Постанова
від 12.07.2010 по справі 2-а-3810/09/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2-а-3810/09/0770

Ряд стат. звіту № 6.19

Код - 04

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2010 р. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Рейті С.І.

при секретарі судового зас ідання - Притула Т.Ю.

за участю представників

прокурора: Тацюн С.Ю. - прок урор відділу прокуратури Зак арпатської області (посвідче ння № 131)

позивача: Лугош В.В. (дові реність від 13.01.2010 року № 01)

відповідача: не з' явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом виконуючого обов'язки про курора м. Ужгорода в інтереса х держави в особі Закарпатс ького територіального управ ління Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку до закритого акціонерног о товариства "Іршавська мебл ева фабрика" про стягнення шт рафу за правопорушення на ри нку цінних паперів у сумі 510,00 г рн., -

ВСТАНОВИВ:

У відповідності до ч. 3 с т. 160 Кодексу адміністративног о судочинства України в судо вому засіданні 12 липня 2010 року проголошено вступну та резол ютивну частини Постанови. П останова в повному обсязі ск ладена 13 липня 2009 року.

Виконуючий обов'язки пр окурора м. Ужгорода звернувс я до Закарпатського окружног о адміністративного суду з п озовом в інтересах держави в особі Закарпатського терито ріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку (далі - п озивач, ТУ ДКЦПФР) до закритог о акціонерного товариства "І ршавська меблева фабрика" (да лі - відповідач, ЗАТ "Іршавсь ка меблева фабрика") про стягн ення штрафу за правопорушенн я на ринку цінних паперів у су мі 510,00 грн.

В судовому засіданні предс тавники прокурора та позивач а позовні вимоги підтримали з підстав, наведених у позовн ій заяві, просять позов задов ольнити в повному обсязі.

Відповідач письмове запе речення проти позову з належ ними доказами не подав, свого представника в судові засі дання 08.06.2010 року та 08.07.2010 року не н аправив, не повідомив суд про причини не прибуття, хоча нал ежним чином був повідомлений судом про відкриття провадж ення в адміністративній спра ві, про дату, час і місце розгл яду даної справи. Отже, судом вжито достатніх заходів щод о належного повідомлення від повідача про відкриття прова дження, про дату, час і місце с удового розгляду даної адмі ністративної справи, та спра ва вирішується на підставі н аявних у ній матеріалів.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактич ні обставини, на яких ґрунтую ться позовні вимоги, об'єктив но оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгл яду справи і вирішення спору по суті, суд встановив:

Закарпатське територіальн е управління державної коміс ії з цінних паперів та фондов ого ринку (далі - ТУ ДКЦПФР) в межах повноважень, визначени х Законом України "Про держав не регулювання ринку цінних паперів в Україні" від 30.10.1996 р. № 448/96-ВР (з наступними змінами та доповненнями, далі - Закон 448 ) здійснює державну політику у сфері діяльності на ринку ц інних паперів в області та ко нтролює дотримання законода вства, що регулює відносини н а ринку цінних паперів.

Порядок накладення ш трафів за правопорушення на ринку цінних паперів встанов лено ст. 12 Закону 448, та згідно ч. 2 цієї статті - про вчинення пр авопорушення, зазначеного у ст. 11, уповноваженою особою ДК ЦПФР складається акт, який ра зом з поясненнями керівника, іншої відповідальної посадо вої особи та документами, що с тосуються справи, направляєт ься посадовій особі, яка має п раво накладати штраф. Посадо ва особа ДКЦПФР приймає ріше ння про накладення штрафу пр отягом 10 робочих днів після от римання документів, зазначен их у частині другій цієї стат ті, рішення про накладення шт рафу оформляється постаново ю, що надсилається юридичній особі, на яку накладено штраф , та банківській установі, в як ій відкрито поточний рахунок цієї юридичної особи (ч. 5 ст. 12 З акону 448).

6 лютого 2009 року уповнова женою особою ТУ ДКЦПФР, на під ставі ст. 12 Закону 448, винесено п останову про порушення справ и про правопорушення на ринк у цінних паперів, підставою д ля винесення постанови слугу вало відсутність розміщення річної інформації в загальн одоступній інформаційній ба зі ДКЦПФР, тобто, порушення в ідповідачем вимог пункту 1 гл ави 7 розділу 5 Положення про р озкриття інформації емітент ами цінних паперів (затвердж ене рішенням ДКЦПФР від9 груд ня 2006 року № 1591, зареєстровано в Міністерстві юстиції Україн и 5 лютого 2007 р. за № 97/13364).

17 лютого 2009 року уповнов аженою особою ТУ ДКЦПФР вине сено постанову про розгляд с прави про правопорушення на ринку цінних паперів (згідно п. 1 постанови - розгляд призн ачено на 27.02.2009 року) та 18 лютого с кладено Акт про правопорушен ня на ринку цінних паперів за № 21/09-ЗК.

27 лютого 2009 року уповноваже ною особою ТУ ДКЦПФР винесен о постанову про накладення с анкції за правопорушення на ринку цінних паперів за № 23/09-ЗК , якою на відповідача накладе но штраф за правопорушення н а ринку цінних паперів (не роз міщення інформації у загальн одоступній інформаційній ба зі ДКЦПФР) у сумі 510,00 грн.

Ст. 11 Закону 448 передбаче на відповідальність юридичн их осіб за правопорушення на ринку цінних паперів, в тому ч ислі - нерозміщення, розміщен ня не в повному обсязі інформ ації та/або розміщення недос товірної інформації у загаль нодоступній інформаційній б азі даних Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку про ринок цінних папе рів- накладаються штрафи у розмірі до 1000 неоподатковуван их мінімумів доходів громадя н (абзац 6 ч. 1 ст. 11 Закону 448, в реда кції чинній на час винесення постанови).

Право звернення до суду з зазначеним позовом передбач ено ч. 3 ст. 11 Закону 448, згідно яко ї штрафи, накладені Державно ю комісією з цінних паперів т а фондового ринку, стягуютьс я у судовому порядку. Відпові дачем рішення про накладення штрафу не оскаржене та штраф не сплачено у добровільному порядку, в зв' язку з чим в. о. п рокурора м. Ужгорода звернув ся до суду з позовом в інтерес ах держави в особі ТУ ДКЦПФР про стягнення з відповідача штрафу у сумі 510,00 грн.

За наведених обстави н, позовні вимоги про стягнен ня з відповідача штрафу за пр авопорушення на ринку цінних паперів підтверджені в повн ому обсязі долученими до спр ави доказами, відповідачем н е спростовані, позовні вимог и підлягають до задоволення повністю.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС Украї ни судові витрати по справі з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 17, 71, 86, 94, 160,1 63 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов виконуючого обов'я зки прокурора м. Ужгорода в і нтересах держави в особі За карпатського територіально го управління Державної ком ісії з цінних паперів та фонд ового ринку до закритого акц іонерного товариства "Іршавс ька меблева фабрика" про стяг нення штрафу за правопорушен ня на ринку цінних паперів у с умі 510,00 грн. - задовольнити повністю.

2. Стягнути з закритого акці онерного товариства "Іршавсь ка меблева фабрика" (Закарпат ська область, м. Іршава, вул. Фе дорова, 20 код 05516033) до державног о (місцевого) бюджету за відпо відним кодом бюджетної класи фікації штраф за правопоруше ння на ринку цінних паперів у сумі 510,00 грн. (п' ятсот десят ь гривен).

3. Постанова набирає законної сили в порядку, вста новленому ст. 254 КАС України, та може бути оскаржена до Львів ського апеляційного адмініс тративного суду через Закарп атський окружний адміністра тивний суд в порядку та строк и, встановлені ст. 186 КАС Україн и. Заява про апеляційне оскар ження постанови подається пр отягом 10 днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до ст. 160 КАС України - з д ня складення в повному обсяз і. Апеляційна скарга н а постанову подається протяг ом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. А пеляційна скарга може бути п одана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оска рження, якщо скарга подаєтьс я в строк, встановлений для по дання заяви про апеляційне о скарження.

Суддя С. І. Рейті

Дата ухвалення рішення12.07.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10479015
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3810/09/0770

Постанова від 12.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні