Ухвала
від 15.06.2022 по справі 569/14201/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/14201/21

УХВАЛА

16 червня 2022 року Рівненський міський суд Рівненської області

в особі головуючої судді Панас О.В. при секретарі судового засідання Алексейчук Ю.М.

з участю:

представника позивачки ОСОБА_1

представника відповідача адвоката Шпатусько Р.В.

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувшиу відкритому судовому засіданніу м.Рівне у спрощеному позовному провадженні цивільну справуза позовом ОСОБА_3 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Київська-17-Рівне» в особі керівника Шевчук Юлії Вікторівни треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок залиття квартири, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Рівненського міського суду перебуває справа за позовом ОСОБА_3 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Київська-17-Рівне» в особі керівника Шевчук Юлії Вікторівни треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок залиття квартири

У судовому засіданні представник позивача адвокат Мельник О.В. заявила клопотання про призначення судової будівельно- технічної експертизи, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Які пошкодження квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 виникли внаслідок залиття квартири?

2. Яка вартість ремонтно-будівельних робіт, проведення яких необхідне для усунення пошкоджень унаслідок залиття?

3. Який розмір завданої матеріальної шкоди квартирі?

Проведення експертизи доручити експертам Рівненського науково - дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (адреса: м. Рівне, вул. Гагаріна, 39, ЄДРПОУ 25574883).

Представники відповідача просили відмовити у задоволенні клопотання. Свою позицію обґрунтували тим, що квартира позивачки неодноразово заливалася, ремонт не проводився, відтак незрозуміло як може бути визначено шкоду за затоплення, яке мало місце 26.07.2019р.

Відповідно до ст.103 ЦПК суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Відповідно до ст. 111 ЦПК, комісійна експертиза проводиться не менше як двома експертами одного напряму знань. Так, у пред`явленому до суду позові ОСОБА_3 просить відшкодувати матеріальну шкоду заподіяну затопленням її квартири.

Враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання, суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення та призначення по справі судової будівельно- технічної експертизи.

Проведення експертизи доручити експертам Рівненського науково - дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (адреса: м. Рівне, вул. Гагаріна, 39, ЄДРПОУ 25574883).

Витрати на проведення експертизи покласти на ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 102-113,258,260,353, 354,355 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивачки ОСОБА_3 ОСОБА_1 , задовольнити.

Призначити по справі судову будівельно- технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Які пошкодження квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 виникли внаслідок залиття квартири 26.07.2019р.?

2. Яка вартість ремонтно-будівельних робіт, проведення яких необхідне для усунення пошкоджень унаслідок залиття квартири 26.07.2019р.?

3. Який розмір завданої матеріальної шкоди квартирі, заподіяної у наслідок залиття 26.07.2019р.?

Проведення експертизи доручити експертам Рівненського науково - дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (адреса: м. Рівне, вул. Гагаріна, 39, ЄДРПОУ 25574883).

Матеріали цивільної справи № 569/14201/21 направити до експертної установи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків за ст.ст. 384, 385 КК України.

Строк проведення експертизи встановити протягом одного місяця з дня отримання ухвали суду.

Витрати за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 , м.т. НОМЕР_1 , представник позивача ОСОБА_1 м.т. НОМЕР_2 ).

Заключення експертизи надати Рівненському міському суду судді Оксані ПАНАС у справі № 569/ 14201/21.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду або через Рівненський міський суд протягом п"ятнадцяти днів з дня отримання ухвали суду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала не були вручені у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Суддя Рівненського міського суду О.В.Панас

Дата ухвалення рішення15.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104794951
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної внаслідок залиття квартири

Судовий реєстр по справі —569/14201/21

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні