 від 30.09.2019, до яких внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ТД ЕКСТРА», на рахунок вказаного товариства безпідставно перераховано кошти, які належали ПАТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на загальну суму 3 250 000 грн., що спричинило тяжкі наслідки.

В результатіслужбового підробленнялистів-заявоквід начальникаСлужби ОСОБА_8 до головногоінженера першого заступникадиректора Філії ОСОБА_7 про погодженнявиділення фінансуванняв суміпо 250000грн.на рахунокТОВ «ЕНЕЙРІТС» згіднорахунків наоплату та платіжних доручень № 916136 від 14.08.2019, № 916219 від 21.08.2019 та № 916287 від 23.08.2019, № 916491 від 10.09.2019 та № 916683 від 26.09.2019 до яких внесено завідомо неправдиві відомості про виконання робіт ТОВ «ЕНЕЙРІТС» на рахунок вказаного товариства безпідставно перераховано кошти, які належали ПАТ «Укрзалізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на загальну суму 1250 000 грн., що спричинило тяжкі наслідки.

Таким чином, у результаті злочинних дій обвинуваченого завдана матеріальна шкода на суму 4500 тис. грн.

Отже, ОСОБА_6 , будучи службовою особою, умисно вніс до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, тобто вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 366 КК України.

З обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості укладена 28.04.2022 між прокурором Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_6 .

Відповідно до угоди обвинувачений повністю та беззастережно визнав свою вину у вчиненні за викладених у цьому вироку обставин інкримінованого йому злочину, щиро розкаявся, зобов`язався співпрацювати з органом досудового розслідування.

Враховуючи наявність обставин, що пом`якшують покарання - беззастережне визнання своєї вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, вчинення кримінального правопорушення через службову залежність, сторонами відповідно до ст.. 69 КК України узгоджено призначення ОСОБА_6 більш м`якого виду основного покарання, не передбаченого санкцією ч. 2 ст. 366 КК України, а також без призначення обов`язкового додаткового покарання, а саме - покарання у виді штрафу в розмірі 4000 (чотирьох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд, перевіривши угоду, заслухавши учасників судового провадження, дійшов висновку, що угода відповідає вимогам кримінального процесуального законодавства.

Зокрема, у силу ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у кримінальних провадженнях щодо кримінальних проступків, нетяжких та тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам або правам окремих осіб.

У разі, коли у кримінальному провадженні беруть участь потерпілі, обов`язковою є письмова згода усіх потерпілих на укладення прокурором угоди.

Згідно зі ст. 12 КК України злочин, передбачений ч. 2 ст. 366 КК, віднесений до нетяжких злочинів.

Потерпілим у цьому кримінальному провадженні є АТ «Укрзалізниця», першим заступником директора виконавчого органу регіональної філії ОСОБА_15 надана згода прокурору ОСОБА_3 на укладення угоди про визнання винуватості з обвинуваченим ОСОБА_6 .

Зміст угоди про визнання винуватості відповідає положенням ст. 472 КПК, містить дані про її сторони, формулювання обвинувачення та правову кваліфікацію дій обвинуваченого відповідно до Кримінального кодексу України, істотні для кримінального провадження обставини, беззастережне визнання обвинуваченим своєї винуватості.

Сторонами узгоджене покарання, а також зазначені передбачені статтями 473, 476 КПК наслідки укладення та затвердження угоди, наслідки її невиконання.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений підтвердив суду, що угода про визнання винуватості укладена ним добровільно, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Обвинувачений також зазначив про наявність можливості сплатити передбачений угодою штраф.

Представник потерпілого не заперечував проти затвердження угоди.

З огляду на зазначене, враховуючи відсутність передбачених ч. 7 ст. 474 КПК підстав для відмови у затвердженні угоди, оскільки її умови не суперечать інтересам суспільства і не порушують прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб, обвинувачений визнав свою винуватість добровільно, наявні фактичні підстави для визнання винуватості, узгоджена міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, визначеним ст. 65, 69 КК України, угода про визнання винуватості підлягає затвердженню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 65, 69, ч. 2 ст. 366 КК України, ст. 374-376, 475 КПК України, суд

у х в а л и в :

Угоду про визнання винуватості від 28.04.2022, укладену між прокурором Офісу Генерального прокурора ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_6 у кримінальному провадженні № 120220000000002 20 від 17.02.2022, затвердити.

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, та відповідно до ст. 69 КК України призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 4000 (чотирьох тисяч) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68 000 (шістдесят вісім тисяч) грн. без позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги упродовж тридцяти днів з дня його проголошення.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу104739940
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/7798/22

Вирок від 01.06.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні