Ухвала
від 14.06.2022 по справі 173/1033/21
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1033/21

Провадження №2/173/1/2022

У Х В А Л А

іменем України

15 червня 2022 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі :головуючого судді - Петрюк Т.М.

при секретареві Рудовій Л.В .

за участю: представника позивача прокурора Галінського І.В.

відповідача - ОСОБА_1 .

Розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні, за правилами загального позовного провадження, в місті Верхньодніпровську цивільну справу за позовом керівника Жовтоводської окружної прокуратури , в інтересах держави до Верхівцевської міської ради і ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Верхньодніпровської районної державної адміністрації Забаранська Наталія Юріївна про визнання незаконним та скасування рішення, скасування державної реєстрації, витребування земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

27.05.2021 року до суду звернувся позивач, керівник Жовтоводської окружної прокуратури, в інтересах держави з позовом про визнання незаконним та скасування рішення, скасування державної реєстрації, витребування земельної ділянки до відповідачів Верхівцевської міської ради і ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Верхньодніпровської районної державної адміністрації Збаранська Н.Ю.

03.09.2021 року отримана довідка про реєстрацію місця проживання відповідача - фізичної особи

Ухвалою Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 03.09.2021 року відкрите провадження по цивільній справі та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження в підготовче судове засідання на 15.11.2021 року.

15.11.2021 року розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкладений до 02.02.20 року за клопотанням представника відповідача Верхівцевської міської ради.

02.02.2022 року розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкладений до 04.04.2022 року в зв`язку з неявкою учасників розгляду справи.

04.04.2022 року розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкладений до 15.06.2022 року в зв`язку з неявкою учасників розгляду справи.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі. Пояснивши, що в позовній заяві викладені всі обставини та наведені всі доводи на обґрунтування позовних вимог. Змінювати, уточнювати, доповнювати, збільшувати, зменшувати позовні вимоги наміру не має.

Клопотань щодо витребування, огляду залучення додаткових доказів, допиту свідків не заявляє.

Відповідач, ОСОБА_1 , в підготовчому судовому засіданні проти задоволення позовних вимог заперечувала.

Відповідачем ОСОБА_1 ,, заявлене клопотання про допит свідків, яке задоволене судом.

Представник відповідача, Верхівцевської міської ради в судове засідання не з`явився, подавши клопотання про розгляд справи у його відсутність. Будь-яких заперечень проти задоволення позовних вимог не заявив у письмових поясненнях щодо ухваленого рішення покладається на розсуд суду.

Третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, державний реєстратор Верхньодніпровської районної державної адміністрації Збаранська Н.Ю., в підготовче судове засідання не з`явилась, про дату час і місце розгляду справи повідомлена належним чином .

Представником позивача заявлене клопотання про заміну найменування третьої особи на державного реєстратора Верхньодніпровської міської ради Збаранську Н.Ю., яке обґрунтовує тим, що згідно рішення Верхньодніпровської міської ради № 85-4/ІХ від 28.01.2021 року у статусі юридичної особи публічного права створено виконавчий орган Верхньодніпровської міської ради - відділ Державної реєстрації Верхньодніпровської міської ради . Згідно наказу відділу Державної реєстрації Верхньодніпровської міської ради № 1 від 01.02.20221 року ОСОБА_2 , призначено на посаду спеціаліста І категорії - державного реєстратора відділу Державної реєстрації Верхньодніпровської міської ради.

Відповідач проти задоволення заявленого клопотання не заперечувала.

Вислухавши думку учасників розгляду справи, суд вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання, оскільки зміна назви юридичної особи не тягне за собою правонаступництва, а лише правовий наслідок проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, пов`язаних із зміною назви. Тому в подальшому найменування третьої особи вважати державний реєстратор Верхньодніпровської районної державної адміністрації Збаранська Н.Ю.

Судом встановлено склад учасників розгляду справи, якими є сторони, представники сторін, третя особа.

Судом визначені факти, які необхідно встановити: факт наявності підстав для скасування рішення органу місцевого самоврядування, наявності у позивача права власності на земельну ділянку, факт безпідставного отримання відповідачем земельної ділянки, факт наявності підстав для повернення земельної ділянки та скасування державної реєстрації.

Данні факти будуть підтверджуватись: копіями рішень, складом обраних депутатів, відомостями з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, копією регламенту, Копією постанови суду, лтисстами, повідомленнями, показаннями свідків.

Керуючись ст. 197, 198 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

По цивільній справі за позовом Жовтоводської окружної прокуратури , в інтересах держави до Верхівцевської міської ради і ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Верхньодніпровської районної державної адміністрації Забаранська Наталія Юріївна про визнання незаконним та скасування рішення, скасування державної реєстрації, витребування земельної ділянки змінити назву третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на Державний реєстратор Верхньодніпровської міської ради Збаранська Наталія Юріївна.

Закінчити підготовче судове засідання по цивільній справі за позовом Жовтоводської окружної прокуратури , в інтересах держави до Верхівцевської міської ради і ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Верхньодніпровської міської ради Забаранська Наталія Юріївна про визнання незаконним та скасування рішення, скасування державної реєстрації, витребування земельної ділянки

Справу призначити до розгляду на 04 серпня 2022 року на 11-00 годину.

В судове засіданні викликати всіх учасників розгляду справи.

Справу розглянути з проведенням двох судових засідань. Дату наступного судового засідання визначити в судовому засіданні, призначеному на 04.08.2022 року.

Докази досліджувати в наступному порядку: заслухати учасників розгляду справи, свідків дослідити письмові докази .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 15.06.2022 року

Суддя Петрюк Т.М.

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104781085
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —173/1033/21

Рішення від 23.05.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 03.09.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні