Ухвала
від 10.06.2022 по справі 334/1928/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 10.06.2022

Справа № 334/1928/22

Провадження № 1-кс/334/584/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2022 року слідчий суддя Ленінського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув клопотання т.в.о слідчого СВ Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, а також матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022082050000901 від 02.06.2022 за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в :

01.06.2022 близько 15:30, в умовах воєнного стану, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходячись у кімнаті для відвідувачів ломбарду « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого в будинку АДРЕСА_1 таємно викрав мобільний телефон «ZTE» модель «Blade A5 2020 2\32 GB» imei: НОМЕР_1 , яким користувалась ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , спричинивши останній матеріальну шкоду.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 після скоєння злочину передав вищевказаний мобільний телефон ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Останній, в свою чергу, згідно договору № 0001863206 від 02.06.2022 передав викрадений мобільний телефон у заставу повному товариству « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », розташований: АДРЕСА_2 , отримавши грошові кошти в сумі 1480 грн., які витратили, разом із ОСОБА_5 на власні потреби.

З метою збирання доказів у кримінальному провадженні та відшукання викраденого майна, а саме: мобільного телефону «ZTE» модель «Blade A5 2020 2\32 GB» imei: НОМЕР_1 , а також договору фінансового кредиту укладеного із ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , виникла необхідність в отримання тимчасового доступу до речей та документів, котрі перебувають у володінні повного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , яке згідно інформації отриманої з оригіналу специфікації (прийняття предмету застави) № 0001863206 від 02.06.2022 (індивідуальна частина договору) про приєднання до Публічної оферти щодо укладення договору фінансового кредиту та застави розташовано у приміщенні відділення № НОМЕР_3 за адресою: АДРЕСА_3 .

В зв`язку з вищевикладеним, т.в.о. слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання погоджено прокурором Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя Запорізької області.

Прокурор в судовому засіданні підтримав вимоги клопотання.

Судом було встановлено, що у провадженні СВ Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області знаходиться кримінальне провадження зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 12022082050000901 від 02.06.2022 за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

У зв`язку з проведенням досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, у слідчого виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, а саме до: мобільного телефону «ZTE» модель «Blade A5 2020 2\32 GB» imei: НОМЕР_1 та Договору фінансового кредиту та застави із специфікацією (прийняття предмету застави) № 0001863206 від 02.06.2022 (індивідуальна частина договору) про приєднання до Публічної оферти щодо укладення договору фінансового кредиту та застави укладеного із ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що перебуває у володінні повного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого у приміщенні відділення № НОМЕР_3 за адресою: АДРЕСА_3 .

Як зазначено в ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

В ч.2 ст.9 КПК України визначено, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Згідно ч. 1 ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Частиною 2 ст. 92 КПК України визначено, що процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ст. 85 КПК України належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

Згідно положень ч. 1 ст. 86 КПК України доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Так,до визначеногов ч.1ст.91КПК Українипереліку обставин,що підлягаютьдоказуванню укримінальному провадженніналежать зокрема,подія кримінальногоправопорушення (час,місце,спосіб таінші обставинивчинення кримінальногоправопорушення); винуватістьобвинуваченого увчиненні кримінальногоправопорушення,форма вини,мотив імета вчиненнякримінального правопорушення; вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.1 ст. 163 КПК України після отримання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, за винятком випадку, встановленого частиною другою цієї статті.

Частиною 5 статті 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст. 159 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Слідчий суддя, перевіривши доводи т.в.о. слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження та надане клопотання, дійшов висновку про можливість задоволення заявленого клопотання, оскільки інформація, яка перебуває у володінні повного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, надавши т.в.о. слідчого дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю її вилучення.

На підставі ст. 159-166 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання т.в.о слідчого СВ Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, а також матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022082050000901 від 02.06.2022 за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України задовольнити.

Надати т.в.о. слідчого СВ Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області майор поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 або за дорученням слідчого дозвіл на проведення тимчасового доступу та вилучення (здійснення їх виїмки) речей та документів, а також інформації, що міститься у документах, які перебувають у володінні повного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого у приміщенні відділення № НОМЕР_3 за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: мобільного телефону «ZTE» модель «Blade A5 2020 2\32 GB» imei: НОМЕР_1 та Договору фінансового кредиту та застави із специфікацією (прийняття предмету застави) № 0001863206 від 02.06.2022 (індивідуальна частина договору) про приєднання до Публічної оферти щодо укладення договору фінансового кредиту та застави укладеного із ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Зобов`язати посадових осіб повного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_5 » товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого у приміщенні відділення № НОМЕР_3 за адресою: АДРЕСА_3 , надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 10.07.2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення10.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу104760150
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —334/1928/22

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні