Постанова
від 14.07.2010 по справі 2а-15497/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 липня 2010 р. спр ава № 2а-15497/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

Постановлена у нарад чій кімнаті

час прийняття постанови: 1 2год.15хв

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Мозгово ї Н. А.

при секретарі Могілевські й І.Б.

за участю представника поз ивача Чайкіної К.О.

відповідача: не з' яви вся

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у за адресою: 83000, м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17 адмі ністративну справу за позово м Державної податкової інспе кції у Іллічівському районі м. Маріуполя до Приватного пі дприємства «Азовпромметал» про припинення юридичної ос оби, -

В С Т А Н О В И В:

16.06.2010р. Державна податкова ін спекція у Іллічівському райо ні м. Маріуполя звернулась до суду з позовом до Приватного підприємства «Азовпроммета л» про припинення юридичної особи, мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична ос оба зареєстрована як суб' єк т підприємницької діяльност і і перебуває на обліку в пода тковій інспекції як платник податків. Відповідачем не по давалась звітність щодо обчи слення і сплати податків і ін ших обов' язкових платежів з 16.04.2007р., заборгованості перед б юджетом не має.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити їх в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з' явився. Як вб ачається із відмітки Українс ького державного підприємст ва поштового зв'язку "Укрпошт а" на повідомленнях про вруче ння поштового відправлення, судова повістка повернута на адресу суду у зв' язку з тим, що дане підприємство за дано ю адресою не знаходиться. Так им чином, з урахуванням полож ень статті 40 КАС України, яка з обов' язує осіб, які беруть у часть у справі, під час провад ження у справі повідомляти с уд про зміну місця проживанн я (перебування, знаходження), с уд вважає, що про дату, час і мі сце судового розгляду відпов ідач повідомлявся належним ч ином.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Іллічівському рай оні м. Маріуполя до Приватног о підприємства «Азовпроммет ал» про припинення юридичної особи є обґрунтованими і під лягають задоволенню.

Судом встановлено, що Прива тне підприємство «Азовпромм етал» зареєстровано як суб' єкт підприємницької діяльно сті 29.12.2004року, а також взято на о блік до Державної податкової інспекції у Іллічівському р айоні м. Маріуполя як платник податків з 13.01.2005р.

Згідно з ч. 8 ст. 19 Господарськ ого кодексу України всі суб'є кти господарювання зобов'яза ні здійснювати первинний (оп еративний) та бухгалтерський облік результатів своєї роб оти, складати статистичну ін формацію, а також надавати ві дповідно до вимог закону фін ансову звітність та статисти чну інформацію щодо своєї го сподарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Пунктом 4.1.4 статті 4 Закону Ук раїни „Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами” пе редбачене подання суб' єкта ми господарювання податкови х декларацій за базовий пода тковий (звітний період).

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу в України” Держа вна податкова інспекція у Іл лічівському районі м. Маріуп оля уповноважена здійснюват и контроль за своєчасністю п одання платниками податків б ухгалтерських звітів і балан сів, податкових декларацій, р озрахунків та інших документ ів, пов'язаних з обчисленням п одатків, інших платежів, а так ож перевіряють достовірніст ь цих документів щодо правил ьності визначення об'єктів о податкування і обчислення по датків, інших платежів.

Довідкою Державної податк ової інспекції у Іллічівсько му районі м. Маріуполя встано влено, що Приватне підприємс тво «Азовпромметал» не подає податкову звітність зі спла ти податків; податкові декла рації, документи бухгалтерсь кої звітності, які є обов' яз ковими формами звітності від повідно до вимог законодавст ва, більш року.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців”, під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Як вбачається з Довідки Дер жавної податкової інспекції у Іллічівському районі м. Мар іуполя Приватне підприємств о «Азовпромметал» заборгова ності з платежів перед бюдже том не має .

Таким чином, оскільки судом встановлено, що Приватне під приємство «Азовпромметал» не подає протягом року орган ам державної податкової служ би податкові декларації та і нші документи фінансової зві тності відповідно до закону, суд приходить до висновку пр о необхідність припинення юр идичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч.1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення щодо припин ення юридичної особи, що не по в'язане з банкрутством юриди чної особи, у день набрання та ким рішенням законної сили н аправляє його копію державно му реєстратору за місцезнахо дженням юридичної особи для внесення до Єдиного державно го реєстру запису про судове рішення. Дата надходження ві дповідного судового рішення вноситься державним реєстра тором до журналу обліку реєс траційних дій

На підставі вищевикладено го, керуючись ч.8 ст. 19 ГК Україн и, п.п. 4.1.4 ст. 4 Закону України „Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами”, ст. 38 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців”, ст.ст . 40, 8 - 11, 158 - 163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити адміністрат ивний позов Державної податк ової інспекції у Іллічівсько му районі м. Маріуполя до Прив атного підприємства «Азовпр омметал» про припинення юрид ичної особи.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Азовп ромметал» (ЄДРПОУ 33244394; 87524, м. Мар іуполь, вул. Сеченова, буд.63а).

Постанова постановл ена у нарадчій кімнаті та про голошений її повний текст у с удовому засіданні 14 липня 2010 ро ку в присутності представник а позивача.

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Суддя Мозговая Н. А.

Дата ухвалення рішення14.07.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10478774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15497/10/0570

Постанова від 14.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні